Λες και δεν έχουμε άλλα θέματα να ασχοληθούμε αυτόν τον καιρό, αγαπητέ αναγνώστη, μία νέα μπούρδα ιντερνασιοναλ εύρους φαίνεται να καταφθάνει στον βασανισμένο τούτο τόπο και να έχει ως στόχο καταρχάς την trans κοινότητα και δεύτερον τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Το όνομα αυτής; Super Straight.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από το Tik Tok, όταν ο χρήστης Kyleroyce, ανέβασε ένα βίντεο όπου μοιράστηκε την αποψάρα του με τον κόσμο, λέγοντας πως έχει εφεύρει μία νέα σεξουαλικότητα, σύμφωνα με την οποία είναι ετερόφυλος και τον ελκύουν μόνο γυναίκες που έχουν γεννηθεί γυναίκες. “Οι straight άνδρες χαρακτηρίζονται ως τρανσφοβικοί επειδή δεν θα κάναμε σχέση με μία τρανς γυναίκα. Επομένως, τώρα είμαι Super Straight. Βγαίνω μόνο με το αντίθετο φύλο, γυναίκες δηλαδή, που έχουν γεννηθεί γυναίκες. Και δεν μπορείτε να πείτε ότι είμαι τρανσφοβικός, επειδή απλώς αυτή είναι η σεξουαλικότητά μου.

Παρόλο που ο ίδιος κατέβασε το βίντεο, ισχυριζόμενος ότι του στέλνουν απειλές για την ζωή του, το ‘μήνυμά’ του ξεκίνησε να εξαπλώνεται σε φόρουμ όπως το 4chan, γνωστό ως το σπίτι ακροδεξιών troll, οι οποίοι το πήγαν στο επόμενο επίπεδο. Ξεκίνησαν να δημιουργούν threads όπου συζητούσαν μεταξύ τους το πώς θα φτιάξουν και θα μοιραστούν memes για το ότι είναι super straight για να “δημιουργήσουν κόντρες” στην LGBTQ+ κοινότητα και να “χρησιμοποιήσουν την λογική των αριστερών εναντίον τους, λέγοντας ότι είναι προκατειλημμένοι επειδή δεν δέχονται την σεξουαλικότητά τους”.
Ανάλογες online συζητήσεις επίσης εμφανίστηκαν στο Kiwi Farms, ένα board παρόμοιο με το 4chan, στο οποίο δεν υπάρχει σχεδόν καμία επίβλεψη ή κανόνες.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δυστυχώς για εμάς, η ‘νέα σεξουαλικότητα’ έγινε κανονικό θέμα συζήτησης στα υπόλοιπα social media, με χιλιάδες άτομα να δηλώνουν “Super Straight” και μερικούς να το παρατραβούν ακόμα περισσότερο, λέγοντας ότι ουσιαστικά ανήκουν κι εκείνοι στην LGBTQ κοινότητα. Εσύ πόσες φορές αναστέναξες σήμερα;

Φυσικά (και πάλι καλά) η αντίδραση ήταν εξίσου μεγάλη, με χιλιάδες χρήστες να επισημαίνουν ότι όλο αυτό είναι απλά μία τρανσφοβία μεταμφιεσμένη και ούτε καν με πειστικό τρόπο. Και παρόλο που το να βλέπεις cis άτομα (ας πούμε την αλήθεια, κυρίως άνδρες) να δηλώνουν και καλά καταπιεσμένοι για την σεξουαλικότητά τους είναι αρκετά κωμικό, για ποιον λόγο πρέπει να κάνουμε την trans κοινότητα να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα από όσα έχει μέχρι τώρα; Γιατί μία trans γυναίκα ή ένας trans άνδρας πρέπει να έρθει φάτσα φόρα με επιπλέον παραγκωνισμό από αυτόν που ήδη βιώνει επειδή ένα ζωντόβολο βαριόταν και είπε να ανοίξει την κάμερα του κινητού του;
Και για τους (ελπίζω ελάχιστους) που δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο βαθιά προβληματική είναι όλη αυτή η λογική, πιστεύοντας ότι όντως δεν είναι τρανσφοβικό να λες ότι σου αρέσουν μόνο οι ‘κανονικές’ γυναίκες ή άνδρες, ο φίλος μου παρακάτω το εξηγεί υπέροχα:

Όταν μία λευκή γυναίκα λέει ότι ‘προτιμάει τους λευκούς άνδρες’, εννοεί ότι έχει μία προτίμηση αλλά οι μαύροι άνδρες δεν αποκλείονται. Όταν όμως λέει ότι ‘δεν θα βγω μαζί σου επειδή είσαι μαύρος’, δείχνει ότι πιστεύει πως κάτι πάει λάθος με εσένα εξαιτίας του δέρματός σου. Ακριβώς το ίδιο πράγμα συμβαίνει και όταν κάποιος δηλώνει Super Straight. Επίσης, πώς γίνεται να είσαι ‘Super’ straight όταν αποκλείεις ένα ολόκληρο γκρουπ γυναικών από την εξίσωση; Όταν ένας υδραυλικός μπορεί να φτιάξει τον νεροχύτη σου, αλλά όχι το ντουζ, δεν τον λες ‘super υδραυλικό’, έτσι δεν είναι;

Αχρείαστη χαζομάρα. Next.