Έχοντας πλέον δύο εγκυμοσύνες στο “βιογραφικό” της, η Βασιλική Μιλλούση μάς έχει δείξει αρκετές φορές το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη. Σκοπός της κατανοούμε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι να φλεξάρει, αλλά να ενδυναμώσει γυναίκες, που προσπαθούν μετά από εγκυμοσύνες να επαναφέρουν το σώμα τους στην πρότερη κατάστασή του. Ωστόσο, στην τελευταία της δημοσίευση το έκανε περνώντας ένα όχι τόσο θετικό μήνυμα. 

Η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής ανέβασε μία διπλή φωτογραφία, για να μάς δείξει πόσο έχει καταφέρει να γυμνάσει ξανά την κοιλιά της, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία της γέννα. Αυτή συνόδεψε με την εξής λεζάντα: “Δεν είναι το πριν και το μετά. Είναι η κοιλιά μου μετά από δύο εγκυμοσύνες, χωρίς φίλτρα, με σωστή διατροφή και άσκηση! Αγαπήστε το σώμα σας προσπαθήστε για αυτό, αλλά και για την υγεία σας και όλα τα άλλα αφήστε τα στη φωτογραφία”. 

Προφανώς, αν είχε μείνει στο πρώτο μισό της λεζάντας δεν θα είχαμε κανένα θέμα με τη δημοσίευση. Θα έδειχνε ότι η ίδια νιώθει περήφανη για τον εαυτό της και για το σωματικό αποτέλεσμα, στο οποίο έφτασε μετά από πολλή προσωπική δουλειά. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό μάς τα χάλασε. Γιατί; Διότι μάς λέει να αγαπήσουμε το σώμα μας, προσπαθώντας γι’ αυτό και φροντίζοντας την υγεία μας, λες και η αγάπη για το σώμα συνάδει αναγκαστικά με σκληρή γυμναστική και πολύ προσεκτική διατροφή. Παραβλέποντας ότι μία γυναίκα ίσως, μετά από μία από τις δυσκολότερες σωματικές εμπειρίες, θέλει να αφήσει το σώμα της να ηρεμήσει. Επίσης, παραβλέποντας ότι η ίδια ως αθλήτρια είχε επί χρόνια ένα πολύ γυμνασμένο σώμα, γεγονός που μετά την εγκυμοσύνη τη βοήθησε να επανέλθει πιο γρήγορα σε αυτό. Και παραβλέποντας ότι, όταν δεν είναι το επάγγελμά σου η άσκηση, δεν είναι εύκολο να αφιερώνεις τόσο χρόνο στη γυμναστική και τον χορό (την είδαμε φέτος να συμμετέχει και στο Dancing with the Stars), ειδικά με ένα μικρό μωρό να έχει μόλις μπει στη ζωή σου. 

Εννοείται πως δεν πιστεύουμε ότι η Βασιλική Μιλλούση είχε κακές προθέσεις. Απλά σε επόμενη δημοσίευση της θα ήταν καλό εκείνη (όπως και όλοι μας) να έχει στο μυαλό της πως το ότι κάτι αποτελεί δική μας επιθυμία και ταιριάζει στη δική μας ιδιοσυγκρασία και το lifestyle, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι η καθολικά σωστή επιλογή για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. 

Kαι ιδού ένα βίντεο που τα λέει ακόμα καλύτερα:

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!