Όπως έχουμε ξαναγράψει στο One of Us, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η πανδημία της COVID-19 προκάλεσε μεγαλύτερο μαζικό τραύμα απ’ ό,τι ο δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος και το αντίκτυπο αυτού θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια. Επιστήμονες ψυχικής υγείας αποκαλούν το συγκεκριμένο τραύμα Διαταραχή του Στρες Μετά την Πανδημία (Post-Pandemic Stress Disorder), μια μορφή PTSD που προκαλείται από τον κορωνοϊό. Ενώ το PPSD δεν είναι (ακόμη) αναγνωρισμένη πάθηση ψυχικής υγείας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι.

Ανάμεσα στα συμπτώματά του είναι το αυξημένο άγχος, χαμηλό κίνητρο, αλλαγές στη διάθεση και κοινωνική απομόνωση. Χωρίς υπερβολή, ενδεχομένως όλοι να αναγνωρίζουμε πλέον τους εαυτούς μας σε αυτή την περιγραφή, μπορούμε όμως να περιγράψουμε πραγματικά τους εαυτούς μας ως κοινωνικά απομονωμένους ή εσωστρεφείς; Είμαστε αυθεντικοί πλέον introverts ή βρισκόμαστε ακόμη σε σοκ;

Ακολουθεί ένας χιουμοριστικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν είστε πραγματικός ή μούφα introvert, καθώς και να αναγνωρίζετε τους αληθινούς από τους γιαλαντζί στον κύκλο σας.

Το κληροδοτημένο dress code του lockdown

Μούφα Εσωστρεφής: Ο ψεύτικος εσωστρεφής, παρά το άνοιγμα και την κουτσουρεμένη επιστροφή στην καθημερινότητα φροντίζει να υπενθυμίζει κυρίως στα social media ότι δεν αποχωρίζεται το ποδηλατικό του σορτς καθώς συνήθισε να φορά πιο άνετα ρούχα μέσα στην πανδημία και μιλά ασταμάτητα για το πόσο περιττό είναι να φοράς τα καλά σου ή έστω ένα τζιν. Μόλις τον καλέσετε σε οργανωμένη έξοδο – λόγου χάρη γενέθλια – θα έρθει ντυμένος λες και τον κάλεσε η Anna Wintour στο MET Gala.

Αυθεντικός Εσωστρεφής: Ο αυθεντικός εσωστρεφής γελάει καθώς βλέπει τα post του Μούφα Εσωστρεφή ενώ κάθεται γυμνός στον καναπέ του, γνωρίζοντας α) ότι εκεί ναι, μιλάμε για πραγματική άνεση, β) ότι κανένας δεν θα του χτυπήσει την πόρτα απροειδοποίητα και θα τον βρει “νεγκλιζέ”.

Το book club

Μούφα Εσωστρεφής: Ο εσωστρεφής ιμιτασιόν αυτό το καλοκαίρι θα σας πείσει ότι τα lockdowns τον έβαλαν ξανά σε ρουτίνα διαβάσματος και θα σπαμάρει σε Instagram stories όλα τα βιβλία που σκοπεύει να διαβάσει φέτος στην παραλία. Θα κάνει αστείο για ότι δεν θα κλείνει η βαλίτσα του. Θα καταλήξει να κάνει τα μισά από αυτά “μαξιλάρι” για να ακουμπάει το κεφάλι του στην ψάθα.

Αυθεντικός Εσωστρεφής: Ο αυθεντικός εσωστρεφής αυτή τη στιγμή οργανώνει καλοκαιρινό μπαζάρ όπου θα πουλήσει τα βιβλία που έχει τριπλά ή εκείνα που δεν θα ξαναδιαβάσει ποτέ επειδή πολύ απλά τα ξέρει απ’ έξω και πάλι το ράφι της βιβλιοθήκης του θα κάνει κούρμπα. Μην ανησυχείτε, θα ρίξει κάτι επάνω του όταν σας ανοίξει την πόρτα.

Το PPSD

Μούφα Εσωστρεφής: Ο ψεύτικος introvert της γειτονιά σας, παρόλο που ετοιμάζεται να πάει διακοπές στην Ίο θα κάνει εξομολογητικά stories για να μοιραστεί το πόσο άβολα νιώθει ακόμη όταν βγαίνει έξω για ποτό, πόσο δεν μπορεί να προσαρμοστεί και πάλι στην πραγματικότητα και θα σας παρακαλέσει να μην τον προσκαλείτε κάπου με πολύ κόσμο.

Αυθεντικός Εσωστρεφής: Ο μύστης της εσωστρέφειας βλέπει αυτά τα stories και απλά κάνει eye roll.

Το νέο πράσινο pet

Μούφα Εσωστρεφής: Ο μούφα – millennial εσωστρεφής θα μοιραστεί το άγχος του τώρα που επιστρέφει καθημερινά στο γραφείο του για το πώς θα συνεχίζει να φροντίζει τα αγαπημένα του φυτά, που στο lockdown διπλασιάστηκαν και είχε το χρόνο να τους μιλάει και να τα χαϊδεύει όλη μέρα.

Αυθεντικός Εσωστρεφής: Ο αληθινός εσωστρεφής ο σωστός μόλις έβγαλε με 39 βαθμούς τη μονστέρα του στο μπαλκόνι (σ. είναι φυτό εσωτερικού χώρου) επειδή ένιωσε την παρουσία της να τον πνίγει.

Ο ενθουσιασμός της δεύτερης δόσης

Μούφα Εσωστρεφής: Ο σκιτζής – εσωστρεφής θα ποστάρει selfie με τη δεύτερη δόση του εμβολίου του – είχε ποστάρει και την πρώτη φυσικά – και με ενθουσιασμό θα ανακοινώσει ότι 14 μέρες θα γλείφει πόμολα, την μπάρα του αγαπημένου μπαρ και χειρολαβές λεωφορείου.

Αυθεντικός Εσωστρεφής: Ο μάστερ της εσωστρέφειας έχει κάνει το εμβόλιο από τους πρώτους, έχει βγάλει ήδη το πιστοποιητικό του αν και δεν πρόκειται να του χρειαστεί και παραμένει εθελοντικά σε καραντίνα. Φυσικά, περνάει τέλεια.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!