Ακόμα κι αν δεν ασχολείσαι καθόλου με τη χαρτομαντεία και τα ταρώ, είναι εξαιρετικά πιθανό να ξέρεις ότι μέσα στην τράπουλα υπάρχει ο Θάνατος. Εξάλλου, είναι η κάρτα που έχει εμφανιστεί περισσότερο από κάθε άλλη στην ποπ κουλτούρα ως οιωνός κακών μελλούμενων για κάποιον χαρακτήρα σειράς ή ταινίας. Τι θα έλεγες, όμως, αν σού λέγαμε ότι η κάρτα του Θανάτου δεν είναι το δυσοίωνο σημάδι, που πιστεύαμε; 

Τι σημαίνει γενικά η κάρτα του Θανάτου;

Η κάρτα του Θανάτου είναι ένα σύμβολο πάθους και του να δίνεσαι ολοκληρωτικά. Αν εμφανιστεί σε ένα άτομο μεμονωμένα, μπορεί να μεταφραστεί ως μήνυμα ότι πρέπει να αφιερωθείς περισσότερα και πλήρως στο θέμα, που σε απασχολεί. Από την άλλη, αν εμφανιστεί σε σχέση με δύο ανθρώπους, μπορεί να είναι θετικό κομμάτι και να σημαίνει πως υπάρχει πάθος ανάμεσά τους, αλλά και ότι ανάμεσά τους υπάρχει εμπιστοσύνη και ένας δυνατός δεσμός, που μπορεί να τα βγάλει πέρα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. 

Παράλληλα, η κάρτα του Θανάτου σημαίνει και ελπίδα. Στην παραδοσιακή της εκδοχή στο βάθος φαίνεται η αυγή του ήλιου. Αυτό μεταφράζεται ως ότι, ακόμα κι αν έρθουν δύσκολες και σκοτεινές στιγμές στη ζωή σου, στο τέλος θα καταλήξεις να κάνεις μία καινούργια και πιο ανάλαφρη αρχή. 

Τι σημαίνει η κάρτα του Θανάτου ίσια; 

Αυτό συνήθως αποτελεί μήνυμα ότι πρέπει να αποδεχτείς και πραγματικά να ενστερνιστείς μία αλλαγή. Έρχεται το τέλος ενός κεφαλαίου στη ζωή σου, το οποίο θα σε οδηγήσει σε κάτι βαθύτερο, σε μία μεταμόρφωση, στο να προχωρήσεις μπροστά ή/και στο να απελευθερωθείς. Αν έχεις παλιές τοξικές συμπεριφορές ή τοξικά άτομα στον περίγυρό σου, είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αποκοπείς από αυτά. 

Τι σημαίνει η κάρτα του Θανάτου ανάποδα;

Ανάποδα η κάρτα του Θανάτου μπορεί να εκληφθεί ως μία προειδοποίηση. Είναι μία προειδοποίηση ότι ίσως αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία να κάνεις μία απαραίτητη για τη ζωή σου αλλαγή. Πιθανώς αφορά κάτι, για το οποίο είσαι διστακτικός ως προς το να το αλλάξεις, είτε από συνήθεια είτε από φόβο. Λογικά είναι κάτι, που βαθιά μέσα σου ήδη γνωρίζεις πως πρέπει να το αλλάξεις και να το αφήσεις πίσω σου.