Η Gigi Hadid βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού i-D. Εκεί, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη ζωή της ως πολυφυλετική. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα, που συχνά φαίνεται να απασχολεί τα πολυφυλετικά άτομα. Πιο συγκεκριμένα, εκείνα που έτυχε να κληρονομήσουν περισσότερα εξωτερικά στοιχεία από τη λευκή πλευρά της οικογένειάς τους. Το ζήτημα αυτό είναι η μη αναγνώριση της υπόλοιπης φυλετικής τους ταυτότητας, οι κατηγορίες για την πιο προνομιούχα λευκή ζωή τους και η έμμεση απαγόρευση να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία ως πολυφυλετικά και μη 100% λευκά άτομα. Να υπενθυμίσουμε ότι η μητέρα του μοντέλου είναι από την Ολλανδία, ενώ ο πατέρας της από την Παλαιστίνη. 

Η Hadid συγκεκριμένα ανέφερε: “Σε κάποιες περιπτώσεις, αισθάνομαι ή με έχουν κάνει να αισθάνομαι ότι είμαι πολύ λευκή, για να στηρίξω το μέρος της αραβικής μου καταγωγής. Περνάς τη ζωή προσπαθώντας να καταλάβεις πού ταιριάζεις φυλετικά. Είναι αυτό που είμαι ή αυτό που έχω αρκετό, για να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό; Τότε, όμως, αυτό αποτελεί εκμετάλλευση του προνομίου να είμαι και λευκή, σωστά; Μου επιτρέπεται να μιλήσω γι’ αυτή μου την πλευρά ή τότε θα μίλαγα για κάτι που δεν έχω βιώσει αρκετά ώστε να το ξέρω;”. 

Η ανατροφή της πολυφυλετικής κόρης της

Με τη γέννηση της κόρης της, Khai, έρχεται τώρα αντιμέτωπη με ένα νέο ζήτημα. Πρέπει να μάθει πώς θα μεταφέρει στην κόρη της την πολυπολιτισμική της ταυτότητα. Δεδομένου, μάλιστα, ότι δεν μιλάμε μόνο για τη δική της. Και ο Zayn Malik είναι πολυφυλετικός, με καταγωγή από το Πακιστάν και την Αγγλία. Η ίδια εξηγεί ότι αυτό απασχολεί και τους δύο αρκετά ως γονείς. Ουσιαστικά και οι δύο είναι η πρώτη γενιά πολυφυλετικών στις οικογένειες τους. Οπότε και οι πρώτοι που χρειάζεται να γίνουν η “γέφυρα” αυτής της ταυτότητας για την επόμενη γενιά.  

Η τακτική, στην οποία η Hadid φαίνεται να έχει καταλήξει; Στο να αφήσει απλά την κόρη της να εξελιχθεί όπως εκείνη μπορεί και θέλει και η ίδια ως μητέρα να βρίσκεται εκεί αποκλειστικά, για να γεμίσει τα κενά που η κόρη της θα της ζητάει. “Νομίζω ότι η Khai θα μεγαλώσει διερευνώντας τον δρόμο που μπορεί ή θέλει, ώστε να γίνει μία γέφυρα των εθνικοτήτων της, αλλά νομίζω ότι θα είναι ωραίο να μπορέσουμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις και να δούμε πού θα φτάσει με αυτές, χωρίς εμείς να την πιέσουμε. Το τι θα προκύψει από την ίδια είναι αυτό που με συναρπάζει περισσότερο και το να μπορέσω να προσθέσω σε αυτό ή να απαντήσω στις ερωτήσεις της, καταλαβαίνεις;”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!