Έχουμε δει ξεκάθαρα υπερβολικά πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές απεικονίσεις της Σταχτοπούτας. Η πιο πρόσφατη, όμως, φαίνεται να είναι η πιο ξεχωριστή απ’ όλες. Για πρώτη φορά μία Λατίνα, η Camila Cabello, βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Σταχτοπούτα δεν ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα, αλλά σχεδιάστρια μόδας. Η κακιά μητριά δεν είναι όντως τόσο κακιά. Ο πρίγκιπας έχει μία αδερφή, αρκετά σημαντική για την πλοκή. Το φινάλε δεν είναι ακριβώς το αναμενόμενο. Τη θέση της κλασικής νεραϊδονονάς παίρνει ο/η/το Fab G, ή Fabulous Godmother. 

Δεν καταλαβαίνεις γιατί χρησιμοποιήσαμε τρία διαφορετικά άρθρα; Διότι για πρώτη φορά η νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας δεν είναι γυναίκα και βασικά δεν έχει καθόλου φύλο. Η Fab G ειδικεύεται στη μόδα και τον ρόλο έχει αναλάβει ο Billy Porter. Μάλιστα, η σεναριογράφος της ταινίας, Kay Cannon, έχει αναφέρει ότι αυτός ήταν ο μόνος ρόλος, που έγραψε έχοντας και έναν συγκεκριμένο ηθοποιό στο μυαλό της. Οπότε λίγο πολύ όλο το fabulous του ρόλου οφείλεται στον ίδιο τον Porter.

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί, γιατί αποφασίστηκε ο χαρακτήρας να μην έχει φύλο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έπρεπε να μείνουμε στην κλασική επιλογή της γυναίκας νεραϊδονονάς (βαρετό) ή να πει ότι έπρεπε να τη δούμε ως άντρα, μιας και ο Porter αυτοπροσδιορίζεται έτσι κι αλλιώς ως άντρας. Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον ηθοποιό στο Insider, “Εξελίχθηκε και αυτό που προέκυψε από την εξέλιξη ήταν ότι ‘η μαγεία δεν έχει φύλο’, οπότε ας το κάνουμε genderless, gender-free, genderfluid, ό,τι άλλο θες να το πεις. Δεν υπάρχει φύλο”.