Ακόμα κι αν δεν έχεις καμία επαφή με την K-pop είναι σχεδόν σίγουρο ότι γνωρίζεις την ύπαρξη των BTS. Εξάλλου, το συγκρότημα μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ένα από τα πιο πετυχημένα (αν όχι και το πιο πετυχημένο) των τελευταίων χρόνων. Μέσα στην σχεδόν 9ετή καριέρα τους, έχουν σπάσει περισσότερα από 20 ρεκόρ, ανάμεσά τους αυτό του συγκροτήματος με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram και του βίντεο στο YouTube με τις περισσότερες θεάσεις στο πρώτο 24ωρο. Ωστόσο, η καριέρα τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση στρωμένη με ροδοπέταλα. Τουλάχιστον όχι η διεθνής. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι.

Το συγκρότημα βρέθηκε πριν μερικές μέρες σε συνέντευξη τύπου στο Λος Άντζελες, με αφορμή τη σειρά συναυλιών τους στην πολιτεία, Permission To Dance On Stage. Εκεί δημοσιογράφος τους ρώτησε την άποψή τους για τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους, που βιώνουν οι Ασιάτες γενικά, αλλά και ακόμα πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, με το ξέσπασμα του Covid-19.

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο RM. Ο τραγουδιστής εξήγησε ότι για χρόνια δεν είχε πλήρη συναίσθηση του ρατσισμού κατά των Ασιατών, μιας και ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανατολική Ασία. Ωστόσο, ανέφερε ότι πράγματι συνάντησαν εμπόδια, λόγω της καταγωγής τους, μόλις έκαναν το βήμα για μία διεθνή καριέρα.

“Δεν γεννήθηκα και μεγάλωσα στο εξωτερικο, αλλά ως Ασιάτες, τα τελευταία αυτά χρόνια, στη διαδρομή μας σε όλο τον κόσμο, πραγματικά αισθανθήκαμε τους τοίχους. Οι τοίχοι μπορούν πάντα να περιγραφούν ως λέξεις, μερικές φορές ορατές, μερικές φορές αόρατες και ευαίσθητες. Οπότε όταν μιλάμε για μίσος προς τους Ασιάτες, οι διαδρομές μας είναι αυτά τα βραβεία, η μουσική μας. Απλά ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει κάθε Ασιάτη στον κόσμο”.