Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, από την στιγμή που παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετά, δεν έμειναν σε αδράνεια. Ίδρυσαν το Ίδρυμα Archewell, έκλεισαν μία πολυετή συμφωνία παραγωγών με το Netflix, υπέγραψαν μία επίσης πολυετή συνεργασία με το Spotify, μίλησαν ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας και κατά του παλατιού, η Markle ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης γυναικών και, φυσικά, καλωσόρισαν στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, τη Lilibet

Τα παραπάνω είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία, που οδήγησαν λογικά το περιοδικό TIME να βάλει το ζευγάρι στην ετήσια λίστα του με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους. Μάλιστα, βρέθηκαν και σε ένα από τα εφτά του εξώφυλλα. Το πρώτο εξώφυλλο που κάνουν μαζί και, φυσικά, το πρώτο τους για το TIME. 

Το κείμενο του José Andrés για τον Harry και τη Meghan Markle

Για το ζευγάρι και τους λόγους που βρίσκεται στη λίστα, έγραψε ο José Andrés. Πρόκειται για τον ιδρυτή του World Central Kitchen, ενός οργανισμού που μοιράζει γεύματα μετά από φυσικές καταστροφές, και για ακόμα ένα από τα πρόσωπα των TIME 100, όπως το απαιτεί η παράδοση του περιοδικού. Ο Andrés έγραψε μεταξύ άλλων, “Το να τρέχεις στην δράση δεν είναι εύκολη επιλογή για έναν νέο δούκα και μία δούκισσα, που έχουν ευλογηθεί με τη ζωή και το ταλέντο και έχουν καεί από τη φήμη. Θα ήταν πολύ πιο ασφαλές να ευχαριστηθούν την καλή τους τύχη και να μείνουν σιωπηλοί. 

Αυτό δεν είναι αυτό που κάνουν ο Harry και η Meghan, ούτε το ποιοι είναι. Έδειξαν έμπρακτη συμπόνια μέσω του Ιδρυματος Archewell τους. Έδωσαν φωνή σε όσους δεν είχαν, μέσω των παραγωγών τους στα media. Χέρι-χέρι με μη κερδοσκοπικούς συνεργάτες, πήραν ρίσκα ώστε να βοηθήσουν κοινότητες σε ανάγκη, προσφέροντας ψυχική υποστήριξη σε μαύρες γυναίκες και κορίτσια στις ΗΠΑ και θρέφοντας αυτούς, που έχουν επηρεαστεί από φυσικές καταστροφές στην Ινδία και την Καραϊβική. 

Σε έναν κόσμο, που όλοι έχουν άποψη για ανθρώπους που δεν ξέρουν, ο δούκας και η δούκισσα έχουν συμπόνια για ανθρώπους που δεν ξέρουν. Δεν έχουν απλά άποψη. Τρέχουν στον αγώνα”. 

Από τη μεριά του, το ζευγάρι έγραψε το κείμενο για ένα άλλο όνομα της λίστας. Για τη Δρ. Ngozi Okonjo-Iweala. Πρόκειται για τη νέα Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση και το πρώτο άτομο από την Αφρική. Στους TIME 100 βλέπουμε επίσης, μεταξύ άλλων, τη Naomi Osaka, την Britney Spears, την Billie Eilish, τη Simone Biles, τον Tim Cook, την Chloé Zhao, τον Lil Nas X, τον Daniel Kaluuya, τον Xi Jinping, τον Joe Biden, την Kamala Harris, την Stacey Abrams και τον Elon Musk.