Αν δεν γνωρίζεις τον Φίλιππο Ιωάννου, ή αλλιώς Fipster, καλό θα ήταν να τον μάθεις, καθώς είναι ένας από τους πιο πετυχημένους αλλά και εξαιρετικά συμπαθείς creators του ελληνικού Youtube. Η στήλη βίντεο που τον έφερε σε μαγάλο βαθμό στο προσκήνιο, και πάντα κερδίζει τα περισσότερα views, είναι το “Θάρρος ή Αλήθεια” όπου καλεί celebrities και μαζί τους παίζει το γνωστό παιχνίδι.

Η τελευταία του καλεσμένη ήταν η uber pop star της ελληνικής μουσικής και αγαπημένη όλων, Ελένη Φουρέιρα, και όπως ήταν επόμενο η συνέντευξη που είδαμε ήταν απολαυστική. Μεταξύ άλλων, η επιτυχημένη καλλιτέχνης μίλησε για την αγάπη και τον θαυμασμό που έχει για τον σύντροφό της, για διάφορα ελαττώματα της που θα ήθελε να βελτιώσει, για τις μελλοντικές της φιλοδοξίες αλλά και για την μέχρι τώρα καριέρα της. Αυτό που εμείς κρατήσαμε ωστόσο, αφορά την εμπειρία της στην Eurovision, για την οποία μίλησε τόσο ανοιχτά ίσως πρώτη φορά.

 

 

Πιο συγκεκριμένα η ενδιαφέρουσα απάντηση της σχετικά με το θέμα ήρθε με αφορμή την ερώτηση, “Θεωρείς πως θα έπρεπε να κερδίσεις εσύ στη Eurovision;”.

Για όποιον το χρειάζεται υπενθυμίζουμε πως ή Ελένη Φουρέιρα συμμετείχε στην Eurovision το 2018 εκπροσωπώντας την Κύπρο με το τραγούδι Fuego, το οποίο στην συνέχεια έγινε μεγάλη επιτυχία τόσο σε Ελλάδα όσο και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Τελικά η καλλιτέχνης πήρε την δεύτερη θέση, κάτι που για πολλούς θεωρήθηκε αδικία αφού ήταν πρώτη στην ψηφοφορία του κοινού.

Στην ερώτηση λοιπόν του Fipster, η Φουρέιρα απάντησε,

Αν με ρωτάς αν θα ήθελα, εννοείται πως θα ήθελα. Όμως, όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, και θεωρώ πως αν είχα κερδίσει, μπορεί (το Fuego) να μην είχε γίνει το νούμερο ένα τραγούδι του 2018, και σε streams κλπ. ” Και στην συνέχεια εξήγησε την απάντησή της, σε σχέση με το αίσθημα αδικίας που μπορεί να αισθάνθηκε και το κοινό για εκείνη. “Ίσως μου έκανε πολύ καλό που δεν κέρδισα. Επειδή δηλαδή βγήκα στην ψηφοφορία του κόσμου πρώτη, ο κόσμος λίγο τσαντίστηκε (που βγήκε τελικά δεύτερη εξαιτίας των ψήφων των επιτροπών).”

 

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που το κοινό στήριξε παραπάνω το τραγούδι στην μετάπειτα πορεία του. Ωστόσο αν μας ρωτάτε, το ίδιο το κομμάτι είναι τόσο “πιασάρικο” με την καλύτερη έννοια, που θεωρούμε ότι θα σημείωνε την ίδια επιτυχία ό,τι και να γινόταν. Σε κάθε περίπτωση, τελικά δεν είχε και τόση σημασία το αποτέλεσμα της Eurovision, αφού η αναγνώριση που ήρθε με το Fuego απογείωσε την Φουρέιρα, και την έκανε την καλλιτέχνη που βλέπουμε σήμερα. Και αν κάποιος ακούει, προτείνουμε η επόμενη μας υποψήφια για την Eurovision να είναι εκείνη. Άλλωστε όπως είπε και στον Fipster, είναι ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και όλα δείχνουν πως θα έφερνε την πρωτιά.