Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ δέκα επεισοδίων για το Playboy, αποκαλύπτοντας ένα κόσμο κακοποίησης και εξαναγκασμών.

Το Playboy ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ενδυνάμωνε υποτίθεται τις γυναίκες, απελευθέρωνε την σεξουαλικότητά τους και προωθούσε την ελεύθερη έκφραση και τον ελεύθερο έρωτα χωρίς ταμπού. Η ιδρυτής του Hugh Hefner έδειχνε να είναι ο απόλυτος υποστηρικτής όλων των παραπάνω και περνούσε την περσόνα του ανθρώπου που αγαπάει και υποστηρίζει τις γυναίκες. Στην  πραγματικότητα, πολλές από αυτές καταστράφηκαν.

Το ντοκιμαντέρ έχει κάνει η κινηματογραφίστρια Alexandra Dean- που έχει κάνει και το ντοκιμαντέρ για την Paris Hilton, το This Is Paris και χρειάστηκε να σκάψει αρκετά βαθιά για να αποκαλύψει τα βρώμικα μυστικά του Playboy.

Όπως λέει η ίδια, “Αυτός ήταν πράγματι ένας όμορφος κόσμος για τον ίδιο τον Hugh Hefner, γεμάτος από όμορφες γυναίκες, όμορφους ανθρώπους, όμορφο φαγητό και τα πάντα. Όπως λέει όμως ή πρώην σύντροφός του Sondra Theodore, στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, “Έτσι φαινόταν, αλλά ήταν κάτι άσκημο. Ήταν πραγματικά άσκημο.”

Η Dean μίλησε με περισσότερους από 100 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες που είχαν με κάποιον τρόπο συνδεθεί με το Playboy τα τελευταία 60 χρόνια και αποκάλυψε ότι ακόμα κι αν κάποιες από αυτές τις γυναίκες έκαναν καριέρα στην πορεία ή έζησαν την σεξουαλική απελευθέρωση, κάποιες άλλες τις κατέστρεψε. Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε μετά τον θάνατο του Hefner, επέτρεψε σε κάποιες γυναίκες να νοιώσουν περισσότερο ασφαλείς και να μιλήσουν ανοιχτά για το τοι ακριβώς συνέβαινε πίσω από την λαμπερή βιτρίνα του Playboy.

Όπως είπε η ίδια η Dean στο NYLON, “το Playboy θα πρέπει να επανασυστηθεί στο κοινό με άλλον τρόπο. Και ξέρετε τι θα ήθελα; Θα ήθελα η νέα γενιά θα δει ότι μπορεί να βρει άλλους τρόπους για να κατακτήσει την σεξουαλική ελευθερία ενώ θα κρατάει η ίδια τα γκέμια της εξουσίας και κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να μιλάει εν ονόματός της.”

Η εταιρία στην οποία ανήκει το σημερινό Playboy, πήρε αποστάσεις από τα όσα περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι το περιοδικό δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Hefner και ότι οι δικές τους αξίες είναι πολύ διαφορετικές, ενώ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να διορθώσουν κάθε κομμάτι της ιστορίας του περιοδικού που δεν αντικατοπτρίζει τις δικές τους αξίες που περιλαμβάνουν την ασφάλεια και την υπευθυνότητα απέναντι σε όλους όσους συνεργάζονται μαζί του.

Οι γυναίκες από το “The Girls Next Door” υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με την βία

Τα κορίτσια του Hefner που συμμετείχαν στο “The Girls Next Door”, Bridget Marquardt και Holly Madison, είπαν στις συνεντεύξεις τους ότι υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με την βία. Η Marquardt είπε ότι ο Hefner την εξανάγκασε να υπογράψει ενώ εκείνη βρισκόταν στο μπάνιο και την πίεσε τόσο πολύ που το έκανε ενώ ακόμα ήταν βρεγμένη και έκλαιγε. Όπως είπε, εκείνη δίσταζε να υπογράψει διότι το συμβόλαιο ουσιαστικά έλεγε ότι θα γινόταν ερωτική σύντροφός του, κάτι που της φαινόταν να μοιάζει με πορνεία.

Η Madison, που έζησε στην έπαυλη του Playboy για οκτώ χρόνια, το αποδίδει στο “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”. Την πρώτη της νύχτα εκεί είχε μια ταπεινωτική σεξουαλική εμπειρία, κατάσταση που συνεχίστηκε και στο μέλλον. Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές έβγαιναν σε κλαμπ και στην επιστροφή ήταν υποχρεωμένες να κάνουν σεξ. Στην πορεία ο Hefner της επέβαλε να παραιτηθεί από την δουλειά που είχε βρει και ήταν έξαλλος κάθε φορά που επιχειρούσε να κερδίσει την ανεξαρτησία της, ακόμα κι αν θα έκοβε τα μαλλιά της.

Τα ναρκωτικά κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στον κόσμο του Playboy και ο Hefner κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε τις γυναίκες ως βαποράκια

Πολλές από τις γυναίκες που έδωσαν συνέντευξη μίλησαν για την διαρκή ύπαρξη ναρκωτικών στην έπαυλη του Playboy. Μία από αυτές μάλιστα είπε ότι ακόμα και ο σκύλος του Hefner ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη. Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι οι ξαφνικοί θάνατοι κάποιων από αυτές που σχετίζονταν με την διακίνηση των ναρκωτικών.

Το ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στις Playmates είναι υψηλότερο από αυτό της μέσης Αμερικανίδας

Οι γυναίκες του Playboy ζούσαν μέσα στην κακοποίηση, στην χρήση ουσιών, στην κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες. Μία Playmate αυτοκτόνησε μέσα στο γκαράζ της έπαυλης αφήνοντας σημείωμα που έλεγε “Ο Hugh Hefner είναι ο διάβολος’ πάνω στις σελίδες ενός περιοδικού.

Υπάρχουν αναρίθμητες κατηγορίες για βιασμούς και σωματική κακοποίηση

Οι γυναίκες περιγράφουν με λεπτομέρειες τις σεξουαλικές και σωματικές επιθέσεις που δέχονταν από τον ίδιο τον Hefner και τους γνωστούς του, ανάμεσα σε αυτούς και πολλούς διάσημους ανθρώπους όπως: ο Bill Cosby, ο Roman Polanski, ο Tony Curtis και ο Jim Brown, ενώ μία από αυτές μίλησε για “σπασμένα πλευρά και σαγόνια.” Οι επιθέσεις αυτές δεν γίνονταν μόνο στην έπαυλη αλλά και στα πάρτι του Playboy σε εταιρικά γραφεία και σε κλαμπ

Ο Hefner και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε κτηνοβασίες

Μια από τις γυναίκες του Playboy λέει ότι ο Hefner και οι φίλοι του, νάρκωσαν την ηθοποιό Linda Lovelace που έπαιζε στο Deepthroat και την υπέβαλαν σε στοματικό σεξ με ένα γερμανικό ποιμενικό σκυλί. Άλλες λένε ότι ο ίδιος έκανε σεξ με τον σκύλο του.

Ο γιατρός της έπαυλης ενθάρρυνε τις γυναίκες να κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις και να παίρνουν ναρκωτικά

Η Jennifer Saginor, κόρη του καλύτερου φίλου του Hefner και εραστή του, όπως λένε οι φήμες, Marc Saginor, που ήταν ο γιατρός της έπαυλης του Playboy, λέει ότι υποχρεώθηκε να κάνει πλαστική εγχείρηση στα 15 της. Ο ίδιος ενθάρρυνε τις γυναίκες να κάνουν προσθετική στήθους, ενώ σε κάποια από αυτές που είχε άσθμα, της είπε ότι το κρακ ή η κοκαΐνη θα την γιατρέψουν. Όπως είπε και η Madison, η αυξητική στήθους ήταν υποχρεωτική. Όλες την έκαναν με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο Hefner επέβαλε αυστηρούς κανόνες σε όλο το προσωπικό της έπαυλης

Ο Stefan Tetenbaum, προσωπικός βοηθός του Hefner, περιγράφει και άλλα ανήκουστα: “Έτρωγε 1,250kg M&Ms την ημέρα και έπινε 35-40 κουτάκια Pepsi, ενώ απαιτούσε να του σερβίρονται όλα μέσα σε κόκκινες πετσέτες. Τα προφυλακτικά έπρεπε να φυλάσσονται σε συγκεκριμένο σημείο και τα sex toys έπρεπε να καθαρίζονται καθημερινά. Είχε 150 διαφορετικούς κανόνες και έπρεπε να τους ακολουθούμε αυστηρά. Αρνούνταν να μάθει τα ονόματα των υπαλλήλων του, ενώ δεν τους επέτρεπε να μιλούν στις Playmates.”

Στην δεκαετία του 1980, υπήρχαν πολλές επαύλεις σαν του Playboy

Άνδρες από τον στενό κύκλο του Hefner, προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν τον δικό του τρόπο ζωής. Προσέλκυαν λοιπόν νεαρές γυναίκες που δεν είχαν καταφέρει να φωτογραφηθούν για το περιοδικό και τους έταζαν καριέρα μοντέλου και συμβόλαια. Έστηναν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις, κάτι που μια γυναίκα περιέγραψε ως “κακοποιητική κατάσταση”. Σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα παγίδευαν τις πιο αδύναμες γυναίκες.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός σεξ βίντεο από την κρεβατοκάμαρα του Hefner

Δύο από τα “λαγουδάκια” ισχυρίζονται ότι ο Hefner βιντεοσκοπούσε όλες τις σκηνές σεξ που διαδραματίζονταν στην κρεβατοκάμαρά του- όπου συμμετείχε ή απλά παρακολουθούσε- για να τις χρησιμοποιεί ως “αντιστάθμισμα”. Οι κασέτες φυλάσσονταν με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο η γραμματέας του Mary O’Connor, είχε πρόσβαση σε αυτές.

Στο τέλος, πολλές από τις γυναίκες έγιναν φίλες

Οι playmate Miki Garcia και Theodore έγιναν φίλες αφού συναντήθηκαν το 2011. Το ίδιο και οι Masten και Garcia το 2016 και ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο ήταν δυνατό. Πολλές ακόμα έχουν έρθει κοντά και έχουν αποκτήσει φιλικές σχέσεις μέσω της σελίδας του  Facebook, Iconic Women of Playboy. Η συνάντησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτές, καθώς το σύστημα του Hefner τις κρατούσε απομονωμένες και φοβισμένες, ώστε να διστάζουν να μιλήσουν η μία στην άλλη για τα όσα συνέβαιναν στην πραγματικότητα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!