Αν έχεις μπει ποτέ στο Instagram από τον υπολογιστή σου, τότε ξέρεις ότι εδώ και πολύ καιρό μπορούσες να κάνεις από εκεί σχεδόν όλα όσα κάνεις στην εφαρμογή στο κινητό σου. Να σκρολάρεις στο feed σου, να δεις stories, να δεις posts που προτείνονται για εσένα, να αναζητήσεις hashtags, προφίλ και τοποθεσίες, να δεις τις ειδοποιήσεις σου, ακόμα και να μπεις στα μηνύματά σου. Το μόνο που δεν μπορούσες να κάνεις; Να ανεβάσεις δημοσιεύσεις.

Ίσως το παραπάνω σε εσένα προσωπικά να φαίνεται αδιάφορο. Ωστόσο, έκανε αρκετά πιο δύσκολη τη ζωή ατόμων, που με τον όποιον τρόπο χρησιμοποιούν το Instagram στη δουλειά τους. Λίγο πολύ, αυτό που χρειαζόταν να κάνουν κάθε φορά, που ήθελαν να ανεβάσουν κάτι, ήταν μέσω Airdrop ή email να στέλνουν στον εαυτό τους φωτογραφίες και βίντεο, από τον υπολογιστή στο κινητό. Με πολλές πιθανότητες, μάλιστα, κάπως έτσι να χάλαγε και η ποιότητα. 

Ίσως παρατήρησες ότι όλα τα παραπάνω γράφονται σε παρελθοντικό χρόνο. Ο λόγος είναι ότι πλέον το Instagram μάς επιτρέπει να ανεβάζουμε posts από τον υπολογιστή μας. Το καλοκαίρι είχε ήδη γίνει πειραματικά σε μερικούς χρήστες και από τότε έγινε από τα βασικά αιτήματα προς την πλατφόρμα. Έτσι, από τις 21 Οκτωβρίου, η δυνατότητα έγινε διαθέσιμη σε όλους. 

Πώς θα ανεβάσεις posts από τον υπολογιστή σου;

Ο τρόπος να ανεβάσεις posts από τον υπολογιστή είναι εξαιρετικά εύκολος και ουσιαστικά ίδιος με όταν το κάνεις από το κινητό. Μπαίνοντας στο Instagram, θα δεις πάνω δεξιά (δίπλα από το εικονίδιο των μηνυμάτων) ένα συν. Πατώντας το, η πλατφόρμα σού ζητάει να διαλέξεις φωτογραφίες ή/και βίντεο από τον υπολογιστή σου. Όταν το κάνεις, έχεις αρχικά τις επιλογές να διαλέξεις το σχήμα της, να ζουμάρεις ή/και να προσθέσεις παραπάνω αρχεία στη δημοσίευσή σου. Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξεις αν θες κάποιο φίλτρο ή να κάνεις μόνος σου προσαρμογές, όπως στη φωτεινότητα. Στο τελευταίο βήμα, γράφεις λεζάντα, βάζεις ετικέτες και τοποθεσία, μπορείς να βάλεις κείμενο περιγραφής της εικόνας για τα άτομα με προβλήματα όρασης ή/και να απενεργοποιήσεις τα σχόλια. Όπως είπαμε, ακριβώς ό,τι θα έκανες και από το κινητό σου.