Τρεις γυναίκες έχουν μέχρι στιγμής κατηγορήσει τον Chris Noth για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ εκείνος αρνείται την ενοχή του. Όπως είναι φυσικό, όλος ο κόσμος περίμενε με ενδιαφέρον την θέση που θα έπαιρναν οι τρεις πρωταγωνίστριες του “And just like that…” σχετικά με το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Αυτό και έκαναν λοιπόν εχθές Δευτέρα, δημοσιεύοντας μια κοινή ανακοίνωση στα social media και σπάζοντας την μέχρι στιγμής βαριά σιωπή τους. Στην ανακοίνωση αυτή λένε τα εξής:

Είμαστε βαθιά λυπημένες από τις κατηγορίες ενάντια στον Chris Noth. Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και μοιράστηκαν τις τραυματικές τους εμπειρίες. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο για να το κάνουν και τις συγχαίρουμε γι’ αυτό.”

Το ιστορικό της υπόθεσης αυτής είναι το εξής: Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο The Hollywood Reporter, δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μιας από τις γυναίκες αυτές, που μίλησε με το ψευδώνυμο Zoe, ο Noth την βίασε στο διαμέρισμά του στο Los Angeles, κάποια στιγμή το 2004. Υποστήριξε ότι συνάντησε τον ηθοποιό σε μια εταιρία υψηλού προφίλ του L.A. που σχετίζεται με διασημότητες σαν τον ίδιον.

Μια άλλη γυναίκα, με το ψευδώνυμο Lily, ισχυρίστηκε ότι ο Noth την κάλεσε στο διαμέρισμά που διατηρεί στην Νέα Υόρκη, το 2015, αφού είχαν βγει για φαγητό και ποτό. Η  Lily, που ήταν τότε 25 ετών, είπε ότι τον γνώρισε σε ένα κλαμπ που δούλευε τότε ως σερβιτόρα. Κακοποιητή τον χαρακτήρισε και η ηθοποιός Zoe Lister-Jones, όμως σε μια δική της δήλωση, λέγοντας ότι είχε “ανάρμοστη” συμπεριφορά απέναντί της.

Σε μια προηγούμενη δήλωσή του ο Noth, που είναι παντρεμένος με την Tara Wilson από το 2012, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι και οι δύο συνευρέσεις ήταν “συναινετικές’.

Όπως έλεγε στην συγκεκριμένη δήλωση, “Οι κατηγορίες αυτές έγιναν από άτομα με τα οποία συναντήθηκα χρόνια, ακόμα και δεκαετίες, πριν και είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είναι πριν από 30 χρόνια ή πριν από 30 μέρες -το Όχι σημαίνει πάντα Όχι- κι αυτή είναι μια γραμμή που δεν πέρασα. Είναι δύσκολο να μην αναρωτηθώ για το timing της δημοσίευσης αυτών των κατηγοριών. Δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί βγήκαν τώρα στην επιφάνεια, γνωρίζω όμως το εξής: δεν έχω κακοποιήσει αυτές τις γυναίκες.”

Την προηγούμενη Παρασκευή όμως, μια τρίτη γυναίκα, με το ψευδώνυμο Ava, δήλωσε στο Daily Beast ότι και εκείνη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Noth στην ηλικία των 18 ετών, τον οποίο γνώρισε ενώ δούλευε σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης το 2010. Ο ηθοποιός αρνήθηκε και την δική της κατηγορία, με τον εκπρόσωπό του να ισχυρίζεται ότι ‘Και αυτή η ιστορία είναι κατασκευασμένη και η περιγραφή της, από την αρχή ως το τέλος, μοιάζει με κακογραμμένο σενάριο. Όπως έχει δηλώσει ήδη ο Chris, δεν έχει ποτέ περάσει αυτή την γραμμή και ούτε πρόκειται να το κάνει.”

Στο μεταξύ, η Universal Television και το CBS έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι ο Noth δεν θα γυρίσει άλλα επεισόδια για το The Equalizer. Θα εμφανιστεί μόνο στο επόμενο επεισόδιο της σειράς, γιατί αυτό έχει ήδη γυριστεί, όπως και σε πιθανές επαναλήψεις όσων επεισοδίων έχουν ήδη προβληθεί.

Μετά από τις καταγγελίες αυτές, το πρακτορείο A3 Artists Agency που τον αντιπροσωπεύει, έλυσε την συνεργασία τους και αυτό.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!