Στις 22 Ιουλίου, με μία συνέντευξη στο περιοδικό TIME, η Tommy Dorfman έκανε coming out ως τρανς γυναίκα. Η 29χρονη ηθοποιός, που γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο του Ryan Shaver στο 13 Reasons Why, αποφάσισε να μιλήσει τώρα για την ταυτότητα φύλου της, μιας και μόλις ολοκλήρωσε τις ιατρικές διαδικασίες ώστε να γίνει περισσότερο ο εαυτός της. Εξηγεί, βέβαια, ότι δεν θεωρεί ότι το ιατρικό κομμάτι την πιστοποιεί ως τρανς γυναίκα. Απλά γι’ αυτήν αποτέλεσε ένα μέσο εναρμόνισης του σώματος με την ψυχή της. 

Η Dorfman, βέβαια, εξηγεί ότι δεν θεωρεί το coming out της ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Η ίδια, εξάλλου, νιώθει ότι δεν υπήρξε στιγμή που έκρυψε ποια ήταν. Βλέπει το coming out της περισσότερο ως ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ αυτής και του υπόλοιπου κόσμου. Ως έναν τρόπο να συστήσει ξανά τον εαυτό της ως τρανς γυναίκα, που χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες she/her και που συνεχίζει να ονομάζεται Tommy. Οι λόγοι που δεν αλλάζει το όνομά της; Ο ένας είναι ότι δεν θεωρεί ότι μεταβαίνει από έναν άνθρωπο σε έναν άλλον, αλλά ότι γίνεται όλο και περισσότερο η Tommy. Ο άλλος είναι είναι ότι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το όνομα, μιας και το πήρε από τον θείο της, που πέθανε λίγο πριν τη γέννησή της.

Η ηθοποιός μίλησε για ακόμα έναν σημαντικό τομέα της ζωής της, που τοποθέτησε σε νέα οπτική. Αυτός είναι οι ερωτικές σχέσεις της. Επί εννέα χρόνια, βρισκόταν σε μία σχέση με έναν gay άντρα, ενώ η ίδια αντιμετωπιζόταν περισσότερο ως αρσενικό. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν. Κυρίως γιατί η ίδια συνειδητοποίησε ότι ως τρανς γυναίκα ίσως να μην ενδιαφέρεται τόσο να έχει ερωτική σχέση με έναν gay άντρα. “Είχαμε καταπληκτικές συζητήσεις, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας σε φιλική. Η μετάβαση είναι απελευθερωτική και διευκρινιστική”.