Η Χριστίνα Αλούπη μένει εδώ και πάνω από μία δεκαετία στις ΗΠΑ. Αυτό, όπως εξηγεί σε συνέντευξή της στη Realnews και την Πολυξένη Καραμίχα, είχε ως αποτέλεσμα να ζήσει το #MeToo διπλά. Μία φορά στην “έκρηξή” τους στις ΗΠΑ και άλλη μία τώρα στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν αυτή το χρειαζόταν δεν ήταν πραγματικότητα.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια εξηγεί ότι στο παρελθόν έχει πέσει πάνω από μία φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Όχι μόνο στον χώρο της showbiz, για τον οποίο συνήθως μιλάμε, αλλά και σε άλλους. Γιατί δεν είπε κάτι; Διότι κανείς τότε δεν μιλούσε ανοιχτά για όλα αυτά. Αντιθέτως, μάθαινες ότι απλά πρέπει να σιωπήσεις και ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. “Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που δεν έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση. Κι εγώ το έχω βιώσει και σε διαφορετικούς χώρους, εκτός showbiz, σε πολύ μικρή ηλικία και αργότερα. Όταν συνέβη σε εμένα, δεν μιλούσε κανείς γι’ αυτό. Σου συνέβαινε και έκλεινες το στόμα σου. Νιώθεις αδύναμη, ότι δεν έχεις φωνή -το χειρότερο συναίσθημα”. 

Μπορεί τότε το #MeToo να μην βρισκόταν δίπλα της να την στηρίξει, αλλά τώρα χαίρεται που οι γυναίκες έχουν ξεκινήσει να μιλάνε. Όχι μόνο γιατί το βίωσε, όπως αναφέρει, αλλά και διότι έχει δύο γιους, που θέλει να τους μάθει να δείχνουν σεβασμό απέναντι στις γυναίκες. “Χαίρομαι πολύ που αυτές οι γυναίκες μίλησαν! Με αφορά πάρα πολύ, όχι μόνο επειδή το βίωσα, αλλά γιατί μεγαλώνω δύο αγόρια και πρέπει να τα μάθω να σέβονται τις γυναίκες”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!