Δεν είναι περίεργο να δεις στον ύπνο σου ότι παντρεύεσαι, αν όντως πρόκειται να συμβεί μελλοντικά και είστε σε φάση προγραμματισμού. Ωστόσο τα όνειρα με περιεχόμενο τον γάμο δεν έρχονται μόνο στους μελλόνυμφους, αλλά κυριολεκτικά στον καθένα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο γάμος έχει σαν έννοια έχει για όλους μας πολλούς συμβολισμούς (όπως και πολλά άλλα αντίστοιχα (κατασκευασμένα από την κοινωνία) ‘πανανθρώπινα’ πράγματα όπως αποφοιτήσεις, συνεντεύξεις για δουλειά, πρώτη μέρα στο σχολείο, σχολή, γραφείο κλπ). Ως τέτοιο έχει μια καλή θέση στο υποσυνείδητό μας, και το οποίο το χρησιμοποιεί σαν εργαλείο, κάθε φορά που κάτι θέλει να μας πει. Άρα το να βλέπεις στον ύπνο σου ότι παντρεύεσαι, όχι δεν σημαίνει πως θα παντρευτείς (εκτός αν είσαι αρραβωνιασμένος), αλλά πολλά άλλα, που στα εξηγούμε παρακάτω.

Two Women Standing on Stairway Near Plant

Τι σημαίνει αν όντως πρόκειται να παντρευτείς irl

Για εσένα που είσαι στην φάση προγραμματισμού του γάμου σου, μπορεί να σου φαίνεται λίγο πιο λογικό που βλέπεις τέτοιου είδους όνειρα, και είναι. Είναι συχνό φαινόμενο, όταν ασχολούμαστε με κάτι πάρα πολύ έντονα μέσα στη μέρα, να καταλήγουμε να το ‘κουβαλάμε’ και στον ύπνο μας, να μεταφέρουμε το συνειδητό στο υποσυνείδητο. Με τον ίδιο τρόπο, όταν περνάς το μισό και παραπάνω της ημέρας σου πλανάροντας τον γάμο σου, είναι λογικό να το βλέπεις μετά στον ύπνο σου. Αν βλέπεις κάτι συγκεκριμένο που συνδέεται και με ένα πολύ έντονο συναίσθημα, αυτό μπορεί να έχει κάποια βαθύτερη σημασία.

Τι εννοούμε; Συνήθως αν αυτό που βλέπεις στον ύπνο σου συνοδεύεται από μια συναισθηματική ένταση, όπως άγχος, αυτό που εκτυλίσσεται στο όνειρό σου, είναι και αυτό που σε αγχώνει ότι μπορεί να συμβεί και στην irl τελετή. Αν ας πούμε βλέπεις ότι έχεις αργήσει στον γάμο σου, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φοβάσαι ότι δε θα πας στην ώρα σου, αλλά όντως ενδεχομένως συνδέεται με τον προγραμματισμό του γάμου, και ότι από τα πολλά βάρη αισθάνεσαι πως κάτι δε θα προλάβεις, κάτι θα ξεχάσεις. Αν από την άλλη βλέπεις το νυφικό σου ή το κοστούμι σου και αισθάνεσαι πως δε σου αρέσει, αυτό ίσως σημαίνει πως με κάτι δεν είσαι ευχαριστημέν@, και ίσως καλό θα ήταν να το ψάξεις λίγο παραπάνω.

Woman in White Sleeveless Dress and Man on Blue Blazer

 

Τι σημαίνει αν είσαι single

Ναι όταν είσαι single τέτοιου είδους όνειρα μάλλον σου φαίνονται από εντελώς random ως και αφύσικα. Όμως όπως είπαμε και παραπάνω, ο γάμος σε ένα όνειρο δεν συνδέεται απαραίτητα με έναν αληθινό γάμο irl αλλά έχει πολλούς ακόμα συμβολισμούς. Ανάλογα λοιπόν με το πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον γάμο σαν έννοια, με αυτό συνδέεται και το όνειρο. Για παράδειγμα στον δυτικό κόσμο, ο γάμος είναι ίσως η πιο βαρυσήμαντη πράξη δέσμευσης, και έτσι ίσως το υποσυνείδητό σου το χρησιμοποιεί για να σου πει κάτι για ένα άσχετο κομμάτι της ζωής στο οποίο παραδείγματος χάρη έχεις φόβο, ή και ανάγκη δέσμευσης. Αυτό στην αληθινή ζωή θα μπορούσε να είναι από μια νέα δουλειά, ως ένα συμβόλαιο για σπίτι, αλλά και κάτι λίγο πιο ‘μικρό’, όπως μια νέα ρουτίνα που προσπαθείς να υιοθετήσεις, ή μια νέα σχέση (φιλική ή ερωτική) που σου εξελίσσεται σε κάτι πιο βαθύ.

Men Wearing Suit Kissing in Front of People

 

Τι σημαίνει αν βλέπεις ότι παντρεύεσαι έναν παντελώς ξένο

Ναι ίσως το πιο τρομακτικό παύλα μπερδευτικό είναι να δεις στον ύπνο σου ότι παντρεύεσαι κάποιον που δεν έχεις ιδέα ποιος είναι. Και όχι δεν είναι προφητικό, και σου δείχνει ποιον θα παντρευτείς. Σύμφωνα με την αναλυτή ονείρων Lauri Quinn Loewenberg, συνήθως οι ξένοι στα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν σημεία του εαυτού μας με τα οποία δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι. “Το (να βλέπεις στον ύπνο σου) να παντρεύεσαι έναν παντελώς άγνωστο, μπορεί να σημαίνει ότι ενώνεις ή ενσωματώνεις ανοίκεια στοιχεία στην προσωπικότητά σου”, λέει η ειδικός. Μπορεί να είσαι σε φάση αλλαγών, σε φάση που προσπαθείς (για όποιον δικό σου λόγο) να γίνεις για παράδειγμα πιο δυναμικ@, πιο συνεπης, πιο εξωστρεφής, ή ότιδήποτε άλλο, και ο γάμος με έναν άγνωστο συμβολίζει αυτή τη νέα ένωση και δέσμευση. Η Loewenberg επίσης τονίζει πως ανάλογα με το συναίσθημα που έχεις με αυτό τον ονειρικό γάμο, μπορείς να καταλάβεις και πως αισθάνεσαι για αυτή την αλλαγή που προσπαθείς να κάνεις. Αν παραδείγματος χάρη κοιτάς αυτό τον άνθρωπο και σκέφτεσαι “τέλεια, αυτό ήθελα” τότε η αλλαγές που φέρνεις στη ζωή σου, στο χαρακτήρα σου είναι κάτι με το οποίο είσαι ευχαριστημέν@. Αν αντιθέτως δεν είσαι καθόλου σε φάση να παντρευτείς με αυτόν που βλέπεις μπροστά σου, τότε καλύτερα να ξανασκεφτείς αυτά που προσπαθείς να κάνεις irl.