Ο James Franco και ο Seth Rogen θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα bromaces του Hollywood. Οι δυο τους γνωρίζονται από το 1999 και τη σειρά Freaks and Geeks. Ήταν μόλις 21 και 17 ετών αντίστοιχα. Από τότε μοιάζει να ήταν σχεδόν αχώριστοι. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο (έχουν πρωταγωνιστήσει μαζί σε 16 παραγωγές). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Franco είχε δηλώσει -απόλυτα σοβαρά- ότι έχει γράψει ποιήματα για τη δύναμη της φιλίας τους. 

Οι καταγγελίες κατά του James Franco και η στάση του Seth Rogen

Ήταν φυσικό, λοιπόν, πολλά μάτια να στραφούν στην αντίδραση του Rogen, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές καταγγελίες κατά του Franco για σεξουαλικά αδικήματα. Το 2014 έγινε η αρχή. Μία 17χρονη έκανε γνωστό ότι ο ηθοποιός είχε αρχίσει να τις στέλνει μηνύματα στο Instagram. Τη ρωτούσε πού μένει και αν έχει αγόρι και προσπαθούσε να την πείσει να συναντηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο. Ο Franco μετέπειτα δεν αρνήθηκε τη συνομιλία, αλλά δήλωσε ότι ήταν κύριος σε όλη τη διάρκειά της.  

Η τότε αντίδραση του κολλητού του ήταν αρκετά προβληματική. Αν δεν ήθελε να κρίνει τον φίλο του, θα μπορούσε έστω να μην κάνει κανένα σχόλιο. Ωστόσο, αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να κάνει χιούμορ με το περιστατικό. Συγκεκριμένα, βγήκε στο SNL και αστειεύτηκε ότι αποφάσισε να κάνει μία φάρσα στον Franco. Προσποιήθηκε ότι είναι πολύ νεαρό κορίτσι και κατέληξε να έχει ραντεβού μαζί του σε ξενοδοχείο.

Το 2018, το Me Too βρισκόταν στην έξαρσή του. Ο Franco εμφανίστηκε ως ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των θυμάτων. Αυτό, όμως, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις γυναίκες που ήταν δικά του θύματα. Διαφορετικές γυναίκες και κυρίως φοιτήτριες της σχολής υποκριτικής του άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση ή/και σεξουαλική παραβατική συμπεριφορά. Μερικά παραδείγματα; Μία γυναίκα τον κατηγόρησε ότι ενώ μίλαγαν έβγαλε ξαφνικά έξω το πέος του και την πίεσε να του κάνει στοματικό σεξ. Μία άλλη ότι έκαναν μία σκηνή, όπου το αιδοίο της ήταν καλυμμένο με ένα προστατευτικό πλαστικό και εκείνος υποδυόταν ότι της κάνει στοματικό σεξ, και εκείνος ξαφνικά έβγαλε το πλαστικό την ώρα που το έκανε. Μία άλλη ότι υπονοούσε πάντα στις φοιτήτριες του ότι θα τους δώσει ρόλο αν κάνουν κάτι σεξουαλικό ή βγάλουν την μπλούζα τους. 

Ο Franco μέχρι σήμερα αρνείται όλες τις παραπάνω κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει ανακριβείς. Όσο για τον Rogen, τότε η μόνη δήλωση που έκανε είναι ότι δεν σκόπευε να σταματήσει να συνεργάζεται με τον φίλο του. Ωστόσο, τώρα, τρία χρόνια μετά, φαίνεται να αλλάζει στάση.  

Η αλλαγή στάσης του Seth Rogen

Ο Rogen έδωσε πριν μερικές μέρες συνέντευξη στη The Sunday Times. Ρωτήθηκε, λοιπόν, για τις κατηγορίες κατά του Franco. Η απάντησή του ήταν ότι σιχαίνεται κάθε είδος κακοποίησης και παρενόχλησης και ότι ποτέ δεν θα κάλυπτε τέτοιες πράξεις, ούτε θα ωθούσε κάποιον σε αυτές. Μάλιστα, ανέφερε και ότι έχει μετανιώσει τόσο το αστείο του 2014, όσο και τη δήλωση ότι θα συνεχίσει να δουλεύει με τον Franco. Για το τελευταίο, υπογράμμισε ότι στην πραγματικότητα δεν έχει συνεργαστεί ξανά μαζί του και ότι αυτή την στιγμή δεν σκοπεύει να το κάνει.  

Ωστόσο, δεν φαίνεται έτοιμος να κρατήσει την ίδια στάση 100% και σε προσωπικό επίπεδο. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η φιλία τους έχει τελειώσει. Εκείνος απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος να το ορίσει αυτό, αλλά η σχέση και η δυναμική τους έχουν επηρεαστεί. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι του είναι επίπονο και δύσκολο, αλλά όχι περισσότερο απ’ όσο είναι για πολλούς άλλους ανθρώπους σε αυτό το ζήτημα.  

Οι αντιδράσεις του κόσμου, πάντως, στις νέες του δηλώσεις είναι αρκετά μεικτές. Μία αρκετά μεγάλη μερίδα τον συγχαίρει που ξεκαθάρισε την στάση του. Μία εξίσου μεγάλη, όμως, παρουσιάζεται δύσπιστη και πιστεύει ότι ο Rogen απλά πάει να καλυφθεί δημόσια και παρασκηνιακά έχει κανονικές σχέσεις με τον Franco. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν δεδομένη την πιθανότητα ο Rogen να γνώριζε από την αρχή τα πάντα για τη συμπεριφορά του φίλου του και απλά να τον κάλυπτε.