Τον Νοέμβριο του 2019, παπαράτσι φωτογράφισαν τον Brad Pitt και την Alia Shawkat σε μία έκθεση στο Λος Άντζελες. Πηγή τότε είχε ξεκαθαρίσει στο People ότι είναι μόνο φίλοι. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε σχεδόν όλα τα media, ειδικά τα πιο κίτρινα, να γράφουν δημοσιεύματα για μεταξύ τους ερωτική σχέση και τους παπαράτσι να παρακολουθούν παντού την ηθοποιό για μήνες. 

Η ίδια, λοιπόν, βίωσε την όλη κατάσταση πάρα πολύ έντονα, με όλους να γνωρίζουν τις φήμες και να τη ρωτάνε για αυτό. Ξέρεις ποιος δεν πήρε είδηση απολύτως τίποτα; Ο Pitt. Όπως εξήγησε η Shawkat στο People, όταν κάποια στιγμή συνάντησε ξανά τον ηθοποιό, τον ρώτησε αν ήξερε πως ο κόσμος τούς θεωρεί ζευγάρι και εκείνος δεν είχε ιδέα για ποιο πράγμα μιλούσε. “Δεν είχε καμία επίγνωση όλου αυτού. Πράγμα, που ήταν τόσο αστείο. Γιατί δεν διαβάζει αυτές τις αηδίες. Ήμουν σε φάση, ‘Ξέρεις πως όλοι νομίζουν ότι βγαίνουμε; Και γίνεται όλο αυτό το πράγμα και με ακολουθούν’. Και αυτός ήταν κάπως, ‘Λυπάμαι. Συμβαίνει. Όταν κάνεις παρέα μαζί μου, συμβαίνει’. Δεν είχε καμία επίγνωση για όλο αυτό”. 

Η Shawkat εξήγησε ότι όλο αυτό της είχε φανεί πολύ περίεργο, μιας και ποτέ δεν την είχαν ακολουθήσει ξανά οι παπαράτσι. Μάλιστα, φαίνεται να την είχε ενοχλήσει ακριβώς το γεγονός ότι τα media δεν είχαν ενδιαφερθεί γι’ αυτήν στα τόσα χρόνια καριέρας της, αλλά μόνο όταν πίστευαν ότι ήταν με ένα μεγαλύτερο λευκό άντρα. “Δεν είμαι μία ηθοποιός, που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει τους παπαράτσι. Δεν έχουν ιδέα ποια είμαι.Υπάρχει κάτι ειρωνικό σε αυτό. 

Δεν έχει να κάνει με τον Brad. Ο Brad είναι καταπληκτικός. Φυσικα, η ιδέα ότι εγώ εμπλέκομαι ρομαντικά με έναν μεγαλύτερο λευκό τύπο είναι αυτό, που μού φέρνει την περισσότερη προσοχή. Όχι μία 20ετής καριέρα. Αυτό είναι, που με ενοχλεί”.