Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι celebrities εξερευνούν και αποδέχονται τη σεξουαλική τους ταυτότητα δημόσια. Άλλοι αποκτούν stardome έχοντας ήδη αποδεχτεί και εκφράσει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Πολλοί χτίζουν όλη τους την καλλιτεχνική εικόνα και προσωπικότητα γύρω από την ταυτότητα φύλου τους. Και αυτό είναι κάτι περισσότερο από υπέροχο. Μέχρι πρόσφατα ωστόσο, άνθρωποι του θεάματος περιορίζονταν και ασφυκτιούσαν μέσα σε περσόνες που δισκογραφικές εταιρείες, ατζέντηδες και εταιρείες παραγωγής κατασκεύαζαν για αυτούς. Το επιχείρημα; Ότι θα χάσουν μία μεγάλη μερίδα του κοινού τους. 

Η πίεση ήταν σαφώς μεγαλύτερη για τους gay άνδρες του χώρου. Κάθε pop icon, έπρεπε να είναι ποθητό από το γυναικείο κοινό, να είναι ο εν δυνάμει πρίγκιπάς τους, καθώς τα κορίτσια ήταν το δυναμικό κοινό τους, εκείνο που καταναλώνει περισσότερο το προϊόν τους. Από κανενός CEO το μυαλό δεν πέρασε ότι εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω ψάχνουν κάποιον να ταυτιστούν, κάποιον που θα τους κάνει να νιώθουν λιγότερο μόνοι και πόση δύναμη (ακόμη και αγοραστική) θα είχε αυτό. Ένα ακόμη πράγμα που δεν διανοήθηκαν ποτέ είναι ότι δεν παύουμε να θεωρούμε, εμείς τα κορίτσια, έναν άνδρα σέξι, αν μάθουμε ότι του αρέσουν άτομα του φύλου του. Ένας διάσημος άντρας του βεληνεκούς του Ricky Martin για παράδειγμα, δεν θα ήταν ούτως ή άλλως δυνητικός εραστής μας, δηλαδή ελάτε τώρα, ας είμαστε σοβαροί, γιατί να μας χαλάσει το ποιον αγαπά; Γιατί να μην μπορεί να βιώσει τον έρωτά του για έναν άνδρα ελεύθερα; 

Ευτυχώς για τους ίδιους και για εμάς, τα πράγματα εξελίχθηκαν και μερικά από τα επιδραστικότερα pop icons, όταν ένιωσαν έτοιμοι και αρκετά δυνατοί έκαναν το outing τους. Spoiler Alert: Κανένα κοινό δεν έχασαν, αντίθετα κέρδισαν ακόμα περισσότερο. Ένα κοινό που είχε ανάγκη να νιώσει αποδεκτό, που είχε ανάγκη να δει ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εκείνον και μάλιστα πετυχημένοι, stars, που εν τέλει είναι το ίδιο άνθρωποι και ανθρώπινοι με τους ίδιους. Περίπλοκοι. Ατελείς και ταυτόχρονα η τελειότερη εκδοχή αυτού που είναι. Να ταυτιστεί με τις δυσκολίες τους και όταν πια τους βλέπει ελεύθερους και ευτυχισμένους, να γνωρίζει ότι υπάρχει φως. 

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις pop gay male ειδώλων που έκαναν coming out και σήμερα είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Ricky Martin

Πρέπει να ήταν 1997, όταν όλα τα κορίτσια αγόραζαν άλμπουμ για να κολλήσουν αυτοκόλλητα του Leonardo Dicaprio. Τις απαξίωνα αναρωτώμενη πώς τους αρέσει ένα αγόρι με τέτοιο “baby face” (καμία εντύπωση δεν μου έκανε που ήμαστε 7 χρονών, άρα λογικό) και περήφανη ασχολούμουν με το να κολλάω αυτοκόλλητα σε ένα άλμπουμ με τον Ricky Martin. O Ricky Martin υπήρξε παιδικό crash, όχι μονάχα δικό μου, αλλά αμέτρητων κοριτσιών παγκοσμίως. 

Παρόλο που ο ίδιος δεν έχει δηλώσει ότι πιέστηκε από τη μουσική βιομηχανία να κρατήσει τη σεξουαλικότητά του κρυφή, είναι σχεδόν σίγουρο, πως στα μέσα των 90s’, μία τέτοια κίνηση, το να κάνει δηλαδή coming out, στα αυτιά των δισκογραφικών εταιριών θα ακούγονταν αδιανόητη και με μεγάλο κόστος. Αυτό που ωστόσο έχει εξομολογηθεί ο Ricky Martin είναι, ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή του το 2000 στη δημοσιογράφο του ABC Barbara Walters, όπου ερωτήθηκε επίμονα για το αν είναι gay, ένιωσε αφάνταστη πίεση, καθώς δεν ήταν έτοιμος ο ίδιος για μια τέτοια δήλωση. Μάλιστα αναφέρει ότι μετά το συγκεκριμένο γεγονός απέκτησε “ένα μικρό PTSD”. Κάτι ακόμη σημαντικό που σημειώνει ο Martin είναι πως, δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον να κάνει come out αν δεν είναι έτοιμος, όμως γυρνώντας πίσω σκέφτεται πως θα μπορούσε σε αυτή τη συνέντευξη να πει “Ναι, είμαι gay”, βοηθώντας άλλους ανθρώπους που δυσκολεύονταν να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους. Βέβαια, τονίζει,ότι δεν μπορεί να γυρίζει διαρκώς στο παρελθόν και ότι το σημαντικό είναι τι κάνει τώρα για αυτό. 

Σε αυτό το βίντεο με τον πολύ κακό τίτλο μπορείτε να δείτε πόσο άβολα νιώθει στην εν λόγω συνέντευξη. 

Και εδώ την ανασκόπησή του για αυτό το περιστατικό 

Μιλώντας για το πώς ένιωσε από τότε που έκανε coming out, αλλά και το πώς ήταν η ζωή του πριν από αυτό, πρόσφατα είπε: “Η μουσική μου ακούγονταν σε όλο τον κόσμο. Μπορούσα να κάνω high five με το Θεό, αλλά δεν ζούσα στο έπακρο. Ήμουν λυπημένος. Είχα κατάθλιψη. Έβγαινα στη σκηνή να τραγουδήσω, γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να εξισορροπήσω το συναίσθημα μου, να αποτινάξω αυτήν τη βαριά θλίψη που ένιωθα. Και τότε ήρθε μια στιγμή που είπα, “Πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει να σταματήσουμε την περιοδεία”. Θυμάμαι ότι ήμουν στην Αυστραλία και από την Αυστραλία, επρόκειτο να πάμε στη Νότια Αμερική. Τότε είπα, “Δεν μπορώ. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό Πρέπει να πάω σπίτι. Χρειάζομαι σιωπή. Πρέπει να κλάψω. Πρέπει να είμαι θυμωμένος. Πρέπει να συγχωρήσω τον εαυτό μου που του επέτρεψα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, για να φτάσω εκεί που πρέπει να είμαι”.

Το 2010, ο Ricky Martin, μετά από επισταμένη ενδοσκόπηση, έγραψε στην αυτοβιογραφία του πως είναι ένας πολύ τυχερός ομοφυλόφιλος άνδρας. Και όπως λέει, αφού έκλαψε πολύ, έκτοτε, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Και ξέρετε τι είναι πιο sexy απ’ ο,τιδήποτε άλλο,ε; Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.  

Darren Hayes 

Αντίθετα, ο Darren Hayes, ο Αυστραλός τραγουδιστής που γνωρίσαμε από το δίδυμο των Savage Garden, έχει μιλήσει ανοιχτά για την πίεση που δέχτηκε από τις δισκογραφικές εταιρείες να μην αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα. “Θυμάμαι ξεκάθαρα το μήνυμα που πήρα εκ των άνω. Το να πεις ότι είσαι gay θα ήταν επιζήμιο για τις πωλήσεις. Δεν ειπώθηκε ποτέ με ακριβώς αυτά τα λόγια, αλλά ήταν ένα ξεκάθαρο υπονοούμενο. Ήταν το θέμα πολλών συζητήσεων και επίσης με πλάσαραν με τρόπο που απευθύνεται στις γυναίκες. Ήταν η περίοδος που ο Ricky Martin είχε γυναίκες στην αγκαλιά του σε εκδηλώσεις και η καριέρα της Ellen (σ.σ. DeGeneres) διαλύθηκε με το coming out της.

Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι το συνειδητοποιούσαν, αλλά στον Τύπο, όταν με ρωτούσαν για τη σεξουαλικότητά μου, δεν αρνήθηκα ποτέ ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Πάντα έλεγα τη μόνη αποδεκτή απάντηση για το 1997, η οποία ήταν “Θα προτιμούσα να μην μιλήσω για την ιδιωτική μου ζωή” – που ήταν κωδικός για το “Φυσικά είμαι gay”. Οι δημοσιογράφοι ήξεραν ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, ολόκληρη η δισκογραφική εταιρεία μου το ήξερε. Απλώς δεν ένιωθα έτοιμος, συναισθηματικά, να είμαι στο εξώφυλλο του περιοδικού People λέγοντας, “Είμαι gay!“. 

Σε μία μακροσκελή συνέντευξή του στο Billboard, ο Hayes, είναι ιδιαίτερα εξομολογητικός και μεταξύ άλλων αναφέρει πως αν δεν είχε κάνει coming out δεν ξέρει αν θα ήταν εκεί να δίνει αυτή τη συνέντευξη, καθώς είχε αυτοκτονικές τάσεις. Περιγράφει το να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του ως μία επίπονη εμπειρία που ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και φτάνει μέχρι τη μουσική βιομηχανία. Όπως αναφέρει, μεγάλωσε με έναν αλκοολικό και κακοποιητικό πατέρα, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που τον αποκάλεσε “πούστη”. Προτού ο ίδιος συνειδητιποιήσει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και απλά ένιωθε διαφορετικός, οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν. “Γεννήθηκα gay. Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό, όχι επιλογή και όχι λιγότερο σημαντικό από το χρώμα των ματιών ή το μέγεθος του παπουτσιού. Αλλά ένα χαρακτηριστικό ίσως με περισσότερα κοινά με τον τόνο του δέρματος ή τη φυλή. Ένα χαρακτηριστικό που έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο διάκρισης και διαχωρισμού. […] Ήμουν ένα παιδί. Μεγάλωσα, γνωρίζοντας ότι ποιος ήμουν, ποιος γεννήθηκα, ήταν κακό”.Ήμουν πολύ μπερδεμένος και ήθελα παιδιά και είχα παντρευτεί με μια γυναίκα και ήμουν λυπημένος και μπερδεμένος για μεγάλο μέρος της καριέρας μου με τους Savage Garden. […] Είχα κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας. Πάντα λέω ότι το coming out πρέπει να γίνει με τους δικούς σας όρους”.

Σε άλλες του συνεντεύξεις έχει αναφέρει πως μετά το coming out του, το οποίο έκανε επίσημα μέσα από το website του το 2001, η μετέπειτα solo καριέρα του καθώς οι Savage Garden διαλύθηκαν λίγο πριν εκείνος μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλικότητά του, υπέστη σοβαρό πλήγμα. Ένα ακόμη λυπηρό fact που έχει μοιραστεί ο Αυστραλός τραγουδιστής είναι πως στο βίντεο κλιπ του δημοφιλούς κομματιού του “Insatiable”, που υπήρξε και το πρώτο single της solo καριέρας του, χόρευε. Τον έβαλαν να το ξαναγυρίσει, να ισιώσει τα φυσικά σγουρά μαλλιά του και στην προώθηση του άλμπουμ του δεν έδειχναν καμία live εμφάνισή του, έτσι ώστε να μην “επιβεβαιωθεί” κατ’ εκείνους η σεξουαλική του ταυτότητα. Τα γεγονότα αυτά εμάθε πολλά χρόνια αργότερα ο Hayes, καθώς όλα τα παραπάνω ήταν ένα εσωτερικό memo, όπως λέει, στην εταιρία του.  

Είκοσι χρόνια μετά από αυτή την επίπονη ιστορία, ποιος δεν θεωρεί τον Darren Hayes, απόλυτο μανάρι; 

Wentworth Miller

Άλλη μία λυπηρή περίπτωση, είναι αυτή του Wentworth Miller, πρωταγωνιστή της σειράς “Prison Break”. Ο Miller έκανε coming out το 2013, αποκαλύπτοντας ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αρκετές φορές στη διάρκεια της εφηβείας του, με την πρώτη φορά να είναι στα 15 του χρόνια, καθώς και ότι παλεύει με την κατάθλιψη. “Μεγαλώνοντας ήμουν στόχος. Επρέπε να μιλάωμε τον σωστό τρόπο, να στέκομαι σωστά, να κρατάω τον καρπό μου με τον σωστό τρόπο. Κάθε μέρα ήταν μια δοκιμασία και υπήρχαν χιλιάδες τρόποι αποτυχίας. [..] Και όταν αποτύγχανα στο τεστ, το οποίο ήταν εγγυημένο, υπήρχε ένα τίμημα. Συναισθηματικό. Ψυχολογικό. Βιολογικό. Και όπως πολλοί από εσάς, πλήρωσα αυτό το τίμημα. Πάνω από μία φορά“. 

Αφορμή για το coming out του ηθοποιού ήταν η πρόσκλησή του ως επίτιμο καλεσμένο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αγίας Πετρούπολης. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη Ρωσία προς την LGBTQIA+ κοινότητα, ο δημοφιλής ηθοποιός αρνήθηκε τότε την πρόσκληση, δείχνοντας την εναντίωσή του στον τρόπο με τον οποίο η ρώσικη κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους τελευταίους. Συγκεκριμένα στην επιστολή του έγραφε: “Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια εορταστική περίσταση που φιλοξενείται από μια χώρα όπου άνθρωποι σαν κι εμένα στερούνται συστηματικά το βασικό τους δικαίωμα να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά”. 

Ένας ακόμη λόγος που, όπως έχει δηλώσει, τον ώθησε να μιλήσει δημόσια για την σεξουαλικότητά του ήταν πως λάμβανε πολλά ομοφοβικά σχόλια και DMs στο Instagram. Σε post του στη δημοφιλή πλατφόρμα, ο Miller σημείωσε πως τον ίδιο δεν τον αγγίζουν πλέον τα συγκεκριμένα σχόλια, όμως, “Δεν θα εξαφανιστώ (πάρα πολλά ωραία πράγματα για να ποσταρώ εδώ), αλλά η δυνατότητα σχολιασμού πιθανότατα ναι (σ.σ. θα εξαφανιστεί)ι. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να υποστώ bullying σε αυτόν το χώρο. Έχω πάρα πολύ δύναμη. “Διαγραφή. Block. Απενεργοποίηση” κλπ. Αλλά παίρνω στα σοβαρά την πιθανότητα να έρθουν εδώ παιδιά queer, που έχουν κάνει πρόσφατα coming out ή που εξερευνούν την ιδέα… Δεν θέλω να εκτίθενται σε αυτά τα σχόλια“. 

Τέλος, όταν συζητούνταν μία αναβίωση του Prison Break, ο Wentworth Miller δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να μη συμμετέχει ξανά στο εν λόγω project, καθώς δεν θέλει να υποδύεται πια straight χαρακτήρες. “Οι ιστορίες τους έχουν ειπωθεί και ειπωθεί. Οπότε. Δεν έχει πια Michael. Εάν ήσαστε οπαδός της σειράς, ελπίζοντας σε επιπλέον σεζόν… Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι απογοητευτικό. Συγγνώμη”. 

Έκτοτε ο Miller μιλά ανοιχτά για τα LGBTQIA+ δικαιώματα και την ψυχική υγεία. Right on! 

Frank Ocean

Η περίπτωση του Frank Ocean (όπως και του Lil Nas X που θα εξετάσουμε παρακάτω – αλλά και του Tyler The Creator, ο οποίος ωστόσο απαντούσε θετικά στην ερώτηση αν είναι gay από την αρχή της καριέρας του) είναι από της σημαντικότερες των τελευταίων ετών κι αυτό γιατί ο ραπερ εκπροσωπεί ένα είδος γνωστό για τις σεξιστικές και ομοφοβικές του αναφορές. Ο ιδιοσυγκρασιακός ράπερ θεωρείται μέχρι σήμερα ο πατέρας του Black Queer Music Revolution. 

To 2012 Ο Ocean έγραψε μια ανοιχτή επιστολή, αρχικά προοριζόμενη για το booklet του άλμπουμ του “Channel Orange”, η οποία απαντούσε σε φήμες για σχέση του με άτομο του ίδιου φύλου. Αντ ‘αυτού, δημοσίευσε το γράμμα στο Tumblr του. Εκεί αναφέρεται στον ανεκπλήρωτο έρωτά του για ένα νέο αγόρι, όταν ο ίδιος ήταν 19 χρονών, αναφέροντας το ως την πρώτη του αληθινή αγάπη. 

Μέσα από το γράμμα ευχαρίστησε τον άνδρα για την επιρροή που είχε στη ζωή του, όπως επίσης τη μητέρα του και άλλους φίλους του, λέγοντας: “Δεν ξέρω τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, και αυτό είναι εντάξει. Δεν έχω κανένα μυστικό που πρέπει να κρατώ πια… Αισθάνομαι ένας ελεύθερος άνθρωπος“. 

Αμέσως μετά το outing του, ο συνιδρυτής της Def Jam Recordings, Russell Simmons έγραψε ένα συγχαρητήριο άρθρο στο οποίο υμνούσε τον Frank Ocean για τη δύναμή του και το θάρρος του, “Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το hip – hop. Είναι μια μέρα που θα καθορίσει ποιοι πραγματικά είμαστε. Πόσο συμπονετικοί θα είμαστε; Πόσο στοργικοί μπορούμε να είμαστε; Πόσο inclusive είμαστε; […] Η απόφασή σου να δημοσιοποιήσεις το σεξουαλικό σου προσανατολισμό δίνει ελπίδα και φως σε τόσους πολλούς νέους που ζουν ακόμα με φόβο”. 

Για τη βραδιά που δημοσίευσε το γράμμα ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του στο GQ, “‘Έκλαιγα σαν ένα γαμημένο μωρό. Ήταν σα να έκανε κλικ ένας διακόπτης στο μυαλό μου. Όλοι οι υποδοχείς έλαβαν τώρα ένα διαφορετικό μήνυμα και ήμουν χαρούμενος. Δεν είχα υπάρξει χαρούμενος για τόσο καιρό μέχρι τότε. Έχω ξανά πικραθεί από τότε, αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση λύπης. Υπάρχει μια μαγεία στην αλήθεια και την ειλικρίνεια”. 

Στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης, ο ράπερ παραδέχεται πως είχε φόβους ότι το outing του μπορεί να επηρεάσει την καριέρα του, τους οποίους όμως έκανε πολύ γρήγορα στην άκρη. Όπως είπε, πολλές φορές στη βιομηχανία η “λογική” είναι “Θα συναντήσεις λιγότερη αντίσταση στη ζωή σου αν απλά συνεχίσεις να βγαίνεις με κορίτσια”, για τον ίδιο όμως, αυτό δεν ήταν επιλογή, δεν μπορούσε να ζει σε ένα ψέμα. 

Lil Nas X

Τα ομοφοβικά και σεξιστικά νερά της αμερικανικής hip – hop κουλτούρας τάραξε με το coming out του και ο Lil Nas X. Το κανε τον Ιούνιο – που είναι και Μήνας Υπερηφάνειας – του 2019 με ένα εξαιρετικό tweet: 

Κάποιοι ίσως να το ξέρετε ήδη, κάποιοι από εσάς ίσως να μη νοιάζονται και άλλοι μπορεί να μη θέλουν να κάνουν πια με μένα, αλλά πριν αυτός ο μήνας τελειώσει, θέλω ν’ ακούστε προσεκτικά το c7osure”, αναφερόμενος σε ένα από τα τραγούδια του το οποίο και πραγματεύεται ζητήματα αποδοχής και αγάπης του εαυτού. 

Αργότερα για αυτή του την κίνηση δήλωσε: “Ήταν μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου. Φοβόμουν γιατί ήξερα ότι ο κόσμος παρακολουθούσε, και το μόνο που είδα ποτέ για αγόρια σαν κι εμένα ήταν επίσκριση και γελοιοποίηση, αλλά επειδή ο κόσμος παρακολουθούσε ήταν που ήξερα ότι πρέπει να πω την αλήθεια μου. […] Πολλοί από τους νέους μας αγωνίζονται να βρουν αποδοχή. Μαθαίνουμε να μισούμε τον εαυτό μας για το ποιοι είμαστε και αυτοτιμωρούμαστε που ζούμε ανοιχτά και περήφανα. Πήρα την απόφαση να είμαι ο εαυτός μου και να ανοίξω τις πόρτες για το υπόλοιπο της ζωής μου”.

Ο Lil Nas X, εκείνο τον Ιούνιο του 2019, έβλεπε παντού τις πολύχρωμες σημαίες της κοινότητας και ομόφυλα ζευγάρια να κρατιούνται χέρι – χέρι. Όπως είπε, ένιωσε πως το σύμπαν τον έσπρωξε να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Είχε ήδη κάνει outing στον πατέρα του και την αδερφή του και παρά το άγχος που δήλωσε πως είχε για το αν οι fan του θα χαιρετήσουν αυτή του την κίνηση ή όχι, έκανε το βήμα. Φυσικά, το outing του συνοδεύτηκε από κριτική και μάλιστα από τη hip-hop κοινότητα κάτι που έφερε ξανά στο δημόσιο διάλογο της ομοφοβικές τάσεις της hip- hop κουλτούρας. Ο Lil Nas Χ πάντως, είχε μια ωραία απάντηση για εκείνους που σχολίασαν αρνητικά το outing του. “Ελπίζω ότι μια μέρα δεν θα είναι πλέον groundbreaking για τους queer καλλιτέχνες να γίνουν mainstream ή να κερδίσουν μεγάλα βραβεία. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, υπάρχει δουλειά να γίνει και εγώ θα συνεχίσω να παίζω το ρόλο μου σε αυτό”. 

Ειδικότερα από το coming out του κι έπειτα, ο Lil Nas X έχει γίνει ένα από τα πιο επιδραστικά fashion icons αυτή τη στιγμή, επιλέγοντας gender bending σύνολα και σε εκείνους που έσπευσαν να τον κρίνουν και για αυτό είπε “Damn, I look good in that pic on God”.

Για το τέλος μία σημαντική σημείωση: Από το φόβο των καλλιτεχνών να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλικότητά τους, ενδεχομένως να έχουμε περάσει σε μία εποχή που κάθε pop είδωλο πρέπει να αφήνει ένα hint, ένα κλείσιμο του ματιού, ότι μπορεί και να είναι μέρος της LGBTQIA+ κοινότητας. Η βιομηχανία έχει συνειδητοποιήσει πλέον τη δύναμη του queer κοινού. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καπηλευτεί τους αγώνες, τα τραύματά, και τη σκληρή δουλειά που ρίχνει καθημερινά η κοινότητα για μερικά εκατομμύρια περισσότερα views, ακροάσεις, εισιτήρια.