Τον τελευταίο περίπου χρόνο, η Olivia Wilde έχει μπει στο επίκεντρο δύο ρητορικών. Και οι δυο τους σχετίζονται, έστω εν μέρει, με την σχέση της με τον Harry Styles. Η μία είναι η θετική, που έρχεται να πει ένα “Good for her”, μιας και ρεαλιστικά μιλώντας πολλές και πολλοί θα ήθελαν να είναι σε σχέση με κάποιον σαν τον Styles. Συνήθως, βέβαια, αυτή η ρητορική είναι που μετά από λίγο υπενθυμίζει ότι η Wilde έχει πολλά πιο σημαντικά επιτεύγματα στο βιογραφικό της, όπως την είσοδό της στον ανδροκρατούμενο χώρο της σκηνοθεσίας και την τεράστια επιτυχία της σε αυτόν. 

Η αρνητική ρητορική, από την άλλη, δεν ασχολείται καθόλου με τη Wilde ως επαγγελματία. Έχει αποφασίσει να τη βάλει στο στόχαστρο για οτιδήποτε αναφορικά με την σχέση της. Βασικές θεματικές: “Απάτησε η Wilde τον πρώην αρραβωνιαστικό της Jason Sudeikis με τον τραγουδιστή;” και “Γιατί η Wilde ρισκάρει τα πάντα για ένα ‘boy toy’; Γιατί βγαίνει με ένα παιδί αντί να φροντίζει τα παιδιά της; Ο Styles θα έπρεπε να κάνει babysitting στα παιδιά της, όχι να βγαίνει με τη μαμά τους. Η σχέση με τον Styles προκαλεί αισθήματα αβεβαιότητας στα παιδιά”. 

© Vogue, January 2022 / Annie Leibovitz

Η Olivia Wilde απαντά στους επικριτές της

Στα τελευταία αρνητικά σχόλια η Wilde φαίνεται ότι πλέον αποφάσισε να δώσει μία απάντηση, κάνοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά ένα πιο ανοιχτό σχόλιο για την σχέση της και με τον Styles. Η σκηνοθέτης και ηθοποιός, συγκεκριμένα, βρίσκεται στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue για το τεύχος Ιανουάριος 2022. Στο επίκεντρο ήταν η πολυαναμενόμενη ταινία της, με πρωταγωνιστές τον Styles και την Florence Pugh, Don’t Worry Darling. Ωστόσο, αποφάσισε να απαντήσει στο περιοδικό και για όσα γράφονται από τα media για την σχέση της. 

“Είναι προφανώς πραγματικά δελεαστικό να διορθώσεις μία λανθασμένη αφήγηση. Νομίζω, όμως, ότι συνειδητοποιείς πως όταν είσαι πραγματικά χαρούμενος, δεν έχει σημασία τι σκέφτονται άγνωστοι για εσένα. Το μόνο που έχει σημασία για εσένα είναι τι είναι αληθινό και τι αγαπάς και ποιον αγαπάς. Τα τελευταία 10 χρόνια, ως κοινωνία, έχουμε δώσει τόση πολλή αξία στην γνώμη των αγνώστων, αντί στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Είμαι πιο χαρούμενη από ποτέ. Και πιο υγιής από ποτέ και είναι απλά υπέροχο να νιώθεις έτσι”. 

© Vogue, January 2022 / Annie Leibovitz

Η Wilde, όμως, δεν έμεινε εκεί. Αποφάσισε να απαντήσει και σε όσους ισχυρίζονται ότι η σχέση της -και κατ’ επέκταση η ευτυχία της- κάνει κακό στα παιδιά της. “Το να είσαι γονιός σε αναγκάζει να είσαι ειλικρινής για το πώς ζεις τη ζωή σου. Τοποθετείς σε ένα ακριβές, καθαρό επίκεντρο τις αποφάσεις, που παίρνεις. Νομίζω ότι χρωστάμε στα παιδιά να είμαστε χαρούμενοι. Το αισθάνονται. Έχουν τόση διαίσθηση. Η ιδέα ότι μπορείς να ξεγελάσεις ένα παιδί στο να πιστέψει ότι είσαι χαρούμενος είναι γελοία. 

Μπορείς να εντοπίσεις επιρροές του Ψυχρού Πολέμου στη δομή της οικογένειας. Ξέρεις, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ένα σπίτι με δύο γονείς και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις τις γυναίκες, χρησιμοποιώντας τις ενοχές και την ντροπή και εγώ δεν έχω χρόνο για άστοχες ενοχές και ντροπή”. 

© Vogue, January 2022 / Annie Leibovitz