Το 1992, κάποιος ρώτησε την Diana σε μία συνέντευξη ποια θεωρεί την καθοριστική στιγμή στη ζωή της, που από θύμα μετατράπηκε σε νικήτρια. Εκείνη τότε απάντησε: “Υποθέτω το περασμένο καλοκαίρι. Όταν ο Sam έκοψε τα μαλλιά μου διαφορετικά. Απελευθερώθηκε κάτι κάπως αλλιώτικο”. 

Αναφερόταν στον Sam McKnight και στα πιο κοντοκουρεμένα ανδρόγυνα μαλλιά της, που σηματοδότησαν το στιλ των 90s. Ο κομμωτής σήμερα, 30 χρόνια αργότερα, μίλησε στη Βρετανική Vogue και στη YouTube σειρά της, Vogue Visionaries. Αναφέρθηκε σε όλη την καριέρα του, αλλά όλοι δώσαμε λίγη παραπάνω σημασία όταν η συζήτηση πήγε στην Diana. Πώς την γνώρισε, ποια ήταν η πρώτη τους συζήτηση και πώς κατέληξαν στο χαρακτηριστικό της κούρεμα; Τα απάντησε όλα. 

Η γνωριμία και το κούρεμα

Την πρωτοσυνάντησε το 1990. Ο Patrick Demarchelier θα την φωτογράφιζε και εκείνος είχε αναλάβει τα μαλλιά της. Θυμάται μία εντυπωσιακή ξανθιά, με μακριά πόδια, να κατεβαίνει τις σκάλες και χαμογελαστή να του δίνει το χέρι και απλά όλοι να λιώνουν. Τότε φόραγε μία τιάρα και ο McKnight αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί, ώστε να κάνει τα μαλλιά της να φαίνονται ψεύτικα πιο κοντά. Όταν η φωτογράφιση τελείωσε, πριν φύγει η Diana, πήγε τον βρήκε και τον ρώτησε τι θα έκανε με τα μαλλιά της αν τον άφηνε να κάνει οτιδήποτε. Εκείνος της απάντησε ότι απλά θα τα έκοβε όλα. 

Η επαφή τους, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Έναν χρόνο αργότερα, η Diana φαίνεται ότι ήταν έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο στιλιστικό της βήμα. Βρήκε τον McKnight και απλά του είπε “Λοιπόν, γιατί δεν τα κόβεις τώρα;”. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το χαρακτηριστικό της κούρεμα, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της ζωής της. Όπως μετά από αυτό, δεν άλλαξε ποτέ ξανά ούτε κομμωτή. 

Για την Diana, η απόφαση για τα μαλλιά της μοιάζει να ήταν μία στιγμή που σηματοδότησε τη γενικότερη στροφή στη ζωή της. Γιατί, όμως, ο McKnight διάλεξε αυτό το κούρεμα; Η απάντηση ίσως είναι πιο απλή και λιγότερο συναρπαστική από αυτή που θα θέλαμε. Ο κομμωτής απλά έβλεπε ότι προς τα εκεί τείνει το στιλ της δεκαετίας. “Ήταν η αρχή των 90s και τότε έκανα πολλά shows και εξώφυλλα. Πολλά κορίτσια είχαν κοντά μαλλιά και κινούμασταν από τα κάπως μεγάλα μαλλιά φραμπαλάδες των 80s στα ‘αιχμηρά’, περισσότερο ανδρόγυνα και επαγγελματικά των 90s”.