Όσο κι αν δεν θέλουμε να είμαστε αρνητικά προκατειλημμένοι, το Survivor μάς έχει δώσει πολλές αφορμές να μην εκπλησσόμαστε, όταν ακούμε κάποια αρνητική είδηση σχετικά με αυτό. Έχουμε δει το reality επιβίωσης να εκμεταλλεύεται τον θάνατο του πατέρα παίκτη, να επιτρέπει το slut shaming και γενικά η παραγωγή να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα με τις λεκτικές επιθέσεις από έναν παίκτη προς άλλους. Κι αυτά αφορούν μόνο τη φετινή σεζόν. 

Τώρα, η τελευταία τραγική είδηση, που αφορά το Survivor, έρχεται από μία παίκτρια της περσινής σεζόν. Ο λόγος για τη Σοφία Μαργαρίτη, που πέρσι είδαμε να τραυματίζεται στο πόδι της και μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα πόνου να αποχωρεί οικειοθελώς για την Ελλάδα. Σήμερα, εξαιτίας ακριβώς αυτού του τραυματισμού, η ίδια κάνει αγωγή στην παραγωγή Acun Medya για τον λάθος τρόπο, που τον χειρίστηκαν, με αποτέλεσμα η κατάστασή της να χειροτερέψει και πλέον σχεδόν να μην μπορεί να περπατήσει. 

Ο δικηγόρος της Σοφίας Μαργαρίτη, Απόστολος Λύτρας, εξήγησε αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη πριν από έναν χρόνο στον Άγιο Δομίνικο, μιλώντας στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι. Συγκεκριμένα, περιέγραψε πώς ουσιαστικά το συμβόλαιο αθετήθηκε, με την παίκτρια να μην βλέπει ποτέ γιατρό και να μη μεταφέρεται σε νοσοκομείο, οπότε και να λαμβάνει εσφαλμένη διάγνωση και να πείθεται από την παραγωγή να συνεχίσει να αγωνίζεται. 

“Η κυρία Μαργαρίτη συμμετείχε στο παιχνίδι Survivor και κάποια στιγμή τραυματίστηκε στο πόδι της. Τώρα, αν θέλετε να το πιστέψετε, το πιστεύετε, αν όχι, δεν την πήγαν καν σε γιατρό. Την πήγαν σε έναν, που τής συστήθηκε νοσηλευτής. Της είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα και μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα επιστρέφοντας στην Ελλάδα να έχει συντριπτικό κάταγμα, απώλεια χόνδρου, να της τοποθετήσουν βίδα, για να στηρίξουν το δάχτυλό της και να της δημιουργηθεί μετατραυματική αρθρίτιδα, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή που μιλάμε, να μην μπορεί σχεδόν ούτε να βαδίσει. Και όλο αυτό από αυτή την, αν θέλετε, εγκληματική αμέλεια της παραγωγής στο να μην την πάνε σε κάποιον γιατρό και να μην έστω την ακούσουν στο ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει. Άρα την υποχρέωσαν, προφανώς για δικούς τους λόγους -αντιλαμβάνεστε τους λόγους-, να μην αποχωρήσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτούς τους αφόρητους πόνους. 

(…) Το θέμα είναι ότι δεν τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, παρά τη μετέφεραν σάς λέω σε έναν νοσηλευτή. Της είπαν ότι από την στιγμή, που δεν έχει τίποτα, σύμφωνα πάντα με αυτόν τον νοσηλευτή από τον Άγιο Δομίνικο, να συνεχίζει να παίζει. Όταν τη διαβεβαιώνουν στην παραγωγή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία της και ότι μπορεί να συνεχίσει… (Λάθος) της παραγωγής, διότι η παραγωγή όφειλε να την πάνε σε νοσοκομείο, να βγάλει ακτινογραφία, να δουν το μέγεθος της ζημιάς, που έχει, και μετά να τής επιτρέψουν, αν θέλετε, να συνεχίζει. Η παραγωγή τι έκανε; Πήγε και την πήγε σε έναν νοσηλευτή, ο οποίος μάλιστα της τοποθέτησε και μία μπότα από γύψο, η οποία δεν είχε καμία σχέση με το κάταγμα το συντριπτικό, που είχε υποστεί στο δάχτυλο. Και τής είπαν, λοιπόν, ότι μπορείς να συνεχίσεις, γιατί δεν έχεις κάτι. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα να επιδυνωθεί η κατάσταση της υγείας της. Εν τέλει, σταμάτησε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα τής εξήγησαν ότι όλη αυτή η ζημιά, που έχει πάθει από το ότι συνέχισε και απ’ το ότι δεν έγινε γρήγορη διάγνωση του συντριπτικού κατάγματος. 

(…) Και με βάση, λοιπόν, το συμβόλαιο, που είχε υπογράψει, αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιο είναι ότι το χρέος της παραγωγής είναι να τη μεταφέρει σε γιατρό, νοσοκομείο και λοιπά. Πράγμα, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε. (…) Συνέχισε να παίζει τραυματισμένη μετά τη διάγνωση του νοσηλευτή και αφού πλέον σταμάτησε, τότε πήγε στο νοσοκομείο και έφυγε για την Ελλάδα.

(…) Όλες οι γνωματεύσεις από τους Έλληνες γιατρούς αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη, διότι έπρεπε να σταματήσει αμέσως, έπρεπε να γίνει γρήγορη και έγκαιρη και σωστή διάγνωση, η οποία δεν έγινε. Συνέχισε να αγωνίζεται, με αποτέλεσμα πλέον η ζημιά, η οποία έχει πάθει, να είναι αρκετά σοβαρή”.