Η Julia Garner είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς Inventing Anna του Netflix. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε και θαυμάζουμε την νεαρή ηθοποιό καθώς την έχουμε απολαύσει ως Ruth Langmore στην σειρά Ozark, επίσης από το Netflix, ρόλο για τον οποίο έχει κερδίσει ήδη δύο βραβεία Emmy.

Ποια είναι λοιπόν ή Julia Garner;

Μπήκε στην υποκριτική για να ξεπεράσει την φυσική συστολή της

Σε κάποια παλαιότερη συνέντευξή της, η Garner αποκάλυψε ότι ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής για να καταφέρει να γίνει λίγο πιο εξωστρεφής. Αργότερα σπούδασε κινηματογράφο στο Columbia University, όπου και γνωρίστηκε με κάποιον που δούλευε στο γραφείο casting της Susan Shopmaker. Λίγο αργότερα η Shopmaker της έδωσε τον πρώτο της ρόλο στο Martha Marcy May Marlene, που ήταν και ο πρώτος της ρόλος, σε ηλικία 17 ετών. Από τότε έχει παίξει στα: The Perks of Being a Wallflower, We Are What We Are, The Assistant, The Americans και Dirty John.

Έχει κερδίσει Emmy

H Garner έχει λάβει αρκετούς επαίνους από τους κριτικούς για διάφορους ρόλους της τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο και δύο βραβεία Emmy δεύτερου γυναικείου ρόλου, ως Ruth στο Ozark.

Είναι παντρεμένη με τον Mark Foster

Ο άνδρας της Julia Garner είναι κι αυτός ένα μεγάλο όνομα όπως και η ίδια και ανήκει στην μουσική βιομηχανία. Είναι ο lead singer των Foster the People. Αφού γνωρίστηκαν οι δυο τους στο Sundance Film Festival, τα έφτιαξαν αμέσως, αρραβωνιάστηκαν σε ένα ταξίδι τους στο Yellowstone το 2019 και παντρεύτηκαν το επόμενο έτος.

Ακολούθησε την “μέθοδο” για να ετοιμάσει τον ρόλο της για το Ozark

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την σειρά Ozark είναι πολύ πιθανό να θεωρούν ότι η προφορά της Garner είναι αυθεντική και ότι όντως κατάγεται από το Missouri. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια τον είχε προετοιμάσει συστηματικά υιοθετώντας την ανάλογη προφορά για έναν ολόκληρο μήνα πριν την οντισιόν.

Συνέχισε να χρησιμοποιεί την “μέθοδο” ως τα γυρίσματα και όπως έχει πει η ίδια δεν άλλαζε προφορά για κανέναν λόγο. “Ήθελα να ακούγομαι αυθεντική, οπότε έναν μήνα πριν το Ozark, μιλούσα μόνο έτσι” είπε στο IndieWire. “Πήγαινα παντού χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη προφορά. Ακόμα και το φαγητό μου το παράγγελνα έτσι. Η μέθοδος σου δίνει την ευκαιρία να κατακτήσεις τον χαρακτήρα.”

Τα πρότυπα του στυλ της δεν είναι αυτά που περιμένεις

Εκτός του ότι έχει καταφέρει να γίνει μια τόσο μεγάλη σταρ από τόσο μικρή ηλικία, είναι και ένα από τα πρόσωπα που αξίζει να τα προσέξει κανείς όσο αφορά το ντύσιμο και το στυλ τους. Έχει εμφανιστεί σε καμπάνιες της Prada και έχει προσκληθεί ήδη στο Met Gala του 2021.

Η ίδια λέει ότι τα πρόσωπα που θαυμάζει για το στυλ τους είναι η Audrey Hepburn, η Carolyn Bessette Kennedy και η Diane Keaton.

Επισκέφθηκε την Anna Delvey στην φυλακή για να προετοιμάσει τον ρόλο της στο  Inventing Anna

Η ίδια έχει πει σε κάποια συνέντευξή της ότι επισκέφθηκε την Delvey στην φυλακή, την Anna Sorokin δηλαδή, ώστε να μπορέσει να την υποδυθεί στην σειρά.

“Στην πραγματικότητα είναι πολύ γλυκιά. Είναι υπερβολικά γοητευτική και ευγενική. Όταν όμως θέλει κάτι από σένα, η φωνή της γίνεται λιγότερο γλυκομίλητη.”