Αυτή την στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 150 εκατομμύρια άστεγοι υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη. Γνωρίζουμε, βέβαια, την ύπαρξή τους, βλέπουμε κάποιους από αυτούς στον δρόμο, αλλά σχεδόν κανένας μας δεν έχει πράγματι αναρωτηθεί πώς είναι η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Χάρη σε ένα χρήστη του TikTok, τώρα έχουμε μία ιδέα παραπάνω.  

Ο @randomhomelessguy2 ανεβάζει βιντεάκια από τα γεύματα που φτιάχνει για εκείνον και τη μητέρα του. Οι δυο τους ζουν περίπου τον τελευταίο χρόνο στο αμάξι της και το καθημερινό τους budget είναι τρομερά περιορισμένο. Άλλες μέρες μπορεί να είναι μόλις 1,5 δολάριο και άλλες 7 δολάρια. Στα βίντεό του μάς δείχνει πόσο και από πού αγόρασε το κάθε τι, αλλά και πώς το ετοιμάζει.  

@randomhomelessguy2

#fyp #foryou #foryoupage #food #homeless

♬ Coffee for Your Head – Vinyll

Στο πρώτο βίντεό του, που έχει ξεπεράσει τις 20 εκατομμύρια προβολές, μάς εξηγεί πως έχει ένα φορητό μάτι κουζίνας αγορασμένο με 15 δολάρια από το Walmart και μία κατσαρόλα 3 δολαρίων. Ρεύμα για το πρώτο έχει από τις δημόσιες πρίζες που ανακάλυψε σε ένα πάρκο, ενώ πόσιμο νερό βρίσκει στις επίσης δημόσιες βρύσες του. Τα υλικά του κάθε φορά διαφέρουν, αλλά συνήθως τα βρίσκει σε καταστήματα με προϊόντα μόνο με 1 δολάριο ή σε προσφορές. Τα πιο συνηθισμένα που τον βλέπουμε να αγοράζει είναι ψωμί, μακαρόνια, νουντλς και έτοιμες σάλτσες.  

@randomhomelessguy2

Thanks for 100 k guys 🔥💙👍🏽🙏🏽 #fyp #foryou #foryoupage #food #homeless

♬ Coffee for Your Head – Vinyll

Οι αντιδράσεις των ακολούθων του

Με μόλις έξι βίντεο έχει ξεπεράσει τους 600 χιλιάδες ακολούθους. Οι αντιδράσεις που έχει στα σχόλια είναι μεικτές. Από τη μία, έχουμε εκείνους που του στέλνουν την στήριξή τους και του έχουν προτείνει να δημιουργήσει κάποιον online λογαριασμό, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για εκείνον. Πρόταση, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας ότι του αρκεί η ψυχική στήριξη που του δίνουν. Από την άλλη, έχουμε αυτούς που αμφισβητούν ότι πράγματι είναι άστεγος. Τους φαίνεται περίεργο κάποιος άστεγος να έχει κινητό, internet και τη διάθεση να φτιάχνει βιντεάκια για το TikTok, αλλά και ότι δεν πουλάει το κινητό για να έχει περισσότερα χρήματα. 

Ο έφηβος απάντησε στους αμφισβητές λέγοντας ότι κατανοεί την καχυποψία τους. Εξήγησε, ωστόσο, ότι το κινητό ήταν δώρο της μητέρας του πριν μείνουν άστεγοι και ότι εκείνη πληρώνει ένα μηνιαίο συμβόλαιο, ώστε και οι δύο να έχουν απεριόριστο internet στα κινητά τους. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, το κινητό του ως το πιο πολύτιμο απόκτημά του.  

@randomhomelessguy2

@sovietman535 and everyone else asking this I hope I answered this for you guys 👍🏽#fyp #foryou #foryoupage #homeless #food

♬ Lofi – Domknowz

Και τα στοιχεία στηρίζουν εκείνον και διαψεύδουν τους καχύποπτους. Σύμφωνα με τον οργανισμό Homeless Children’s Education Fund, το 62% των άστεγων νέων έχουν κινητό. Μάλιστα, αυτό είναι ένα τεράστιο βοήθημα γι’ αυτούς. Τόσο γιατί τους βοηθάει να βρουν τοποθεσίες στήριξης αστέγων, όσο και διότι μέσω αυτού περιορίζουν το τεράστιο αίσθημα απομόνωσης, που βιώνουν οι περισσότεροι άστεγοι.