Ο χωρισμός μπορεί να πάρει αρκετά επίθετα, απρόσμενος, επώδυνος, αλλά και μερικές φορές αστείος ή τουλάχιστον κωμικοτραγικό.  Όμως όποτε και όπως χωρίσεις, δεν είναι εύκολη υπόθεση, είτε είσαι εσύ που λες το τελευταίο αντίο είτε το όχι πλέον έτερον ήμισυ. Έχουμε συζητήσει για το πώς να ξεπεράσεις τους πρώην σου, αλλά τι κάνεις αμέσως μόλις δώσεις την τελευταία αγκαλιά, παίρνοντας πλέον ξεχωριστά μονοπάτια; Πώς αντιδράς εκείνες τις πρώτες στιγμές μετά τον αποχωρισμό;

Ο Τάσος (20) κάνει κάτι το οποίο είναι κλασσικό και πολύ δοκιμασμένο, “Κατευθύνομαι στην κοντινότερη κάβα, a.k.a το ψυγείο μου, και μετά κατευθείαν κλάμα στο δωμάτιο με Lana [del Rey]. Αν ο χωρισμός ήταν βαρύς, κλάμα στο κλαμπ. Αλλά το αποτελείωμα θα ήταν να παίζει Lana  στο κλαμπ και να έχεις ένα combo κλάμα-Lana-κλαμπ-ποτό-επείγοντα.” Όσον αφορά το ποτό της επιλογής, “Κάτι που θα με βαρέσει στο κεφάλι είναι το καλύτερο.” Μεταξύ μας, λίγο ακραίο το να αποτελειώσεις τον εαυτό σου με το ποτό, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.

Στην περίπτωση του Δημήτρη (24) και του Κίμωνα (32) τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για αυτούς οι συναισθηματισμοί είναι κάτι το οποίο αποφεύγουν όπως ο hipster millennial την γλουτένη. Πέραν από αυτό το κοινό σημείο, ταυτίζονται και στο ότι αποφασίζουν να αυτοϊκανοποιηθούν αμέσως μετά τον χωρισμό, για να καταφέρουν να ‘ξελαμπικάρουν’. Στην συνέχεια Κίμωνας θα βγει με τους φίλους του, θα πιει τα ποτά του, “και θα προσπαθήσω να κάνω γνωριμίες. Επίσης, θα προσπαθήσω να κρατήσω κάποια καλή σχέση με την πρώην μου, μήπως και την χρειαστώ αργότερα για καβάτζα.” (είπαμε, δεν κρίνουμε) Ο Δημήτρης θα προσπαθήσει να τα ξαναβρεί μαζί της, σε περίπτωση που τον χωρίσει η κοπέλα. Ό,τι και να γίνει, θα εστιάσει πιο πολύ στον εαυτό του και θα το κυριεύσουν οι τάσεις φυγής.

Η Ελένη (29) θα ακολουθήσει το τρίπτυχο μπάνιο-ύπνος-κομμωτήριο. Όταν την ρωτήσαμε πόσες ώρες θα κοιμηθεί είπε πως το 8ωρο ήταν ιδανικό την τελευταία φορά που χώρισε. Kαι είναι κάτι σαν άτυπος νόμος πως όταν κάποιος πάει στο κομμωτήριο, ειδικά όταν η αλλαγή που θα κάνει είναι ακραία, τότε αυτό ήταν, δεν θα υπάρξει επανασύνδεση.

Ας πάμε τώρα σε μία ακόμη κλασσική συνταγή, την οποία έχουν δοκιμάσει αρκετοί και δεν έχουν απογοητευτεί. Πολλά άτομα θα έπαιρναν αμέσως τηλέφωνο τους φίλους τους και εκείνοι θα ήταν εκεί για να τους παρηγορήσουν ή, όπως είπε και η Μαρία (30), “να σιχτιρίσουμε τον μαλάκα.” Η Νιόβη (22) ενημερώνει ταχύτατα “το κρου”, πάει σπίτι, παραγγέλνει βρώμικο φαγητό και περιμένει να έρθουν. Το αλκοόλ είναι must, το φαΐ επίσης, και το φέρνουν εκείνοι, μαζί με την όρεξη για να κάνουν την φίλη τους να νιώσει θεά και εκείνον άχρηστο.

Η Βλασία (25) προτιμάει να απομονωθεί για λίγο καιρό, μετά το αναμενόμενο τηλεφώνημα στην κολλητή. Το κλάμα σε εμβρυακή στάση, το οποίο είναι τρελό mood, το κάνει για να καταφέρει να βγάλει από μέσα της όλη την θλίψη, “είτε χωρίζω είτε με χωρίζουν”. Επιπλέον μας είπε, “Οποιοδήποτε επεισόδιο από τα Φιλαράκια είναι πάντοτε μία καλή παρηγοριά.”

Η  πρώτη κίνηση της Σωτηρίας (26) είναι  να κάνει τον άλλον block από όλα τα σόσιαλ. “Επόμενο βήμα είναι να πατήσω το ‘play’ στην ήδη έτοιμη playlist και ένα σφηνάκι, κατά προτίμηση Jameson. Μετά από όλα αυτά, και ενώ παράλληλα ‘I’m feeling myself’ βάζω thirst trap σε δημόσιο story.” Η τελευταία κίνηση με ευκολία χαρακτηρίζεται ως ρουά ματ. Μία εικόνα ισούται χίλιες λέξεις, αλλά σε αυτήν μπορεί να περάσει το μήνυμα με πολύ λιγότερες, “Κοίτα τι έχασες. Νομίζεις δε θα βρω αμέσως κάποιον να με παρηγορήσει;”

Αυτό που δεν φάνηκε καθόλου στον ορίζοντα ως επιλογή ήταν το να πέσει κανείς με τα μούτρα στα γλυκά. Μήπως τελικά η υπερκατανάλωση παγωτού ή τουρτών μετά τον χωρισμό είναι μία χολυγουντιανή κατασκευή;