Το And Just Like That έχει πλέον φέρει ξανά στο προσκήνιο το Sex and the City. Και δεν εννοούμε μόνο τα θετικά, όπως τη μόδα και τις διαχρονικές ατάκες του. Μιλάμε και για αρνητικά και, μάλιστα, για αρνητικά που μέχρι τώρα έμεναν κρυφά. Μόλις πριν μία εβδομάδα “έσκασε” το σκάνδαλο του Chris Noth, με γυναίκες να τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση. Τώρα μία βοηθητική ηθοποιός της σειράς αποκαλύπτει στην Independent κάποιες τοξικές συμπεριφορές, που είχε βιώσει στα γυρίσματα. 

Ο λόγος για τη Heather Kristin, η οποία για τέσσερις σεζόν εργάστηκε ως stand-in ηθοποιός για την Kristin Davis aka Charlotte. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ουσιαστικά στεκόταν και έκανε τις κινήσεις της Davis, πριν έρθουν οι ηθοποιοί για τα γυρίσματα, έτσι ώστε ο κινηματογραφιστής να έχει έτοιμα τα φώτα και να ελέγξει πώς πέφτουν οι σκιές. Τη δουλειά την πήρε και την κράτησε, επειδή πολύ απλά είχε τα ίδια χρώματα με την Davis, το ίδιο ύψος και το ίδιο μήκος μαλλιών. 

Επί εβδομάδες πήγαινε και ζητούσε από τον casting director να της δώσει μία ευκαιρία. Ωστόσο, όταν αυτός τής την έδωσε, σύντομα βίωσε μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ζωής της, όπως η ίδια την χαρακτηρίζει. Ήταν τα γυρίσματα του δεύτερου επεισοδίου της τέταρτης σεζόν. Αν θυμάσαι, σε αυτό είδαμε τη Charlotte να πηγαίνει στον γυναικολόγο. Πριν πάει η Davis, λοιπόν, στην σκηνή, έπρεπε να πάει η Kristin, έτσι ώστε να ετοιμαστούν τα πάντα. Έτσι, κάθισε ακριβώς όπως είδαμε και την Davis να κάθεται. Στην κλασική καρέκλα του γυναικολόγου, με τα πόδια ανοιχτά και τοποθετημένα στους αναβολείς. 

Όπως καταλαβαίνεις ήταν ήδη μία άβολη κατάσταση, γρήγορα όμως έγινε πολύ χειρότερη. Η ηθοποιός βρισκόταν για περίπου μία ώρα σε αυτή τη θέση, ενώ εκείνη την εβδομάδα είχε δουλέψει περίπου 60 ώρες. Έτσι, όταν έφυγε η Davis, ο σκηνοθέτης, οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί για meeting και αυτή έμεινε να συνεχίσει με τους τεχνικούς, την πήρε ο ύπνος χωρίς να το καταλάβει. Όταν ξύπνησε, συνειδητοποίησε ότι κάποιος είχε κολλήσει τα πόδια της με μονωτική ταινία στους αναβολείς και άκουσε μέλη του συνεργείου να γελάνε. Μάλιστα, την έβγαλαν και polaroids σε αυτή την κατάσταση, μιας και την βρήκαν πολύ αστεία. 

Αυτή δεν ήταν καν η μόνη τοξική συμπεριφορά, στην οποία έγινε μάρτυρας. Γενικά αντιμετώπιζαν υποτιμητικά και ως αντικείμενα τις γυναίκες εργαζόμενες. Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό γεγονός αναφέρει πως μία μέρα άκουσε έναν άντρα ηθοποιό να δείχνει την stand-in ηθοποιό για τη Miranda και να λέει, “Θέλω αυτήν εδώ δεμένη, φιμωμένη και στο καμαρίνι μου”. 

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί γιατί δεν εγκατέλειψε τη σειρά, αμέσως μετά το δικό της περιστατικό. Η απάντηση είναι απλή. Όσο κι αν ήθελε να το κάνει, είχε μεγάλη ανάγκη τον μισθό, αλλά και την ασφάλεια υγείας, που της παρείχαν. Το τελικό μάθημα, που πήρε; “Περισσότερα απ’ όλα, έμαθα πόσο χάλια μπορεί να γίνει η βιομηχανία. Και ακόμα κι αν αυτό ήρθε πολύ μετά, οι εμπειρίες μου στη σειρά μού έμαθαν πώς να υπερασπίζομαι τις ‘αδελφές’ μου, τη συνάδελφό μου και το πιο σημαντικό, τον εαυτό μου”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!