Είναι γεγονός. Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία drag θα γίνουν αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες απευθείας από τη διοργάνωση. 

Τα πρώτα Miss Hellas Drag Pageant θα διεξαχθούν φέτος στις 11 Ιουνίου στο Ρομάντσο. Drag Queens από όλη την Ελλάδα καλούνται να διαγωνιστούν στο νέο αυτό θεσμό για να κερδίσουν τον τίτλο της πρώτης Miss Hellas Drag Queen. Πίσω από τη διοργάνωση βρίσκεται η αεικίνητη – ακόμα και εν μέσω πανδημίας – drag queen ΔούKISSα, που μάλιστα εξασφάλισε και μερικά από τα πιο καυτά ονόματα όχι μόνο της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς drag σκηνής για κριτική επιτροπή. 

Οι κατηγορίες που θα κρίνουν την νικήτρια των φετινών καλλιστείων είναι: “Pageant Queen in an Evening Gown” (Βραδινό ένδυμα), όπου οι διαγωνιζόμενες θα κριθούν για την τελειότητα της εικόνας τους και “Δείξε μας το Ταλέντο σου” (Drag show/Performance). Η νικήτρια θα οριστεί από την ψηφοφορία του κοινού, αλλά και της κριτικής επιτροπής, θα λάβει χρηματικό έπαθλο που θα καθοριστεί τη βραδιά των καλλιστείων από τα έσοδα της εισόδου και μια συνέντευξη στο Antivirus Magazine και θα στεφθεί με μια τιαρα 25 εκατοστών από την εταιρεία Charms. Επίσης οι τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν δωροεπιταγές από τις Kryolan Hellas και Modus Vivendi, επίσης χορηγοί των καλλιστείων. 

Παρουσιάστρια θα είναι φυσικά η ΔούKISSα, ενώ η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από το θρύλο του drag Lenn Ryberg, τον make up artist Μάνο Βυνιχάκη και το queer Model/Performer Reject.

ΔούKISSα, πώς γεννήθηκε η ιδέα των πρώτων Miss Hellas Drag Pageant; Θέλετε να γίνουν θεσμός;

Τα Miss Hellas Drag Pageant δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για προβολή της τέχνης του drag και κατ’ επέκταση των καλλιτεχνών της. Θέλω να γίνει θεσμός και όλοι οι διαγωνιζόμενοι να κερδίσουν από κάτι, είτε αυτό είναι χρήματα και δώρα, είτε προβολή και εμπειρία για την τέχνη τους. Πίσω από αυτό το εγχείρημα κρύβομαι εγώ, η αγάπη μου για το drag και φυσικά όλοι όσοι θα το στηρίξουν. 

Πώς ήταν η διαδικασία του στησίματος του εγχειρήματος; Βλέπουμε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο, έχει σημαντικούς χορηγούς και ηχηρά ονόματα στην κριτική επιτροπή. Ήταν δύσκολο να γίνουν όλες οι συνεννοήσεις μέσα στον κορωνοϊό;

Ευτυχώς η μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο του drag μου έδωσε τις απαραίτητες γνωριμίες για να μπορέσω σήμερα να δημιουργήσω τα πρώτα Miss Hellas Drag Pageant. Αρχικά μίλησα με άτομα του χώρου τα οποία θέλησαν να με στηρίξουν σε αυτό και έπειτα έκανα τα απαραίτητα τηλεφωνήματα για να κλείσω το μέρος, να καλέσω την κριτική επιτροπή και να βρω τους χορηγούς των καλλιστείων. Οι συνεννοήσεις ευτυχώς λόγω κορωνοϊού δεν είχαν κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, thank you technology, και ελπίζω και εύχομαι τον Ιούνιο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την βραδιά, διότι ακόμα η κατάσταση είναι απρόβλεπτη.

Ποια θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή των διαγωνιζόμενων; 

Τα κριτήρια για την επιλογή των διαγωνιζόμενων δεν είναι άλλα από το να κάνεις drag και να αγαπάς την τέχνη αυτή.

Υπάρχουν ήδη συμμετοχές; Θα μπορούσες να μας μαρτυρήσεις το επίπεδο των υποψήφιων διαγωνιζόμενων;

Ευτυχώς έχουμε ήδη 5 διαγωνιζόμενες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί το επίπεδο είναι ήδη πολύ υψηλό! 

Θα δούμε και γυναίκες drag queens;

Γυναίκες Drag Queens δυστυχώς δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή ακόμα.

Μπορείς να μας πεις περισσότερα για τις δύο κατηγορίες που θα κρίνουν την νικήτρια των καλλιστείων;

Η πρώτη κατηγορία είναι περπάτημα σε βραδινό επίσημο ένδυμα, στο οποίο οι διαγωνιζόμενες θα κριθούν για την εκλεπτυσμένη τους κίνηση, το εντυπωσιακό φόρεμα τους, το άρτιο μακιγιάζ και χτένισμα της περούκας τους. Στο τέλος αυτής της κατηγορίας θα γίνουν επίσης ερωτήσεις από τους κριτές όσον αφορά το drag της κάθε περσόνας και σημαντικό ρόλο θα παίξει κατά πόσο η εικόνα έγινε από την ίδια την διαγωνιζόμενη. Τώρα η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με το ταλέντο της κάθε περσόνας και ζητάμε να μας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, ένα drag show/performance, το οποίο θα παρουσιάσει με διαφορετικό κοστούμι και θα έχει διάρκεια έως 3:30 λεπτά. Μπορεί να χορέψει, να τραγουδήσει, να κάνει lip sync ή ότι άλλο πιστεύει ότι θα κερδίσει το κοινό, αφού κι εκείνο θα έχει λόγο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Θα δούμε άλλα performances κατά τη διάρκεια των καλλιστείων, πέρα από αυτά των διαγωνιζόμενων; 

Ναι φυσικά, ανάμεσα στις δύο κατηγορίες θα υπάρξει μουσικό διάλειμμα με τραγουδίστριες – ονόματα της επικαιρότητας (δεν μπορώ να πω ακόμα ποιες) και στο τέλος του διαγωνισμού θα ακολουθήσει πάρτυ με Dj, όπου ο κόσμος θα μπορέσει να πιει το ποτό του απο το bar και να φωτογραφηθεί με τις διαγωνιζόμενες.

Θέλεις να δηλώσεις συμμετοχή; Δεν έχεις παρά να στείλεις mail στο [email protected] με 2 φωτογραφίες σου in drag και κάποιο video performance σου.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!