Το Bumble είναι εδώ και καιρό το αγαπημένο dating app πολλών γυναικών εξαιτίας της πρόθεσής του να δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφάλειας σε όσες το χρησιμοποιούν. Τώρα παίρνει αυτή την δέσμευσή του και την πηγαίνει ακόμα παραπέρα αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε είδους συζήτηση που περιλαμβάνει body shaming από την εφαρμογή, σύμφωνα με μια ανάρτησή του στο Bumble blog post. Η εφαρμογή λοιπόν ανακοινώνει ρητά ότι δεν θα ανεχθεί καθόλου “ανεπιθύμητα και μειωτικά σχόλια που τυχόν γίνονται σχετικά με την εμφάνιση οποιουδήποτε, το σχήμα του σώματος, το μέγεθος, το χρώμα του δέρματος ή την κατάσταση της υγείας του”  όπως επίσης και “γλώσσα που περιέχει χονδροφοβικά, ρατσιστικά, ομοφοβικά, ή τρανσοφοβικά σχόλια, η όσα αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες”. Επίσης το Bumble δεν επιτρέπει φωτογραφίες με όπλα ή selfies με ανήλικους χωρίς μπλούζες ή με τα εσώρουχά τους.

Κάθε μορφή κοροϊδίας για την εμφάνιση κάποιου είναι απαράδεκτη, αν λοιπόν δεν είστε σίγουροι αν ένα σχόλιό σας θα εκληφθεί ως body shaming, “απλά μην κάνετε απολύτως κανένα σχόλιο για το σώμα κάποιου ή για την υγεία του” λέει το Bumble. Το blog post συνεχίζει, “Βρείτε κάτι άλλο να κουβεντιάσετε σχετικά με το προφίλ τους, ενώ αν δεν ενδιαφέρεστε καθόλου, απλά κάντε swipe αριστερά. Είναι πανεύκολο.”

Αν αναρωτιέστε πως θα καταφέρει το Bumble να περιορίσει τους χρήστες του μέσα σε αυτά τα όρια, όσοι χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα στο προφίλ τους ή στα σχόλια τους στην λειτουργία chat, θα λαμβάνουν πρώτα μια προειδοποίηση. Ένα ιδιαίτερα κακό σχόλιο ή επαναλαμβανόμενες τέτοιες συμπεριφορές θα οδηγούν σε πλήρη αποκλεισμό από την πλατφόρμα. Αν λάβετε τέτοια ανάρμοστα σχόλια εσείς οι ίδιοι, μπορείτε να αναφέρετε εκείνον που σας πρόσβαλε χρησιμοποιώντας το εργαλείο “report”. Τα dating apps μπορούν συχνά να δώσουν την αίσθηση του μη ασφαλούς περιβάλλοντος και αυτού του είδους οι νέοι κανονισμοί είναι ένα πολύ θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλους.