Δεν έχει σημασία η αφορμή. Όλοι ανά διαστήματα αποφασίζουμε να βάλουμε συγκεκριμένους στόχους, με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να φτάσουμε μία βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μας. Ο στόχος μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να πίνουμε περισσότερο νερό και να περπατάμε πιο πολύ έως να μάθουμε μία νέα ξένη γλώσσα και να βλέπουμε λιγότερη τηλεόραση. 

Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτόν. Το να υπάρχει κάπου καταγεγραμμένος και να βλέπουμε ακόμα και τη μικρή πρόοδο μας μπορεί να βοηθήσει, να μάς δώσει ένα μεγάλο ψυχολογικό μπουστάρισμα και να μάς κινητοποιήσει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να το κάνεις; Χρησιμοποίησε την κατάλληλη εφαρμογή. 

Coach.me

7 Clever Goal Tracker Apps to Keep You on Track in 2021

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη, ώστε να σε βοηθήσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής σου. Βασικές κατηγορίες είναι η προσωπική εξέλιξη, η γυμναστική, η βελτίωση της ευτυχίας και των σχέσεων, η εκμάθηση νέων ικανοτήτων, η αύξηση της παραγωγικότητας και η συμμετοχή σε κάποια δοκιμασία. Σε όλη τη διάρκεια, σού επιτρέπει να μετράς την πρόοδο σου, να θέτεις νέους στόχους, να βάζεις ειδοποιήσεις, να βλέπεις τα σημαντικά επιτεύγματά σου και να παρακολουθείς όλη σου την πορεία ανά εβδομάδες ή μήνες. 

Strides

Get Organized and Track Habits With Strides App

Το βασικό θετικό της εφαρμογής είναι ότι έχει πολύ εύχρηστα και κατανοητά διαγράμματα και παρουσίαση δεδομένων, που επιτρέπουν να παρακολουθήσεις όποιον από τους στόχους σου θες, είτε σε γενικό είτε σε πιο εστιασμένο επίπεδο. Οι κατηγορίες, που προσφέρει είναι πολλές, και μεταξύ άλλων αφορούν την ώρα που ξυπνάς, το budget σου, τις οικονομίες σου, τις ώρες ύπνου, το βάρος σου, την άσκηση, το πόσο νερό πίνεις, την ακαδημαϊκή πορεία σου και την κατανάλωση fast food. 

Way Of Life

22 Best Habit Tracking Apps You Need in 2021

Η εφαρμογή σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου, μέσω της αλλαγής των συνηθειών σου. Για παράδειγμα, δεν υπολογίζει γενικά άμα ζεις υγιεινά, αλλα συγκεκριμένα πόση κατανάλωση αλκοόλ κάνεις και πόσο γυμνάζεσαι. Μάλιστα, το σύστημα καταγραφής προόδου της είναι αρκετά κατανοητό, μιας και απλά βασίζεται σε κόκκινες και πράσινες παύλες, ανάλογα το τι έκανες τη συγκεκριμένη μέρα. Επιπλέον, σού επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις και σχόλια για όσα συμβαίνουν στο μεταξύ. 

Toodledo

Toodledo Task Management for iPhone, iPad & Apple Watch | Toodledo

Το ατού της εφαρμογής είναι το πόσα περιθώρια σού αφήνει να την προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες, στόχους και προτιμήσεις. Συγκεκριμένα, σού επιτρέπει να οργανώσεις, όπως εσύ θες την προβολή της προόδου σου, να βάλεις υπενθυμίσεις και χρονικούς περιορισμούς και όχι μόνο να θέσεις στόχους, που πρέπει να ολοκληρωθούν, αλλά και να τούς βάλεις σε επανάληψη, σε περίπτωση που είναι κάτι, που πρέπει να κάνεις καθημερινά ή εβδομαδιαία, όπως το να κοιμάσαι συγκεκριμένες ώρες. 

Habitica

Habitica - Gamify your life - Be Better Tomorrow

Το πρόβλημα είναι ότι βαριέσαι εύκολα; Τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη Habitica. Μετατρέπει την επίτευξη των στόχων σου κυριολεκτικά σε παιχνίδι, που σού δίνει βραβεία, όποτε ολοκληρώνεις κάτι από τη λίστα με όσα έχεις να κάνεις, αλλά και σε τιμωρεί όποτε δεν το κάνεις. Επιπλέον, έχει ένα δίκτυο άλλων χρηστών, με τους οποίους μπορείς να επικοινωνείς και να παλεύεις μαζί τους τέρατα. 

Transno

Transno – Outlines, Notes, Mind Map App – Mobile and Tablet Apps Online Directory – AppsDiary

Η εφαρμογή αυτή έχει δημιουργηθεί για όλους όσους έχουν στόχους, αλλά δεν μπορούν να βάλουν τα πράγματα, που πρέπει να κάνουν, σε μία σειρά. Παίρνει, λοιπόν, όλα όσα θες να κάνεις και τα μετατρέπει σε οργανωμένες λίστες και προγράμματα. Μάλιστα, δίνει την επιλογή αρκετών διαφορετικών τύπων οργάνωσης, έτσι ώστε να διαλέξεις αυτό, που ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική σου σκέψη και λογική. 

Habit-Bull

HabitBull - Daily Routines & Goals Tracking Application for iOS and Android Devices - YouTube

Θες να αλλάξεις τις συνήθειες σου; Εδώ μπορείς να προσθέσεις έως και 100. Μάλιστα, για να μην μπερδεύεσαι, δεν θα στις έχει όλες μαζί ανακατεμένες, αλλά η κάθε μία θα έχει το δικό της ημερολόγιο. Δεν μένεις, όμως, εκεί. Για να σε κινητοποιήσει περισσότερο, η εφαρμογή θα μοιράζεται μαζί σου εικόνες, αποφθέγματα και συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να αφοσιωθείς στον στόχο σου και τελικά να τον πετύχεις. 

Habit Tracker

Έχεις έναν στόχο, αλλά δεν είσαι σίγουρος πώς μπορείς να τον πετύχεις. Χρειάζεσαι, λοιπόν, μία εφαρμογή, που θα σε βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Η συγκεκριμένα, αφότου βάλεις έναν αρχικό στόχο, αρχίζει και σου κάνει προτάσεις για περισσότερους, που θα οδηγήσουν στο να τον πετύχεις. Επιπλέον, δεν θα σε αφήσει σε ησυχία. Θα σου στέλνει συνεχώς υπενθυμίσεις μέχρι να της δώσεις σημασία και να κάνεις αυτό, που πρέπει, για να φτάσεις εκεί που θες. 

ATracker

ATracker Time Tracker (Daily habit+Goal+Routine) - Latest version for Android - Download APK

Ο λόγος, που συνήθως δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, είναι ότι δεν οργανώνεις σωστά τον χρόνο σου ή ότι χάνεις την αίσθησή του; Αυτή η εφαρμογή είναι για εσένα. Σου επιτρέπει να βλέπεις ακριβώς πού ξοδεύεις τον χρόνο σου και σε τι ποσότητα καθημερινά, έτσι ώστε να δεις από τι θες να πάρεις και πού θες να προσθέσεις, αλλά και τι χρειάζεται να βάλεις σε προτεραιότητα, για να πετύχεις τον τελικό σου σκοπό. Το μόνο αρνητικό της εφαρμογής είναι πως, αν θες την ολοκληρωμένη εκδοχή της, θα πρέπει να πληρώσεις 4,99 ευρώ. 

Productive

Productive-Habit-3.jpeg – The Sweet Setup

Σε βοηθάει να αλλάξεις τις συνήθειές σου, επιτρέποντάς σου να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα μέτρα σου. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, μπορείς να παρακολουθείς κάθε νέα σου νίκη, να λαμβάνεις υπενθυμίσεις και να κρατάς σημειώσεις για ό,τι σχετικό εσύ θες. Επιπλέον, σού δίνει πρόσβαση σε άρθρα, για να πάρεις γνώσεις σχετικά με όσα προσπαθείς να πετύχεις. Ωστόσο, για να έχεις πρόσβαση απεριόριστα στα πάντα, θα πρέπει να δώσεις 4,99 ευρώ τον μήνα.