Υπάρχουν τα δυνατά ποτήρια, υπάρχουμε και εμείς που αισθανόμαστε τις πρώτες ζαλάδες με το που μυρίσουμε οινόπνευμα. Ιδού δέκα πράγματα που μάλλον έχεις σκεφτεί ή ζήσει αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία:

1. Το πόσο τις εκατό αλκοόλ περιέχει ένα ποτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Όλα παίζονται στον αριθμό των ποτηριών που καταναλώνονται. Είτε είναι Moscato D’Asti είτε κρητική ρακή, στα τρία ποτήρια θα έχεις γίνει γκολ.

2. Δεν υπάρχει κανένας συγχρονισμός με την υπόλοιπη παρέα σε οποιαδήποτε έξοδο. Θα ξεκινήσετε όλοι μαζί νηφάλιοι και μέσα στην επόμενη ώρα εκείνοι θα βρίσκονται ακόμα στην προθέρμανση ενώ εσύ θα τραγουδάς Σελίν Ντιόν. Μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα μέθης εσύ θα έχεις ξενερώσει ή θα αναζητάς τo κοντινότερο χοτ ντογκ. Και όταν τελικά πεινάσουν, θα βρίσκεσαι σε εκείνη την φάση της βραδιάς που αναζητάς το νόημα της ζωής και σκέφτεσαι να υιοθετήσεις σκύλο. Θα συντονιστείτε βέβαια στο hangover της επόμενης ημέρας. Κάτι είναι κι αυτό.

3. Δεν καταλαβαίνεις καθόλου το κονσεπτ των pre-drinks. Ποιο το νόημα να είσαι ήδη λιάδα πριν βγεις καν από το σπίτι; Αν είναι έτσι, γιατί απλώς δεν βάζουμε όλοι πιτζάμες και δεν πίνουμε κρασί από κούπες γάλατος μέχρι να έρθει η γλυκιά λήθη του ύπνου;

4. Αισθάνεσαι μία κάποια ικανοποίηση όταν η συντροφιά σου παραπονιέται για το πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν ΠΑΛΙ στον βωμό του οινοπνεύματος και εσύ την έβγαλες καθαρή με 15 ευρώ (και ρέστα για το ταξί που σε κουβάλησε σπίτι).

5. Το μόνο που έχεις καταφέρει ακολουθώντας τον κανόνα “για κάθε γουλιά ποτού, πίνουμε τρεις γουλιές νερό” είναι να πηγαινοέρχεσαι στην τουαλέτα ανα εξάλεπτο και να ζητάς συγγνώμη από ολόκληρο το μπαρ όταν σκουντάς επάνω σε ανυποψίαστους θαμώνες.

6. Τα κοκτέιλ είναι ένας ακριβός, νόστιμος, ευκολόπιοτος δαίμονας και τα αντιμετωπίζεις ανάλογα. Δηλαδή τις περισσότερες φορές τα αποφεύγεις τρομοκρατημένος μέχρι που τελικά ενδίδεις και μαζί περνάτε απολαυστικές στιγμές κραιπάλης, τις οποίες προφανώς μετανιώνεις την επόμενη ημέρα.

 

 

7. Τα επίσημα/επαγγελματικά δείπνα όπου το κρασί ρέει άφθονο (και συνήθως πληρώνει κάποιος άλλος) είναι μία τεράστια δοκιμασία. Πώς ακριβώς να φανεί κανείς πνευματώδης, χαλαρός αλλά όχι τελείως χύμα, έξυπνος και συζητήσιμος, όταν από την πολλή ζαλάδα νομίζει πως ο σερβιτόρος του τραπεζιού είναι δίδυμοι;

8. Θα ακούσεις ατάκες του τύπου «α, εσύ συμφέρεις» και «εσύ είσαι φθηνό ραντεβού δηλαδή» σε κάθε σου έξοδο και η αναγούλα που θα νιώσεις δεν θα έχει σχέση με τα ποτά που κατανάλωσες.

9. Σε περίπτωση που βρεις κι άλλα άτομα του ίδιου είδους, συνήθως οι βραδιές σας τελειώνουν όταν ξεκινάνε για όλους τους υπόλοιπους. Στις 10 βγαίνετε, στις 11 κάνετε οχτάρια, στις 12 πίσω στο κρεβάτι και νάνι. (Αν ήσασταν βέβαια κάπου στην Αγγλία δεν θα υπήρχε τίποτα το παράξενο).

 

10. Δεν γνωρίζεις πώς ακριβώς να το δώσεις στους άλλους να το καταλάβουν ότι όταν παραγγέλνεις μία κόκα κόλα με λεμόνι δεν είσαι ξενέρωτος. Απλώς δεν έχεις τις αντοχές να αντιμετωπίσεις όλα όσα θα προκαλέσει η απόφασή του να προσθέσεις Bacardi.

Εβίβα!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!