Στις 17 Σεπτεμβρίου το Sex Education θα επιστρέψει στο Netflix. Η τελευταία σεζόν έχει αφήσει ανοιχτά αρκετά μέτωπα, που οι χαρακτήρες θα εξερευνήσουν περαιτέρω στη νέα τρίτη σεζόν. Ένα από αυτά είναι και η σεξουαλική επίθεση στην Aimee Gibbs. 

Το μεγάλο προσόν της σειράς είναι ότι μιλάει και μελετάει ανοιχτά όλες τις πλευρές του σεξ. Αυτό σημαίνει όχι μόνο την ανάλυση της σεξουαλικής ελευθερίας και εξερεύνησης, αλλά και την κακή πλευρά του, αυτή των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων. Έτσι, στη δεύτερη σεζόν είδαμε την Aimee να βιώνει ένα περιστατικό, με το οποίο δυστυχώς αρκετοί νέοι ταυτίστηκαν. Πηγαίνοντας στο σχολείο, μπήκε στο λεωφορείο και ο άντρας, που στεκόταν πίσω της, αυτοϊκανοποιήθηκε και εκσπερμάτωσε πάνω της. 

Η σκηνή ήρθε να μάς θυμίσει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις έχουν κι άλλες μορφές. Δεν είναι μόνο ο βιασμός, ούτε μόνο αυτός είναι τραυματικός. Γι’ αυτό και η σειρά δεν την αντιμετώπισε ως ένα περιστατικό που συνέβη και μετά πέρασε. Είδαμε πώς επηρέασε την Aimee σε βάθος. Πώς της δημιούργησε συνεχές φόβο και άγχος για τα λεωφορεία και ότι θα συναντούσε ξανά τον ίδιο άντρα. Τι συνέπειες είχε στην σχέση της και τη σεξουαλική της ζωή. Η σκηνή αποκτά, μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, όταν ανακαλύπτεις ότι η σεναριογράφος του Sex Education, Laurie Nunn, την βάσισε σε μία δική της παρόμοια εμπειρία. 

Πώς επηρεάστηκε η ηθοποιός πίσω από τον ρόλο;

Όλα τα παραπάνω ήταν φυσικό να δημιουργήσουν μία αίσθηση μεγάλου βάρους και ευθύνης στην Aimee Lou Wood, την ηθοποιό που υποδύεται την Aimee στη σειρά. Συγκεκριμένα, ανέφερε στο Refinery29 Australia: “Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να δικαιώσω την ιστορία. Γιατί θα υπήρχαν πολλοί νέοι θεατές, που θα ταυτίζονταν με αυτό που πέρασε η Aimee και πιθανώς να ένιωθαν κάποιο έναυσμα, καθώς θα το έβλεπαν να ξετυλίγεται. Ήξερα ότι θα σήμαινε πολλά για πολλούς ανθρώπους. 

Ένιωσα να με τιμά, που μου το εμπιστεύτηκε (η Nunn), αλλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι έλεγα την ιστορία μέσω του χαρακτήρα μου. Είναι ένα ιδιαίτερο άτομο και έχει έναν μοναδικό τρόπο που εκφράζει τον εαυτό της και που κοιτάει τον κόσμο, οπότε ήταν μία καταπληκτική υποκριτική εμπειρία, γιατί πραγματικά θέλω να εκφράσω τη σημασία και το μέγεθος αυτού του θέματος, αλλά επίσης θέλω να διατηρήσω και τα υπέροχα στοιχεία της Aimee”. 

Όπως είπαμε, η σειρά θα συνεχίσει να περιεργάζεται το περιστατικό και στην τρίτη σεζόν. Θα δούμε την Aimee να κάνει ψυχοθεραπεία, για να αντιμετωπίσει το ψυχικό τραύμα της, να υψώνει περισσότερο τη φεμινιστική της φωνή και να κατανοεί περισσότερο πώς έχει επηρεαστεί η σχέση με το αγόρι της. Η Wood μάς προϊδεάζει ότι ο ρόλος της “θα γίνει περισσότερο ο εαυτός της και θα μεγαλώσει πραγματικά στο ποια ολοκληρωτικά είναι. Ακουμπάει νέα επίπεδα του τι είναι Aimee στην τρίτη σεζόν”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!