Οι ιστορίες αληθινών εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς. Τόσο χάρη στο Netflix και τα true crime ντοκιμαντέρ του, όσο και χάρη στα διάφορα podcasts. Προσωπικά η εμμονή μου είχε ξεκινήσει με το Murder Mystery & Makeup και αναζοπυρώθηκε πρόσφατα με το Only Murders in the Building, που βάζει στο επίκεντρο ακριβώς φανατικούς ακροατές true crime podcasts.

Σε ενδιαφέρει το είδος, αλλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στα αγγλικά και δεν βρίσκεις τίποτα στα ελληνικά; Ε, τότε μάλλον απλά δεν έχεις ψάξει αρκετά. Στον κόσμο των ελληνικών podcasts υπάρχουν πλέον επιλογές για ό,τι κι αν θες να ακούσεις. Μάλιστα, στο true crime υπάρχουν και αρκετά πολλές επιλογές. Τόσες, ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας και να μην αρκεστούμε απλά σε ό,τι βρούμε πρόχειρο.

True Crime Αλά Ελληνικά

Εδώ θα βρεις κάποιες από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές της ανθρώπινης φύσης, με ιστορίες από όλο τον κόσμο, όχι όλες διάσημες. Η αφηγήτρια μας, Mirto, δεν μελετάει μόνο το πότε και το πώς των εγκλημάτων, αλλά και το γιατί.

CrimeCast

Ο Μάνος Τεχνίτης δεν μάς αφηγείται μόνο αληθινά εγκλήματα. Τα συζητάει με επιστήμονες και επαγγελματίες, έτσι ώστε να καταλάβει και να καταλάβουμε κάπως καλύτερα τι υπήρχε πίσω από αυτά, γιατί υπάρχει το έγκλημα, τι κάνει κάποιος εγκληματία και τι συμβαίνει στο μυαλό του.

Terror 404

Ο Βασίλης Χάιντα και η Lady Triggerou μάς κατευθύνουν και προσπαθούν να ρίξουν φως σε ιστορίες εγκλημάτων, μυστηρίου και εξαφανίσεων. Θα εντυπωσιαστούμε αν δεν καταλήξεις να ανατριχιάζεις με κάθε αφήγησή τους.

Αληθινά εγκλήματα

Αν έχεις την ψευδαίσθηση ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε φρικιαστικά εγκλήματα να ασχοληθούμε, αυτό το podcast θα σε διαψεύσει. Σε κάθε επεισόδιο, ασχολείται με ένα ελληνικό true crime, που ξετυλίχθηκε από τον 19ο αιώνα και έπειτα.

Πρόσκληση σε φόνο

Η Βασιλική έρχεται να μάς γνωρίσει κάποια από τα διασημότερα εγκλήματα. Όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, με τις ιστορίες που αφηγείται να φτάνουν να ξεκινούν μέχρι και τον 17ο αιώνα.

Crime Time

Εδώ θα ανακαλύψεις κάποιες από τις πιο σοκαριστικές ιστορίες εγκλημάτων της Ελλάδας. Ιστορίες, που κατάφεραν τελικά να μη συγκλονίσουν μόνο τη χώρα, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.