Ο Elton John μιλάει για πρώτη φορά για μια υπόθεση του 2009.

Όταν ο ίδιος και ο σύζυγός του David Furnish γνώρισαν το 2009 ένα ορφανό παιδί στην Ουκρανία, θέλησαν να το υιοθετήσουν, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους υπεύθυνους υιοθεσιών της χώρας εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους. Αυτά υποστήριξε ο ίδιος στο podcast της Dua Lipa το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το 14 μηνών μωρό ήταν θετικό στον HIV και ονομαζόταν Lev.

“Είχα αυτό το μωρό στην αγκαλιά μου για ώρες” είπε ο ίδιος στο “Dua Lipa: At Your Service”, του iHeartRadio. “Είχαμε μια συνέντευξη τύπου και στο τέλος της μου είπαν, “φαίνεται σαν να το αγάπησες αυτό το μικρό αγοράκι. Θα ήθελες να τον υιοθετήσεις; Και εγώ απάντησα αμέσως “Θα το ήθελα πραγματικά πολύ!”

“Επειδή όμως είμαι gay, δεν μου επιτρεπόταν έτσι κι αλλιώς” συμπλήρωσε. “Αφού έγινε αυτό, ο David μου είπε, “Τι γνώμη έχεις για το αν θα αποκτήσουμε παιδιά;”. Εγώ έλεγα πάντα όχι, το μικρό αυτό αγόρι όμως μου έλεγε κάτι. Μου έλεγε “Έλα, μπορείς να γίνεις μπαμπάς” και τότε ήταν που αποφασίσαμε να αποκτήσουμε παιδιά, εξαιτίας αυτού του μικρού αγοριού στην Ουκρανία.”

Ο Ουκρανικός νόμος επιβάλει να μην είναι μεγαλύτερος από 45 ετών ο γονέας που υιοθετεί ένα παιδί και ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής ήταν τότε 62 ετών. Επιβάλει επίσης οι δύο ογνείς να είναι παντρεμένοι, στην χώρα όμως δεν επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ των gay ζευγαριών.

Ο Elton John και ο David Furnish έχουν σήμερα δύο παιδιά τον εννιάχρονο Elijah και τον εντεκάχρονο Zachary.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο αρμόδιος υπουργός της Ουκρανίας Yuriy Pavlenko.

“Ο Elton John δεν θα μπορέσει να υιοθετήσει ένα παιδί από την Ουκρανία και αν υποβάλει αίτημα δυστυχώς θα το απορρίψουμε. Ο νόμος είναι ίδιος για όλους, έναν πρόεδρο, έναν υπουργό ή τον Elton John.”