Είναι πλέον κοινή παραδοχή πως τα memes είναι μια νέα ολόκληρη γλώσσα, ένας τρόπος επικοινωνίας που συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε χρησιμοποιούμε πολύ συχνά μέσα στην ημέρα στην διαδικτυακή μας (ναι, λες και έχουμε άλλη πλέον) διάδραση με τους φίλους και τους συναδέλφους μας. Τα τσατ στενάζουν από memes που μας εκφράζουν, μερικές φορές είναι relatable και για εμάς και για τον συνομιλητή μας, υπάρχουν συγκεκριμένα προφίλ στο Facebook που καθημερινά κερνάνε τα καλύτερα memes του internet και φυσικά πολλά από αυτά περνάνε μπροστά μας και στα IG stories. 

Υπάρχουν πολλών ειδών memes αλλά ενδεχομένως να συμφωνούμε όλοι ότι τα καλύτερα είναι εκείνα που έχουν μία σαρκαστική διάθεση για όσα περίεργα μας συμβαίνουν και όσα διακωμωδούν την ανθρώπινη (και όχι μόνο) ψυχοσύνθεση. Μαζέψαμε μερικές από τις πιο “καμμένες” σελίδες με memes και webcomics, εγχώριες αλλά και ξένες, για να ταυτιστείτε με το περιεχόμενό τους 100%, έτσι για να μας ενώσει κάτι ακόμη, πέρα από τον κορωνοϊο. 

Ψύχραιμες Κριτικές

Οι “Ψύχραιμες Κριτικές” είναι μία όαση του ελληνικού Facebook. Συνδυάζει την αγάπη για το σινεμά με την αγάπη για την απόλυτη καφρίλα δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται πάντα για τα τελευταία trends στον κόσμο των memes.  

Ta ekana thalassa

Τα φεμινιστικά memes που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη, θα τα βρεις στη σελίδα Ta ekana thalassa που εκτός από την πατριαρχία, σιχαίνεται την κορπορετίλα, λατρεύει τα κακά λογοπαίγνια και ζωάκια της θάλασσας! 

Γατάθλιψη

Τα memes είναι καλύτερα όταν έχουν μέσα γάτες όλοι το ξέρουν αυτό. Η Γατάθλιψη μερικές φορές είναι καλύτερη και από session με Ψ. Βέβαια δεν σου δίνει τα εργαλεία, περιγράφει όμως με ακρίβεια αυτό που αισθάνεσαι.

Classicalfuck

View this post on Instagram

@fembible

A post shared by Fabian (@classicalfuck) on

Δεν χρησιμοποιείς σωστά το Instagram, όχι συγγνώμη… ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, αν δεν έχεις κάνει like στο Instagram account του Classicalfuck. Τα έχει όλα, τον πόνο σου για τις επιλογές ερωτικών συντρόφων, τη σιχαμάρα σου για τη δουλειά, την αντίδρασή στα zoom meetings… και η λίστα θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. 

Distturbing quotes

Είναι disturbing γιατί συνήθως λένε την πικρή αλήθεια για τους εαυτούς μας και ακριβώς για αυτό είναι πολύ πετυχημένη σελίδα. Memes που μας φέρνουν αντιμέτωπους με την ανθρώπινη φύση και μας κάνουν να γελάμε πικρά καθώς βυθιζόμαστε σε υπαρξιακή κρίση.

Μηζενισμός

Ο Μηζενισμός είναι meta και τα memes του είναι καθαρή τέχνη για όσους βέβαια μπορούν να την εκτιμήσουν. Μέσα από περίπλοκα memes που χρησιμοποιούν νοσταλγικές φόρμες γραφιστικά, όπως οι έτοιμες εικόνες Clip Art του Microsoft Office και κινυκά μακροσκελή κείμενα σε greeklish, o Μηζενισμός έχει επίσης να πει δύο πραγματάκια κατά της κορπορετίλας, αλλά και του καπιταλισμού και των συνεπειών του, των φυλών της πόλης και άλλα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο διάλογο.

Cats on catnip

Η καλυτερότερη σελίδα για γατογονείς. Θα εκτιμήσετε δεόντως το περιεχόμενο του “Cats on catnip” καθώς μέσα στα memes του θα συναντήσετε όλες τις συμπεριφορές της γάτας σας, αλλά και τόσα πολλά cuteness overload moments που δεν θα ξέρετε που να πρωτοκάνετε like.

Webcomic Name

View this post on Instagram

connection

A post shared by Alex Norris (@webcomic_name) on

Ο Βρετανός καρτουνίστας Alex Norris έχει καταφέρει να τα πει όλα μέσα από μία ανθρωπόμορφη “αφελή” ροζ μάζα που μπλέκει διαρκώς σε άβολες καταστάσεις, σαν κι αυτές που βιώνουμε όλοι καθημερινά στις προσωπικές μας σχέσεις, το εργασιακό περιβάλλον ή γενικότερα την κοινωνική μας δραστηριότητα και όταν συνειδητοποιεί – όπως κάθε ενήλικας – ότι, well, life sucks, αναφωνεί “oh no”! 

Strange Planet

View this post on Instagram

p r o c e e d

A post shared by Strange Planet (@nathanwpylestrangeplanet) on

Με μόλις ένα χρόνο ζωής στο Instagram το βαθιά υπαρξιακό και πολλές φορές συγκινητικό webcomic του καρτουνίστα Nathan W. Pyle, δεν μετρά άδικα 6 εκατομμύρια followers. Δύο εξωγιηνάκια είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές οι οποίοι εξερευνούν ανθρώπινα συναισθήματα και συμπεριφορές με έναν λεπτό σαρκασμό και βαθιά αγάπη για αυτό το totally fucked up πράγμα που λέγεται άνθρωπος. 

Poorly Drawn Lines

View this post on Instagram

look at myself

A post shared by Poorly Drawn Lines (@poorlydrawnlines) on

Πληκτρολογώντας Poorly Drawn Lines πήγα να γράψω lives αντί για lines και μάλλον δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα το webcomic του Reza Farazmand, στο οποία πρωταγωνιστούν διάφορα ζωάκια όπως πουλάκια, αρκούδες, γάτες, ποντίκια, χελώνες που γενικότερα έχουν παραιτηθεί από τη ζωή και μπλέκονται σε διάφορες σουρεαλιστικές καταστάσεις.