Ναι, συνήθως όταν μιλάμε για το TikTok, μιλάμε για το τελευταίο food trend ή για κάποιο makeup hack, που ανακαλύψαμε χάρη σε αυτό. Ωστόσο, μια στο τόσο μέσα σε αυτό γεννιούνται trends, που βασικό στόχο έχουν την ενδυνάμωση, την αγάπη για τον εαυτό μας και το body positivity. Πριν μερικούς μήνες, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να αρχίσουν να προβάλλονται και να αναγνωρίζονται τα midsize σώματα. Τώρα, έρχεται να μάς επιβεβαιώσει ότι το νούμερο, που βλέπουμε στη ζυγαριά μας, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 

Με βάση τον ίδιο ήχο, όλο και περισσότεροι TikTokers ανεβάζουν βίντεο, για να αποδείξουν ότι ο συνδυασμός βάρους και ύψους (aka Δείκτης Μάζας Σώματος) δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο. Μάς δείχνουν ουσιαστικά πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι δύο σώματα με τα ίδια κιλά και το ίδιο ύψος, ανάλογα τον σωματότυπο, την άσκηση, τη διατροφή, το αν το σώμα έχει περάσει εγκυμοσύνη ή κάποια άλλη δύσκολη διαδικασία, το αν είσαι πρησμένος και πάει λέγοντας. 

@billieleannex

Now with sound #DayMeNightMe #InstaxChallenge

♬ original sound – caesar

Πώς το κάνουν; Πολύ απλά ξεκινούν με ένα κείμενο, που είτε λένε ότι θέλουν να κανονικοποιήσουν το να έχεις πάνω από ένα συγκεκριμένο βάρος είτε αναφέρουν τα κιλά και το ύψος τους, και στο τέλος μας δείχνουν το σώμα τους όσο περισσότερο μπορούν και νιώθουν άνετα, με εσώρουχα, μαγιό ή αθλητικά ρούχα. Αρκεί να δεις μερικά βιντεάκια ή να πετύχεις κάποιον στο ύψος και τα κιλά σου, για να καταλάβεις πόσο πράγματι δίκιο έχουν. Οι πιθανότητες λένε ότι όσους ανθρώπους κι αν βρεις με τα ίδια νούμερα να τούς συνοδεύουν, θα παρατηρήσεις ότι όλοι έχουν διαφορετικά μεταξύ τους σώματα. Και ναι, η συνειδητοποίηση αυτή μπορεί να είναι σωτήρια για τις μέρες, που ξυπνάμε και ο αριθμός της ζυγαριάς μάς έκανε να νιώσουμε πιο άσχημα για το σώμα μας.

@camillalor

all shapes are good shapes 💕

♬ original sound – caesar

@xnintendhoe

mum blessed me with tik ties #DayMeNightMe #InstaxChallenge

♬ original sound – caesar

@_willowbramley_

Ib:@Bailey #fyp #BigComfy #EasyWithAdobeExpress

♬ original sound – caesar

@jujusheikhh

Stop 👏 obsessing 👏 over 👏 the 👏 scales 👏

♬ original sound – caesar

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!