Τον Ιανουάριο του 2021, οι οργανωτές του Glastonbury, Michael και Emily Eavis ανακοίνωσαν ότι το πασίγνωστο Φεστιβάλ θα ακυρωνόταν για δεύτερη συνεχή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Οι fans απογοητεύτηκαν πολύ. Όπως φαίνεται όμως ίσως τα πράγματα δεν γίνουν έτσι ακριβώς, καθώς η οικογένεια Eavis ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν μερικά από τα σχέδιά τους και να μπορέσουν να δώσουν χαρά στον κόσμο που αγαπά την διοργάνωση.

Στα λιβάδια του Worthy

Σε όλη την διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, η οικογένεια Eavis θα μετατρέψει την  Worthy Farm – το μέρος όπου γίνεται το Φεστιβάλ του Glastonbury- σε ένα “ειρηνικό και οικογενειακό camping.” Όσοι το επισκεφθούν θα ζήσουν μια όμορφη εμπειρία τύπου “επιστροφή στην φύση”, νοικιάζοντας σκηνές χωρίς έπιπλα, για τρεις, τέσσερις ή και πέντε νύχτες. Αυτό που δεν θα συμβεί στα σίγουρα είναι τα πάρτι. Όπως εξηγεί το site τους “δεν θα υπάρξει καθόλου ζωντανή μουσική, δεν θα επιτρέπονται τα ηχοσυστήματα και θα υπάρχει απαγόρευση θορύβου μετά τις 11 το βράδυ. Αντί για πάρτι, ελάτε για την φύση, τον καθαρό αέρα, την ηρεμία και την γαλήνη”. Τα εισιτήρια για δύο άτομα ξεκινούν από 295 λίρες.

Ζωντανά από το Worthy Farm

Πιο ενδιαφέρον όμως για τους λάτρεις της μουσικής, έχει το πρόγραμμα του live-streamed event, στις 22 Μαΐου: Live At Worthy Farm. Αυτό είναι ότι πιο κοντινό σε φεστιβάλ θα μπορέσει να τους προσφέρει τη διοργάνωση του Glastonbury και το προετοιμάζουν σαν να πρόκειται για κλασσική, ανοιχτή συναυλία, κλείνοντας μάλιστα πολύ δυνατά ονόματα.

Οι Coldplay, Haim, Micheal Kiwanuka, PJ Harvey, George Ezra, Jorja Smith, Kano, Wolf Alice, George the Poet, Kurupt FM, Little Amal και άλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την καταπληκτική συναυλία που μπορούν να δουν θεατές του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω streaming στο σπίτι τους ή σε επιλεγμένους κινηματογράφους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι καλλιτέχνες δεν θα πάρουν καμιά αμοιβή και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε στην αναπλήρωση της ζημιάς του προηγούμενου έτους της πανδημίας.

Θα υπάρξει ζωντανή συναυλία τον Σεπτέμβρη;

Όπως φαίνεται, οι διοργανωτές του Glastonbury ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διοργανώσουν μια ακόμα διήμερη συναυλία τον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με το Somerset Live, έχει ζητηθεί από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ μια ημερομηνία η οποία θα μπορούσε να πέσει κοντά με το παραδοσιακό Pilton Party, που γίνεται προς τιμήν των ντόπιων ανθρώπων ως ένδειξη ευχαριστίας για την υποστήριξη που δείχνουν στο Φεστιβάλ του Glastonbury. Από όσα ακούγονται, θα μπορούσαν να παρευρεθούν σε αυτό 49,999 επισκέπτες την ημέρα, αντί για τις 200,000 που φιλοξενούνται κάθε χρόνο και να χρησιμοποιηθεί μόνο η Pyramid Stage. Δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση με camping όπως άλλες χρονιές, όμως κάτι είναι και αυτό.