Το Κινούμενο Κάστρο του Howl, από την ταινία του Hayao Miyazaki του 2004, θα ζωντανέψει στο ιαπωνικό New Studio Ghibli Theme Park. Κάθε νέα πληροφορία σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του θεματικού πάρκου Studio Ghibli ανεβάζει στα ύψη την ανυπομονησία των φανς. Η τελευταία ατραξιόν που ανακοινώθηκε ίσως να είναι και η πιο συναρπαστική μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μια γιγάντια ρέπλικα του Κινούμενου Κάστρου του Howl από την ομώνυμη ταινία του Hayao Miyazaki.

Η τερατώδης κατασκευή από την οποία η ταινία πήρε το όνομά της, είναι μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες στην φιλμογραφία του Miyazaki. Όταν θα ανοίξει το πάρκο για τον κόσμο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα σχεδόν ζωντανό αντίγραφο του από κοντά. Δεν θα είναι τόσο τεράστιο όσο εκείνο που υπάρχει στην ταινία, αλλά θα φτάνει τα πέντε πατώματα ύψος και φυσικά θα δεσπόζει στο πάρκο.

Πριν καν ακόμα γίνει προσβάσιμο στο κοινό, το Κινούμενο Κάστρο είναι ήδη πολύ δημοφιλές στους φαν του animation. Θα βρίσκεται μέσα στην Witch Valley που θα φιλοξενεί θέματα από το Kiki’s Delivery Service. Άλλες περιοχές του πάρκου θα περιλαμβάνουν το Princess Mononoke Village, το Ghibli’s Giant Warehouse, το My Neighbor Totoro και το Springtime of Life Hill που θα παρουσιάζει το Whisper of the Heart και το The Cat Returns.

Το θεματικό πάρκο Studio Ghibli βρίσκεται στην Nagakute της Ιαπωνίας και φιλοξενεί ήδη μια ρέπλικα του σπιτιού από το My Neighbor Totoro, που είχε κατασκευαστεί για το World’s Fair του 2005. Η αρχική ημερομηνία ανοίγματος του πάρκου ήταν για το 2020 αλλά μεταφέρθηκε για αργότερα και θα είναι έτοιμο να δεχτεί επισκέπτες το φθινόπωρο του 2022. Το Princess Mononoke Village και το  Witch Valley θα ανοίξουν τον επόμενο χρόνο.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!