Αν κοιτάξεις τα σχόλια στις δημοσιεύσεις των influencers στο Instagram, πέρα από εκφράσεις αγάπης και θαυμασμού, θα βρεις και αρκετή αρνητική κριτική. Προφανώς, όταν αυτή έχει κάποια βάση είναι καλοδεχούμενη και κατανοητή. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η αρνητική κριτική που δέχονται, ειδικά οι γυναίκες influencers, δεν είναι παρά καθαρές εκφράσεις σεξιστικών και γενικώς προβληματικών απόψεων. 

Η Χριστίνα Μπόμπα έχει πολλάκις γίνει δέκτης τέτοιων σχολίων. Μόνο απ’ όταν έγινε μητέρα, έχουμε δει αρκετές φορές να δέχεται σεξισμό και momshaming τόσο γιατί ανέβασε φωτογραφία που θηλάζει τα μωρά της, όσο και γιατί τόλμησαν να ταξιδέψουν για μερικές μέρες με τον Σάκη Τανιμανίδη μόνοι τους. Κι ενώ έχει απαντήσει ξανά και ξανά, τέτοιου τύπου σχόλια όχι απλά δεν σταματάνε, αλλά σιγά σιγά βάζουν μέσα τους και μπόλικο slut shaming. 

Εδώ και κάποιες μέρες, η influencer έχει ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και ανέβασε μερικές φωτογραφίες από τη διαμονή της εκεί. Το αποτέλεσμα; Όπως η ίδια αποκάλυψε στις ιστορίες της στο Instagram, τα σχόλια γέμισαν με ανθρώπους, που από τη μία τής έκαναν slut shaming για τα ρούχα της, που είχαν βαθύ ντεκολτέ, λέγοντας ότι πετάει συνεχώς έξω το στήθος της, ότι ως μάνα πρέπει να σοβαρευτεί και να έχει ευπρεπή εμφάνιση και ότι ουσιαστικά δεν σέβεται τα παιδιά της. Από την άλλη, για ακόμα μία φορά της έκαναν momshaming, επικρίνοντάς την γιατί βρίσκεται σε ταξίδι, αντί να είναι μαζί με τα παιδιά της, λες και αυτά δεν έχουν πατέρα, που μπορεί να τα προσέχει μέχρι εκείνη να γυρίσει. 

Φυσικά, γι’ ακόμα μία φορά, η Χριστίνα Μπόμπα δεν άφησε την όλη κατάσταση ασχολίαστη. Επισήμανε ουσιαστικά πόσο παλαιολιθικά σεξιστικά είναι αυτά, που τής γράφουν, και πως αν ήταν άντρας, κανένας δεν θα ταύτιζε το πόσο αποκαλυπτικά ρούχα φοράει με το ποιόν της, αλλά και πως αν ήταν άντρας στη θέση της, κανένας δεν θα τον έλεγε κακό πατέρα, επειδή πήγε ένα επαγγελματικό ταξίδι χωρίς τα παιδιά του. Και έχει δίκιο. Δυστυχώς.