Χωρίς να θέλουμε να το γρουσουζέψουμε, το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται πως θα είναι καλύτερο από του 2020, τουλάχιστον σε ό,τι έχει σχέση με τους περιορισμούς και το πώς αυτοί δείχνουν να ελαττώνονται όσο ο καιρός προχωράει. Όντας εμβολιασμένοι και έτοιμοι για το Hot Girl Summer της ζωής μας, ίσως να έχουμε την τάση να πούμε ένα τεράστιο ΝΑΙ σε οποιαδήποτε πρόταση για εκδρομή, ταξιδάκι, κατασκήνωση και καλοκαιρινές βόλτες, αν όμως το budget μας είναι περιορισμένο, πρέπει ταυτόχρονα να παρακολουθούμε και την τσέπη μας και να προσέχουμε να μην αδειάσει. Έτσι λοιπόν, εδώ σου προτείνουμε ορισμένες συμβουλές και κόλπα που μπορούν να σου εξασφαλίσουν λίγη παραπάνω καλοκαιρινή διασκέδαση, χωρίς να αναστενάξει το πορτοφόλι σου μέχρι τον επόμενο μισθό. Ιδού:

Δανείσου/Αγόρασε second hand

Εφόσον ξεκινάς τα καλοκαιρινά σου πλάνα, είναι ό,τι πιο φυσικό να αποφασίσεις πως χρειάζεσαι καινούργια πράγματα στις αποσκευές σου. Πριν όμως πληρώσεις κανονικά για σκηνή, ψυγειάκι, βατραχοπέδιλα, απευθύνσου στον κοινωνικό σου κύκλο και ρώτησε τους φίλους σου αν κάποιος μπορεί να σου δανείσει (ή να σου πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή) όσα χρειάζεσαι. Τις περισσότερες φορές υπάρχει τουλάχιστον ένας που μπορεί να βοηθήσει και να σε απαλλάξει από το έξοδο. Και φυσικά, αν μιλάμε για ρούχα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, μαγιό και όλα τα υπόλοιπα ενδυματολογικά, τα vintage μαγαζιά της πόλης είναι άπειρα και κρύβουν θησαυρούς.

Στόχευε σε δραστηριότητες που δεν κοστίζουν πολλά

Αν κάνεις οικονομίες για τις ‘κανονικές’ διακοπές σου σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να μένεις σπίτι όσο ακόμα βρίσκεσαι στην πόλη (μπουχτίσαμε πια). Σε μέρες που δεν κάνει αφόρητη ζέστη, μπορείς να οργανώσεις εξωτερικές δραστηριότητες όπως πικ νικ, πεζοπορίες και φυσικά, ολόκληρες μέρες στην παραλία. Αυτό το τελευταίο ενδείκνυται και όταν έχει καύσωνα και ιδρώνεις και μόνο στην σκέψη του περπατήματος.

Άσε στην άκρη χρήματα για την καλοπέραση σου

Σε περίπτωση που έχεις την δυνατότητα, κάνε έναν εβδομαδιαίο ‘κουμπαρά’ και αφιέρωσέ τον στην καλοκαιρινή σου ψυχαγωγία. Προφανώς, το ποσό δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο και μπορείς να το ξοδέψεις όπου θέλεις εσύ: την μία εβδομάδα μπορεί να αποφασίσεις ότι θέλεις να φας σε εκείνο το εστιατόριο που ματιάζεις στο ινσταγκραμ εδώ και μήνες και την άλλη μπορεί να χρηματοδοτήσεις τα σνακ της παραλίας για ένα ολόκληρο ΣΚ.

Κάνε έρευνα και εκμεταλλεύσου τις ταξιδιωτικές προσφορές

Ειδικά μετά την πανδημία, οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί (και κυρίως οι αεροπορικές εταιρείες) έχουν γεμίσει από προσφορές και deals, έτσι ώστε να πείσουν τον κόσμο να ξαναταξιδέψει. Εμείς ειδικά οι φουλ εμβολιασμένοι είμαστε με την βαλίτσα σχεδόν έτοιμοι και ψάχνουμε τις πιο χαμηλές τιμές για μαγευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και (ναι, γιατί όχι) στο εξωτερικό. Μπορείς να σετάρεις τις ειδοποιήσεις σου στο Google Flights έτσι ώστε να ενημερώνεσαι όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τα δρομολόγια που σε ενδιαφέρουν και να πετύχεις την πιο φτηνή λύση.

 

Έτοιμοι για διακοπές λοιπόν!