Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο τοξικό μπορεί να γίνει το Hollywood αναφορικά με τα σωματικά πρότυπα, που προβάλλει, αλλά και που επιβάλλει στους ηθοποιούς. Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι άντρες, που έχουν μιλήσει για τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, που αυτά απαιτούν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Channing Tatum, που εξήγησε ότι η ακραία γυμναστική και δίαιτα, που χρειάστηκε να κάνει για το Magic Mike, τον έκαναν σχεδόν να πει όχι στην τρίτη ταινία. Φυσικά, με μία σκέψη μόνο στα σώματά τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι το ίδιο, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, ισχύει για όσους πρωταγωνιστούν σε superhero ταινίες. Αυτό επιβεβαίωσε πλέον και ο Robert Pattinson. 

Το The Batman έχει πλέον κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι κριτικές μάς λένε ότι ο Pattinson είναι ένας από τους καλύτερους Batman, που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη, ενώ το σκορ της ταινίας στο Rotten Tomatoes ακουμπά αυτή την στιγμή το 93% στο κοινό. Ωστόσο, ο Pattinson δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσει μόνο τις υποκριτικές του ικανότητες, για να φτάσει το αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη. Ο ηθοποιός έχει αρκετές σκηνές χωρίς μπλούζα και γι’ αυτό απαιτήθηκε από εκείνον να έχει ένα υπερβολικά γυμνασμένο και στεγνό κορμί σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. 

Όχι, προφανώς, και αυτό δεν επιτεύχθηκε με κάποιον ομαλό και υγιή τρόπο. Στη διάρκεια της πρεμιέρας του The Batman στη Νέα Υόρκη, μίλησε στο People και στον Jeremy Parsons, εξηγώντας πόση πολλή γυμναστική χρειάστηκε να κάνει, αλλά και ότι η διατροφή του έφτασε σε επίπεδο μέχρι και να μετράει πόσες γουλιές νερό πίνει. 

“Είχα περίπου τρεις μήνες πριν ξεκινήσει η ταινία και μετά γυμνάζεσαι πριν και μετά τη δουλειά όλη την ώρα. Η ντροπή (για τις σκηνές χωρίς μπλούζα) είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μου, 100%. Καθώς τα γυρίσματα πλησιάζουν, απλά κόβεις (φαγητό) και κόβεις και κόβεις πριν τις σκηνές χωρίς μπλούζα και μετράς τις γουλιές νερού, που πίνεις”.