Μαι σπουδαία καμπάνια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα 24ωρα από το περιοδοκό Antivirus, που είναι αφιερωμένη στα διακιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον γάμο στην χώρα μας, που βρίσκεται πραγματικά πίσω σε αυτό το θέμα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δυστυχώς έχουμε κάνει πολύ λίγα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να αντιμετωπίζουν βαριούς διαχωρισμούς στο θέμα της δημιουργίας οικογένειας.

Σύμφωνα με το περιοδικό λοιπόν, “Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία. Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.”

Με την πανελλήνια καμπάνια “Πες το Ναι!”, αναδεικνύεται αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

“Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας – μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη – σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Αν θέλεις λοιπόν κι εσύ να συμμετάσχεις ώστε αν αρθούν επιτέλους όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινόητας, μπες στο pestonai.gr και ψήφισε. Είναι πραγματικά σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, διότι ζούμε στο 2022 και τέτοια σκληροί διαχωρισμοί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε στην χώρα αμς, ούτε πουθενά.