Η χοντροφοβία, όπως και κάθε άλλο είδος μισαλλοδοξίας, έχει πολλές μορφές. Μία από τις χειρότερες είναι σταθερά η εσωτερικευμένη, η οποία οδηγεί σε χοντροφοβικές συμπεριφορές και απόψεις, ακόμα και τα ίδια τα άτομα, που είναι θύματα της χοντροφοβίας. Για παράδειγμα, δεν είναι σπάνιο να ακούσεις άτομα με περισσότερα κιλά να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ανθρώπους του ίδιου σωματότυπου ως παραδείγματα προς αποφυγή και ως κίνητρο για να χάσουν κιλά. Ένα τέτοιο άτομο βρέθηκε και στα σχόλια της Tess Holliday. 

Πριν μερικές μέρες, το μοντέλο δέχτηκε το εξής σχόλιο στα TikTok της, “Ακολουθούσα πολύ χοντρούς ανθρώπους, ώστε να μπορώ να δω πώς με βλέπουν οι άλλοι. Αηδίασα τόσο, που έχασα πάνω από 68 κιλά μέχρι στιγμής”. Φυσικά, η Holliday δεν μπόρεσε να το αφήσει αναπάντητο. Με ένα βίντεο, απάντησε στο συγκεκριμένο άτομο και όσους άλλους ακολουθούν αντίστοιχες τακτικές, για να πειστούν να χάσουν βάρος, επισημαίνοντας ότι η στάση τους δείχνει περισσότερα για τους ίδιους και τη δική τους ψυχολογία. 

Συγκεκριμένα, την ακούσαμε να λέει: “Αναζητάς περιεχόμενο ατόμων με μεγαλύτερα σώματα ως μέσο για να κάνεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα, πράγμα που είναι κάπως περίεργο να κάνεις γενικά, ειδικά όταν μπορώ να σού εγγυηθώ πως πολλά από τα μεγαλύτερα σώματα και τα άτομα, που ακολουθείς, έχουν χαρούμενες, ολοκληρωμένες ζωές, όχι παρά το ότι είναι χοντροί, αλλά απλά είναι. Απλά υπάρχουν. (…) Είμαι συνηθισμένη άνθρωποι να με χρησιμοποιούν ως φωτογραφίες του πριν και ως έμπνευση. Το ένα πράγμα, όμως, που έχω διατηρήσει σε όλο αυτό, είναι η χαρά μου. Και είμαι πιο χοντρή αυτή την στιγμή απ’ όσο ήμουν εδώ και καιρό. Είμαι, όμως, και πιο χαρούμενη. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, που έχουν σχολιάσει τελευταία πως μπορούν να δουν τη χαρά μου να ακτινοβολεί. Και έτσι με βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι. 

(…) Αν βγάζεις έξω στον κόσμο ότι αηδιάζεις με τον εαυτό σου, τότε το πιο πιθανό είναι ότι έτσι θα σε αντιληφθούν. Οπότε ξέρεις, χαίρομαι που χρησιμοποιείς εμάς τους χοντρούς τύπους ως έμπνευση στο ταξίδι σου προς το αδυνάτισμα, επειδή μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα σού φέρει την ευτυχία, που αναζητάς. (…) Και μη τυχόν και πάρεις όλο αυτό το βάρος πίσω. Τι θα κάνεις τότε;”. 

@tessholliday

Reply to @xodollfacexo happiness is from within baby

♬ original sound – tessholliday