Υποθέτουμε πως, εκτός κι αν έχεις καμιά αλλεργία, έχεις αδυναμία έστω σε ένα λουλούδι. Είτε σου αρέσει να το βλέπεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου, είτε γεμίζεις με αυτό τα βάζα σου. Είναι τυχαίο, όμως, ποιο έχεις επιλέξει για αγαπημένο σου; Φαινομενικά ναι. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αν το ψάξεις λίγο παραπάνω, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι το αγαπημένο σου λουλούδι δεν έχει μόνο δικούς του συμβολισμούς, αλλά μαρτυρά πράγματα και για εσένα τον ίδιο. 

Τριαντάφυλλο

Όσον αφορά τα ίδια τα τριαντάφυλλα, οι συμβολισμοί τους ποικίλουν, ανάλογα το χρώμα τους. Για παράδειγμα, τα κόκκινα είναι σύμβολο της αγάπης και του πόθου, τα ροζ της χάρης και της ευγένειας, τα λευκά της αγνότητας και της αθωότητας, τα κίτρινα της χαράς και της φιλίας και τα πορτοκαλί της επιθυμίας και του ενθουσιασμού. 

Όταν ερχόμαστε σε εσένα, όμως, το αγαπημένο σου χρώμα δεν παίζει τόσο ρόλο. Άσχετα με αυτό, η προτίμησή σου μάς δείχνει ότι είσαι ένας άνθρωπος, που συνήθως αποφασίζει με το συναίσθημα, που έχει ένα διαχρονικό και κλασικό στιλ και ξέρει πώς να κάνει ένα statement χωρίς πολύ κόπο.

Τουλίπα

Οι τουλίπες γενικά συμβολίζουν την πραγματική αγάπη και τη δόξα. Ωστόσο, η σημασία τους ελαφρώς αλλάζει ανάλογα το χρώμα τους. Όταν είναι κόκκινες, θεωρούνται μία δήλωση αγάπης. Οι κίτρινες είναι ένας συμβολισμός του λαμπερού χαμόγελου του αποδέκτη τους. Οι μωβ είναι σημάδι βασιλικής καταγωγής. Οι λευκές συμβολίζουν τα στοιχεία της αξίας και της συγχώρεσης. Οι πολύχρωμες δίνονται σε όμορφα μάτια. 

Για εσένα, δεν μάς αφορά τόσο το αγαπημένο σου χρώμα. Γενικά το λουλούδι μάς λέει ότι είσαι ένας άνθρωπος, που σκέφτεται βαθιά τα πράγματα, με πολλή αυτοπεποίθηση και το προσωπικό του στιλ να αλλάζει ανάλογα τη διάθεσή του, αν και πάντα μένει “καθαρό”. 

Μαργαρίτα

Οι μαργαρίτες είναι λουλούδια, που κουβαλούν πολλή αισιοδοξία. Συγκεκριμένα, συμβολίζουν την αθωότητα, την ελπίδα και την αγνότητα. Μάλιστα, θεωρείται ότι όσο πιο φωτεινό χρώμα έχουν, τόσο περισσότερο αποτελούν σύμβολα της καλής διάθεσης.

Όσο για εσένα που είναι το αγαπημένο σου λουλούδι; Είσαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Καταφέρνεις να βρεις το καλό και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ενώ πάντα κάνεις τους άλλους να χαμογελούν. Πιθανότατα είσαι και πρωινός τύπος. 

Ηλίανθος

Οι ηλίανθοι είναι πάντα στραμμένοι προς τον ήλιο. Αυτός είναι και ο λόγος, που θεωρούνται σύμβολα λατρείας και αφοσίωσης. Ταυτόχρονα συμβολίζει και τις αγνές σκέψεις.

Εσύ ως άνθρωπος λατρεύεις να είσαι το επίκεντρο της προσοχής και γι’ αυτό συχνά επιλέγεις statement κομμάτια. Εκτός αυτού, βέβαια, είσαι και τρομερά κοινωνικός, αφού συνεχώς κάνεις νέους φίλους και είσαι στα καλύτερά σου, όταν περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους. 

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες, σε όλες τους τις αποχρώσεις, έχουν αρκετούς συμβολισμούς. Από τη μία, συνδέονται με την εξωτική ομορφιά, με τη λεπτότητα και με μία δυναμική θηλυκότητα. Από την άλλη, συμβολίζουν και τον στοχασμό και την ώριμη γοητεία. 

Αν είναι το αγαπημένο σου λουλούδι, είσαι ένας αρκετά εκλεπτυσμένος και μυστήριος άνθρωπος. Είσαι πάντα αρκετά ήσυχος και δεν επιδιώκεις ιδιαίτερα φανταχτερές εμφανίσεις και συμπεριφορές. Κι όμως, με κάποιον τρόπο οι γύρω σου έλκονται από την παρουσία σου, ακόμα κι αν δεν το προσπαθείς ούτε λίγο. 

Κρίνος

Υποθέτουμε ότι γνωρίζεις πως οι κρίνοι γενικά συμβολίζουν την αγνότητα. Παράλληλα, συμβολίζουν και την λεπτεπίλεπτη ομορφιά. Αν πιάσουμε συγκεκριμένα χρώματα, τότε μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα. Οι λευκοί κρίνοι συμβολίζουν συμβολίζουν την σεμνότητα και την παρθενία. Οι κίτρινοι την ευθυμία και γενικώς την καλή διάθεση. Οι πορτοκαλοί το πάθος. 

Αν είναι το αγαπημένο σου λουλούδι, μάλλον είσαι ένας αρκετά χαρούμενος άνθρωπος, που εργάζεται σκληρά και με πάθος και που σε καμία περίπτωση δεν θα ντραπεί να νιώσει περήφανος για τα κατορθώματά του. Επιπλέον, είσαι πάντα εξαιρετικά προσεγμένος.

Γαρύφαλλο

Είναι από τα λουλούδια, που ο συμβολισμός του συνδέεται απόλυτα με το χρώμα τους. Τα κόκκινα γαρύφαλλα συμβολίζουν την αγάπη, την περηφάνια και τον θαυμασμό. Τα ροζ είναι σύμβολα της γυναικείας και της μητρικής αγάπης. Τα μωβ είναι συνδεδεμένα με την έννοια της ιδιοτροπίας. Τα κίτρινα θεωρούνται σύμβολα απόρριψης και απαξίωσης. Τα λευκά συνδέονται με την αθωότητα και την αγνή αγάπη. 

Αναφορικά με εσένα, καταφέρνεις να μένεις προσγειωμένος άσχετα με οποιονδήποτε παράγοντα. Παράλληλα, έχεις συχνές αλλαγές στη διάθεσή σου και πάντα καταφέρνεις να διατηρείς μία εκθαμβωτική απλότητα. 

Πασχαλιά

Η πασχαλιά είναι ένα λουλούδι βαθιά συνδεδεμένο με την έννοια της νεότητας. Έτσι, έχει ταυτιστεί τόσο με την νεανική αθωότητα, όσο και με τη νεανική χαρά. Αν συγκεκριμένα μιλάμε για μωβ πασχαλιά, τότε συμβολίζει την πρώτη αγάπη, ενώ αν μιλάμε για λευκή, τότε είναι ένα σύμβολο ταπεινότητας. 

Αν είναι το αγαπημένο σου λουλούδι, είσαι ένας άνθρωπος που κουβαλάς ένα συνεχές αίσθημα νοσταλγίας. Συγκεκριμένα, προσπαθείς να ζεις στο παρελθόν με όσο περισσότερους τρόπους είναι δυνατόν. Είτε αυτό σημαίνει ότι κοιτάς παλιές φωτογραφίες, είτε ότι έχεις γεμίσει το σπίτι σου με αντίκες και vintage ρούχα. 

Νάρκισσος

Μην σε παρασύρει το όνομα του λουλουδιού. Αν το δώσεις σε κάποιον, δεν θα υπονοήσεις ότι τον θεωρείς εξωμανή. Αντιθέτως, ο νάρκισσος θεωρείται δείγμα ότι εκτιμάς ή θεωρείς φίλο τον άνθρωπο, στον οποίο το προσφέρεις. 

Κάπως έτσι, η προτίμησή σου για το λουλούδι επίσης δεν σημαίνει ότι είσαι εγωμανής. Σημαίνει ότι είσαι άνθρωπος, που πάντα βάζεις σε προτεραιότητα τους φίλους και την οικογένειά σου. Γι’ αυτό και λατρεύεις να σε οικοδεσπότης και να ξέρεις ότι θα ευχαριστήσεις ανθρώπους, που τους αγαπάς. 

Παιώνια

Οι παιώνιες είναι αρκετά αντιφατικά λουλούδια, με τους συμβολισμούς τους να μην συνδέονται πάντα μεταξύ τους. Από τη μία, είναι σύμβολα σεμνότητας, συμπόνιας, χαρούμενης ζωής, καλής υγείας και ευημερίας. Παράλληλα, όμως, συχνά συμβολίζουν και την ντροπή και την αγανάκτηση. 

Εσύ είσαι ένας αρκετά θετικός άνθρωπος, που πάντα ανυπομονείς για το αύριο. Το μεγάλο σου ατού στις διαπροσωπικές σου σχέσεις είναι ότι πάντα σκέφτεσαι και μπαίνεις στη θέση των άλλων ανθρώπων, αλλά και ότι δεν είσαι καθόλου αυταρχικός.