“Δεν ήταν καθόλου cool να κυκλοφορώ με βαμμένο μαλλί” λέει ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο στο Χάρι Πότερ.’

Όπως είπε ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη που έδωσε στο The Guardian και εξήγησε ότι παρότι η συμμετοχή του στις ταινίες τον βοήθησε να αποκτήσει φήμη, δεν τον βοήθησε καθόλου στο πεδίο των ρομαντικών του σχέσεων στο σχολείο.

“Ο κόσμος δυσκολεύεται να καταλάβει ότι δεν ήμουν αυτό το ιδιαίτερα δημοφιλές παιδί, αλλά στην πραγματικότητα κυκλοφορούσα με βαμμένο μαλλί και έπαιζα τον κακό μάγο. Δεν ήταν καθόλου cool. Δεν με ευνόησε ιδιαίτερα με τα κορίτσια” είπε ο Felton που έκανε το ντεμπούτο του στο West End το προηγούμενο Σάββατο παίζοντας στο “A Ghost Story”.

Όπως ξέρουμε, ο Felton έπαιζε τον χαρακτήρα του Draco Malfoy, ενός μοχθηρού μαθητή του  Slytherin και στις οκτώ ταινίες του Χάρι Πότερ. Όλο το cast των ταινιών βρέθηκε στο reunion που έγινε νωρίτερα φέτος για την 20η επέτειο από την προβολή της πρώτης ταινίας, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος.

Όπως είπε μάλιστα στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο ηθοποιός, είχε βάψει τότε τα μαλλιά του σε διάφορα χρώματα διότι πέρασε από casting και για τον ρόλο του Ρον και του Χάρι, πριν καταλήξει να πάρει τον ρόλο που πήρε.

“Υποθέτω ότι πήρα τον ρόλο γιατί ήμουν χαλαρός” είπε επίσης στην συνέντευξή του αυτή. “Δεν είχα ιδέα περί τίνος επρόκειτο. Μάγοι σε ντουλάπια κάτω από σκάλες; Και με τρεις μεγαλύτερους αδερφούς, μαθαίνεις να αποκτάς αυτοπεποίθηση γρήγορα. Νομίζω ότι ο σκηνοθέτης, ο Chris Columbus, είδε αυτή μου την αδιαφορία ή την υπεροψία και γι’ αυτό σκέφτηκε ότι θα ήμουν καλός ως Malfoy. Δεν είχα δέκα σελίδες στην οντισιόν. Το μόνο που έκανα ήταν ότι εμφανίστηκα ως ξιπασμένο πιτσιρίκι που ταίριαζε με τον ρόλο και έτσι τον πήρα.”

Ό ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα έβαφε και πάλι τα μαλλιά του για να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο ανά πάσα στιγμή. “Κάθε ευκαιρία να ξαναπαίξω τον Malfoy θα είναι ευπρόσδεκτη. Αν τον έπαιζε ο οποιοσδήποτε άλλος θα γινόμουν κτητικός και θε έλεγα: “Για μια στιγμή!”.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έχει κρατήσει επαφή με τους συναδέλφους του ηθοποιούς από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, ιδιαίτερα με τους δίδυμους James και Oliver Phelps με τους οποίους συχνά παίζει γκολφ.

“Είμαστε σαν ένα είδος οικογένειας, για την ακρίβεια, όπου όλοι νοιώθουμε ότι ανήκουμε σε κάτι που δεν έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτό συχνά. Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να βρισκόμαστε παρέα.”