Τι να πει κανείς για την Olivia Wilde; Έχει παίξει σε πετυχημένες ταινίες και σειρές. Προσωπικά την γνώρισα από το House M.D., αλλά η καριέρα της είχε ήδη ξεκινήσει κάποια χρόνια πριν. Αποφάσισε να κάνει αυτό που λίγες γυναίκες ηθοποιοί έχουν τολμήσει και καταφέρει -σε αντίθεση με τους άντρες-. Nα το γυρίσει στην σκηνοθεσία. Το 2011 ξεκίνησε να αναλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους. Tο 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη της μεγάλου μήκους, το Booksmart, λαμβάνοντας καταπληκτικές κριτικές. Τώρα, το νέο της ψυχολογικό θρίλερ Don’t Worry Darling είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες. Όλα αυτά όντας συγχρόνως μητέρα δύο παιδιών και λειτουργώντας με τους δικούς της κανόνες, απομακρύνοντας κάθε είδος τοξικότητα από τις παραγωγές της.  

Τι κάνουν, λοιπόν, τα media με όλες αυτές τις πληροφορίες; Βασικά τίποτα. Αντιθέτως, αποφασίζουν να σχολιάσουν τη Wilde μόνο την στιγμή που γίνεται γνωστή η νέα της σχέση με τον Harry Styles. Και όχι, κανένα δημοσίευμα δεν προσεγγίζει την λογική “Good for her”. Στην πραγματικότητα, τους τελευταίους μήνες τα δημοσιεύματα για την ηθοποιό και σκηνοθέτη μάς μεταφέρουν πίσω στον τοξικό κίτρινο Τύπο των 90s και των 00s.  

“Απάτησε η Olivia;” 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Όπως είπαμε, έχει δύο παιδιά, πατέρας των οποίων είναι ο Jason Sudeikis. Οι δυο τους έμειναν μαζί εννέα χρόνια, εφτά αρραβωνιασμένοι, μέχρι που χώρισαν το 2020. Τον Νοέμβριο το People έκανε γνωστό τον χωρισμό τους, αναφέροντας ότι αυτός ήρθε ήδη από τις αρχές του έτους και ήταν απόφαση του Sudeikis. Ωστόσο, η ρητορική των media άλλαξε την στιγμή που μάθαμε ότι η Wilde είναι σε σχέση με τον Styles 

Ξαφνικά αρχίσαν να βγαίνουν δημοσιεύματα, με “σημαιοφόρο” το Us Magazine, με τίτλους που έθεταν το ερώτημα αν η Wilde απάτησε τον πρώην αρραβωνιαστικό της. Από το πουθενά, οι πληροφορίες που είχαμε για τον χωρισμό άρχισαν να αλλάζουν σχεδόν στο 100%. Το περιοδικό επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Sudeikis, που υποστηρίζουν ότι ο χωρισμός ήρθε το φθινόπωρο, ήταν απόφαση της Wilde και συνέπεσε χρονικά με τη νέα της σχέση. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Sudeikis ελπίζει σε επανασύνδεση, ώστε η οικογένεια να “επιδιορθωθεί”. Πιο συγκεκριμένα, ελπίζει ότι ο Styles θα βαρεθεί σύντομα τη Wilde, ώστε εκείνος να βρει “άνοιγμα” πίσω στη ζωή της. Μιας και προφανώς, δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε η Wilde να είναι αυτή που θα βαρεθεί τον Styles, ούτε να θέλει να μείνει μόνη αν χωρίσει. 

Η διαφορά ηλικίας 

Με την αποκάλυψη της σχέσης Wilde και Styles, τα media δεν βρήκαν αφορμή μόνο να της χρεώσουν τον χωρισμό με τον πρώην της, αλλά και λίγο πολύ να την πουν τεκνατζού. Συγκεκριμένα, το νέο ζευγάρι έχει μία ηλικιακή διαφορά δέκα ετών, με εκείνη να είναι γεννημένη το 1984 και εκείνον το 1994. Τα σχόλια που έχουμε διαβάσει τόσο σε sites και περιοδικά, όσο και στα social media είναι τουλάχιστον γελοία και κωμικοτραγικά, αν δεν θέλουμε να τα πούμε πλήρως προβληματικά.  

Το Us Magazine -ναι, έχει τα πρωτεία στο θέμα- σχολιάζει σε εξώφυλλό του ότι η Wilde τα ρισκάρει όλα για ένα τεκνάκι (boy toy). Παράλληλα, έχουμε διαβάσει posts, ειδικά στο Twitter, που γράφουν μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να φροντίζει τα παιδιά της αντί να βγαίνει με ένα παιδί, ότι ο Styles έχει ηλικία για να είναι babysitter των παιδιών της και όχι σύντροφός της και ότι η σχέση της με τον Styles δημιουργεί συναισθήματα αβεβαιότητας στα παιδιά της. Προφανώς, είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι παραπάνω επικριτές έβγαλαν τα συμπεράσματα τους όντας μέσα στο σπίτι της Wilde ή τουλάχιστον όντας οι παιδοψυχολόγοι των παιδιών της.  

Το πραγματικό πρόβλημα των media 

Να πάρουμε τα πράγματα ένα ένα. Κατ’ αρχάς, το βασικό πρόβλημα των media και μέρους της κοινωνίας είναι ότι ακόμα δεν έχουν μάθει τι να κάνουν με γυναίκες σαν τη Wilde. Με γυναίκες, δηλαδή, που τολμούν να μεταπηδήσουν σε άλλες καριέρες και σε θέσεις μεγαλύτερης εξουσίας. Με γυναίκες που αυτή η μεταπήδηση τους βγαίνει σε καλό. Με γυναίκες που βάζουν τους δικούς τους κανόνες και δεν ακολουθούν την προβληματική πεπατημένη, για να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Με γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν έναν χωρισμό ως το τέλος της προσωπικής και της ευρύτερης ζωής τους. Με γυναίκες που είναι καλές μητέρες, αλλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους και στον υπόλοιπο κόσμο να της ταυτίζει αποκλειστικά με αυτήν τους την ιδιότητα.  

Κι επειδή δεν ξέρουν τι να κάνουν με μία τέτοια γυναίκα, αποφασίζουν να τη λιθοβολήσουν σε κάθε ευκαιρία. Από πού να το πρωτοπιάσουμε; Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι εν έτει 2021 θα έπρεπε να έχουμε πλέον καταλάβει ότι η μητρότητα δεν αποτελεί το τέλος της κοινωνικής και ερωτικής ζωής των γυναικών. Όποιο κι αν είναι το relationship status τους και με όποιον κι αν είναι (τον πατέρα ή μη των παιδιών), συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν με φίλους, να περνάνε καλά, να φλερτάρουν, να ερωτεύονται και να χωρίζουν. Όσο συχνά θέλουν και όσες φορές θέλουν.  

Τι άλλο; Α, ναι. Έχουμε και το θέμα της “σοκαριστικής” και “σκανδαλώδους” διαφοράς ηλικίας της με τον Harry Styles. Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι θεωρείται ένας από τους πιο σέξι, πετυχημένους και open minded διάσημους αυτή την στιγμή. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη Wilde. Οπότε προσωπικά αν ποτέ βρεθούν στον δρόμο μου, θα δώσω και στους δύο τα συγχαρητήρια μου. Για τους εαυτούς τους και για τον σύντροφο που “έριξαν””.  

“Ναι, αλλά τον περνάει δέκα χρόνια”. Ο Ryan Reynolds περνάει την Blake Lively 11 χρόνια, ο Jay-Z την Beyonce 12, ο George Clooney την Amal Alamuddin 17 και ο Jason Statham τη Rosie Huntington-Whiteley 20, αλλά κανένας δεν φαίνεται να ενοχλείται. Αντιθέτως, ξέρεις ποιο άλλο ζευγάρι έχει κατακραχτεί για τη διαφορά ηλικίας του; Η Priyanka Chopra και ο Nick Jonas 

Κι αν δεν έχεις πιάσει ακόμα το νόημα, η μόνη διαφορά βρίσκεται στο φύλο του μεγαλύτερου και του μικρότερου στην σχέση. Γιατί βλέπεις το “φυσιολογικό” είναι ο άντρας να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα. Γιατί δεν είναι “φυσιολογικό” η γυναίκα να είναι μεγαλύτερη και άρα να είναι περισσότερο έμπειρη και πετυχημένη. Γιατί το “φυσιολογικό” είναι η γυναίκα να είναι κατώτερη από τον άντρα που έχει δίπλα της. Ή μήπως όχι; 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!