Μια απίστευτα τρυφερή, γλυκιά, “οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν” νταντά εμπνεύστηκε τον καλοκαιρινό ύμνο που δεν ξέραμε ότι είχαμε ανάγκη μετά από ένα αρκετά δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη στο κορίτσι που προσέχει. Η Jax έχει δημιουργήσει ένα αφοσιωμένο κοινό στο TikTok δημιουργώντας μικρά “χαζά” τραγουδάκια, τα οποία πραγματικά απλά κατεβάζει απ’ το κεφάλι της, το τελευταίο της δημιούργημα ωστόσο μόνο “χαζό” δεν είναι.

Σε ένα TikTok βίντεο η Jax μας συστήνει την Chelsea και μοιράζονται μια ιστορία για το πώς ένα κορίτσι είπε στην Chelsea ότι το μαγιό που δοκίμασε στη Victoria’s Secret την έκανε να φαίνεται “πολύ χοντρή και πολύ επίπεδη”. Το πώς κατέληξαν προέφηβοι να δοκιμάζουν μαγιό στο κατάστημα της Victoria’a Secret, ενός προβληματικού brand, οι πρακτικές του οποίου υπήρξαν καταστροφικές για πολλά από τα μοντέλα του είναι κάτι που δεν κατανοούμε, αλλά ας το προσπεράσουμε.”Έγραψα ένα τραγούδι για σένα”, λέει η Jax στην Chelsea, “γιατί όταν ήμουν στην ηλικία σου είχα πολλά διατροφικά προβλήματα και εύχομαι κάποιος να μου το είχε πει αυτό”.

@jaxwritessongs

I wrote a song for The Kid I Babysit. It’s called Victoria’s Secret 🤫 ❤️ 👙 @TheLascherFamily #victoriassecret #fyp #bodypositivity #originalmusic

♬ original sound – Jax

Η Jax  απευθύνεται μάλιστα στα σχόλια σε κορίτσια και αγόρια που τυχόν περνούν διατροφικές διαταραχές λέγοντάς τους ότι “αυτό το τραγούδι έχει σκοπό να σας κάνει να χαμογελάσετε, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό“.

Ο “γέρος που ζει στο Οχάιο” είναι ο Les Wexner, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Victoria’s Secret, της L Brands. Αγόρασε την τότε ελάχιστα γνωστή μάρκα εσωρούχων το 1982 και πέρασε περισσότερες από πέντε δεκαετίες στο τιμόνι της. Αποχώρησε από τον ρόλο του στην εταιρεία το 2020.

Έτσι, όταν η Jax λέει ότι ξέρει ότι το “μυστικό” της Victoria είναι ότι την έφτιαξε ένας τύπος, είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η αρχική Victoria’s Secret ιδρύθηκε από έναν άνδρα. Ο επιχειρηματίας Roy Reymond ήθελε να αγοράσει στη γυναίκα του εσώρουχα, αλλά ντράπηκε όταν πήγε στο πολυκατάστημα για να ψάξει. Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κατάστημα γυναικείων εσωρούχων όπου οι άνδρες θα αισθάνονταν άνετα να ψωνίζουν.

Ο Raymond φαντάστηκε ένα βικτοριανό μπουντουάρ, γεμάτο με σκούρο ξύλο, ανατολίτικα χαλιά και μεταξωτές κουρτίνες. Επέλεξε το όνομα “Victoria” για να θυμίσει την ευπρέπεια και τον καθωσπρεπισμό που συνδέεται με τη βικτοριανή εποχή. Αφού ο Raymond πούλησε τη μάρκα, με τον κατάλογό της και τα έξι καταστήματά της, στον Les Wexner, το επίκεντρο μετατοπίστηκε. Ο Wexner αναγνώρισε μια τεράστια ευκαιρία να προωθήσει τη μάρκα του απευθείας στις γυναίκες, και έτσι δημιουργήθηκε ο κολοσσός της Victoria’s Secret. Για δεκαετίες, η Victoria’s Secret ήταν συνώνυμο των ανδρών που χάζευαν τα μοντέλα με τα σέξι εσώρουχα και των γυναικών που προσπαθούσαν απελπισμένα να μοιάσουν σε αυτά τα απρόσιτα σώματα μοντέλων.

Το βίντεο της Jax έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 13 εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από μία εβδομάδα και πάρα πολλά υποστηρικτικά σχόλια.

Σας ευχαριστούμε! Έχω 2 έφηβες κόρες που παλεύουν με διατροφικές διαταραχές, όλα εξαιτίας των κοινωνικών μέσων και των mainstream media“, έγραψε ένας γονιός.

Ο εσωτερικός 13χρονος εαυτός μου το χρειαζόταν αυτό. Αυτό ήταν το καλύτερο“, έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Αν δεν χορταίνετε να το ακούτε, το μυστικό της Victoria είναι διαθέσιμο και στο Spotify – όπου μάλιστα έχει ξεπεράσει τις 7 εκατομμύρια ακροάσεις.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!