Εδώ και κάποιες μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μιντιακά και δικαστικά μία καταγγελία εναντίον του Θέμη Αδαμαντίδη. Συγκεκριμένα, η σύντροφός του, Βαρβάρα Κίρκη, έχει καταγγείλει στις αρχές ότι ο τραγουδιστής έχει επανειλημμένως βιαιοπραγήσει εναντίον της στη διάρκεια της σχέσης τους λόγω ζήλιας και, ακόμα πιο συγκεκριμένα, ότι πριν μερικές μέρες άσκησε βία εναντίον της έξω από ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ. 

Η πλευρά του τραγουδιστή αρνείται τις καταγγελίες και χαρακτηρίζει τα λεγόμενα της Βαρβάρας Κίρκη ως σκευωρία. Ωστόσο, εδώ και κάποιες μέρες έχει δημοσιοποιηθεί ένα βίντεο, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των αρχών και τραβήχτηκε από κάμερα του πρακτορείου ΟΠΑΠ. Σε αυτό βλέπουμε έναν άντρα να κλωτσάει μία γυναίκα στον δρόμο, την ώρα που η Βαρβάρα Κίρκη καταγγέλλει ότι δέχτηκε ξυλοδαρμό από τον Θέμη Αδαμαντίδη. Η ίδια έχει καταθέσει ότι πράγματι πρόκειται γι’ αυτούς τους δύο, ενώ ο τραγουδιστής και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζουν ότι στο βίντεο βλέπουμε κάποιον άλλον άντρα.

Όπως φαίνεται να συμβαίνει με κάθε καταγγελία κακοποίησης, τις τελευταίες μέρες έχουμε δει αρκετά πρόσωπα να βγαίνουν στις κάμερες και να λένε την άποψή τους για το συμβάν και την προσωπική τους εμπειρία με τον τραγουδιστή. Απ’ όλους, για εμάς η Σίσσυ Τζινιόλη είχε ίσως την πιο σωστή στάση, αυτή που θα έπρεπε να έχουμε απέναντι σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά. 

Η συνθέτης έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Θέμη Αδαμαντίδη και έχει υπογράψει τραγούδια του, όπως το Και να ‘μουνα και το Ματωμένα Χείλη, ενώ έχει σχολιάσει πως σε προσωπικό επίπεδο είχε πάντα μία πολύ καλή σχέση μαζί του και τον έβλεπε ως έναν καλό και πράο άνθρωπο. Ωστόσο, αποφάσισε να μην ακολουθήσει το αρκετά προβληματικό παράδειγμα όσων έχουμε ακούσει να λένε για κακοποιητές ότι δεν έχει σημασία οι συμπεριφορά τους γιατί είναι μεγάλοι καλλιτέχνες, ή ότι αρνούνται να πιστέψουν τα θύματα λόγω της εντελώς προσωπικής εμπειρίας που οι ίδιοι είχαν μαζί τους

Τι έκανε η Σίσσυ Τζινιόλη; Βγαίνοντας στην εκπομπή T-live, αποκάλυψε ότι έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει στον Θέμη Αδαμαντίδη να ερμηνεύσει ξανά κομμάτι, που η ίδια έχει υπογράψει. Όπως εξήγησε, η ίδια έχει υπάρξει θύμα ενδοοικογενειακής βίας και γι’ αυτό έχει αποφασίσει να μην στηρίζει την κακοποίηση με κανέναν τρόπο, άσχετα με το επαγγελματικό κόστος, που αυτό μπορεί να έχει για την ίδια. Μάλιστα, υπογράμμισε και ότι η ίδια δεν ενδιαφέρεται αν κάποιος είναι ακόμα και ο μεγαλύτερος τραγουδιστής του κόσμου, όταν δεν είναι καλός άνθρωπος. 

“Γνώρισα τον Θέμη το 2000, αρχίσαμε και συνεργαζόμασταν. Ένας υπέροχος άνθρωπος, ωραίος συνεργάτης, όλα καλά. Μαθευτήκαν πάρα πολλά, μού λέγανε. Εγώ δεν πιστεύω, όμως, στα λόγια, πιστεύω στα μάτια μου. Χάρηκα πάρα πολύ, που συνεργαζόμουν μαζί του. Αυτό, όμως, που μ’ έφερε σήμερα εδώ που είμαι, σε αυτή τη θέση, είναι το εξής. 

Μόλις είδα αυτές τις δύο γυναίκες να κάνουν αυτή την καταγγελία, δεν ήθελα να το πιστέψω μέσα μου. Ειλικρινά στεναχωρήθηκα, γιατί σαν άνθρωπος είναι καλός, ό,τι κι αν ακούγεται. Εγώ έζησα έναν ήρεμο άνθρωπο. Αυτό, που μ’ έφερε εδώ σήμερα, είναι το βίντεο. Είναι ο Θέμης. Είναι ο Θέμης ο Αδαμαντίδης. Ξέρω τις κινήσεις του. Βασικά, αυτό που ξέρω είναι ότι το πήρε η αστυνομία, δεν το πήρε κάποιος άλλος. Είναι ένα βίντεο, που τραβήχτηκε έξω απ’ τον ΟΠΑΠ συγκεκριμένη ώρα. Τώρα, μη γελιόμαστε. 

(…) Πάγωσα. Δεν σοκαρίστηκα. Πάγωσα. Μού ‘φερε πίσω κι εμένα τις αναμνήσεις μου. Έχω περάσει κι εγώ, δυστυχώς, με τον πρώην σύζυγο, ο οποίος είναι 25 χρόνια μουσικός με τον κύριο Θέμη τον Αδαμαντίδη. Ξέρει όλη την ιστορία μου και ο ίδιος ο Θέμης. Έζησα κι εγώ τη βία μες στο σπίτι μου. Εγώ είμαι κατά της βίας. Ήμουν πάρα πολύ τυχερή, βρήκα τα κομμάτια μου, τη δύναμή μου και είμαι εδώ σήμερα, ούτε να κάνω κακό στον κύριο Θέμη Αδαμαντίδη, ούτε και στον πρώην σύζυγό μου. Ήρθα να δώσω το μήνυμα ότι εμείς οι γυναίκες, όταν αγαπάμε, ερωτευόμαστε, κάνουμε ένα λάθος, πολλές ξεχνάμε τον εαυτό μας. Λοιπόν, μία από αυτές ήμουνα κι εγώ. Έζησα τη βία σε πολύ άσχημη μορφή. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Βρήκα τη δύναμη, όμως, και έφυγα. Τι θέλω να πω; Τόσο απλό είναι. Όποια γυναίκα αυτή την στιγμή ζει τη βία, να σηκωθεί και να φύγει, τώρα. Να ανοίξει την πόρτα και να φύγει τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ βρήκα τη δύναμη και το ‘κανα.

Γι’ αυτό και τού απαγόρευσα όλα μου τα τραγούδια. Δεν επιτρέπω, ας είναι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής, όχι της Ελλάδας, του κόσμου. Ας είναι ο καλύτερος. Και είναι ο καλύτερος. Στην χώρα μας τον θεωρώ έναν απ’ τους καλύτερους τραγουδιστές. Εγώ κοιτάω πρώτα να δώσω σε καλό άνθρωπο και μετά σε καλό καλλιτέχνη. Δεν υποστηρίζω τη βία και δεν την στηρίζω. Δεν του επιτρέπω να ξαναπεί δικό μου τραγούδι. Απαγορεύεται. Δεν του το επιτρέπω. Δεν επιτρέπω αυτός ο άνθρωπος να πει δική μου σύνθεση. (…) Αυτό με τρώει μέσα μου. Πώς γίνεται ένας τόσο καλός τραγουδιστής, που τραγουδάει τον έρωτα, την αγάπη, να σπέρνει το μίσος και τη βία; Όχι. Όχι με τα δικά μου τραγούδια. Συγγνώμη, προτιμάω να αφήσω και το επάγγελμα. (…) Εάν μπορώ να σώσω έστω και μία γυναίκα, έναν άνθρωπο, με αυτή την προσπάθεια, που κάνω, να ξέρετε για εμένα θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία”.