Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζεις, ο Jake Paul είναι από εκείνους τους διάσημους youtubers, που έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετά λεφτά και να έχουν φαν-ακολούθους, που τους είναι ταγμένοι και υποστηρίζουν ό,τι κι αν κάνουν. Αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα τόσο ότι του έχει δώσει μία αίσθηση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες, όσο και ότι σε έναν σημαντικό βαθμό έχει δίκιο. Γιατί; Τον περασμένο Αύγουστο το FBI έβγαλε ένταλμα έρευνας για το σπίτι του, όπου βρήκε και κατάσχεσε καλάσνικοφ και πολυβόλα. Ωστόσο, ο Paul συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής.  

Άλλες προβληματικές συμπεριφορές του; Έχει κατηγορηθεί από πρώην συντρόφους του για ψυχική κακοποίηση. Έχει ανεβάσει αρκετά βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο. Έχει κατηγορηθεί για απάτη και ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από τους φαν του. Είχε πει ότι οι αγχώδες διαταραχές δεν είναι ασθένεια, αλλά κάτι που εμείς θέλουμε και δημιουργούμε. Είχε κάνει ένα τεράστιο πάρτι στη διάρκεια του lockdown και προωθεί δημόσια την ιδέα ότι ο κορωνοϊός είναι απάτη και ότι είναι απλά μία γριπούλα και όχι πανδημία.  

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Στις πιο πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του βρίσκουμε αυτή της Justine Paradise. Η youtuber δημοσίευσε ένα βίντεο στις 9 Απριλίου, στο οποίο καταγγέλλει ότι το καλοκαίρι του 2019 είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Paul. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι πίεσε το κεφάλι της και την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ, ενώ η ίδια του είχε περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν θέλει να κάνουν τίποτα σεξουαλικό. Μάλιστα, η Paradise εξηγεί ότι δεν υπήρχε ζήτημα μη κατανόησης ότι δεν υπήρχε συναίνεση, μιας και αφότου είχε απομακρύνει πολλές φορές το χέρι του, είχε τραβήξει το δικό της, όποτε αυτός πήγαινε να το καθοδηγήσει, και είχε πει “όχι”, ο Paul γύρισε και της είπε “Αν δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, τότε ποιο το νόημα;”.  

Σε περίπτωση που απορείς, ο Paul χαρακτήρισε 100% ψευδή την κατηγορία. Τα επιχειρήματά του ήταν ότι η καταγγελία έγινε μία περίοδο, που ο ίδιος έχει αρκετή δημοσιότητα. Ότι τότε ήταν σε σχέση και ως αγοράκι της μαμάς σέβεται τις γυναίκες. Ότι είναι διάσημος από τα 16 και έχουνε γίνει πολλές καταγγελίες εναντίον του -που ισχυρίζεται ότι όλες ήταν αναληθείς-. Επιπλέον, φρόντισε να μάς ενημερώσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της Paradise για δυσφήμηση, αλλά και να μειώσει την αξιοπιστία της, με ένα “ελαφρύ” slut shaming, ενημερώνοντάς μας ότι θέλει συγκεκριμένα δημοσιότητα για την “ενήλικου περιεχομένου ιστοσελίδα της”, εννοώντας τον λογαριασμό της στο OnlyFans 

Τι του είπε Pete Davidson πριν τον αγώνα με τον Ben Askren;

Οι πιστοί ακόλουθοι του Paul δείχνουν να τον εμπιστεύονται τυφλά γι’ ακόμα μια φορά. Η πλειοψηφία των υπόλοιπων από εμάς, όμως, θα θέλαμε έστω κάποιος να του την πει. Και αυτόν τον κάποιο τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Pete Davidson. 

Ο Paul αποφάσισε να μπει στον κόσμο της πυγμαχίας και γι’ αυτό πριν μερικές μέρες βρέθηκε να παλεύει με τον πυγμάχο Ben Askren. Την παρουσίαση του αγώνα είχε αναλάβει ο Davidson, ο οποίος μίλησε και με τους δύο. Αρχικά, μόνος του ανέφερε στην κάμερα ότι η συμμετοχή του Paul δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει η πυγμαχία και ό,τι αρκεί να έχεις πολλούς ακολούθους για να δηλώνεις ό,τι θέλεις.

Αργότερα, βρέθηκε στα αποδυτήρια του Paul. Εκεί πρώτα του είπε ότι του θυμίζει την περίοδο που ο Charlie Sheen έπεφτε σε παραληρήματα και πέταγε παντού κατηγορίες, ενώ αμέσως μετά τον ρώτησε για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν ξέρουμε 100% τι του είπε μιας και το δίκτυο έκοψε το μεγαλύτερο μέρος του ήχου. Γνωρίζουμε, όμως, ότι ο Paul το θεώρησε ανέκδοτο και του είπε να μην αστειεύεται με αυτά, ενώ ο Davidson του ξεκαθάρισε ότι μιλάει σοβαρά. 

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Αμέσως μετά πήγε στα αποδυτήρια του Askren, όπου του αποκάλυψε ότι όλοι θέλουν να κερδίσει αυτός. Του είπε, μάλιστα, και ότι κανένας πραγματικός διάσημος δεν συμπαθεί τον Paul. Ο Askren παραδέχτηκε ότι και εκείνος αισθάνεται το ίδιο, αλλά ρώτησε τον παρουσιαστή γιατί αντιπαθεί τόσο τον Paul και εμείς αγαπήσαμε την απάντησή του. “Δεν είναι καλός άνθρωπος. Ξεκάθαρα δεν είναι καλή επιρροή για κανένα μέρος της νεανικής κουλτούρας. Ουσιαστικά έχει όλους αυτούς που τον ακολουθούν, οπότε νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν τον έπιασαν οι ομοσπονδιακοί με καλάσνικοφ και πολυβολά; Γιατί δεν είναι στη φυλακή; 

Κανένας δεν θέλει να χάσεις. Κανένας δεν θέλει να δει τον Jake Paul να κερδίζει. Θα ήθελα εγώ να τον πλακώσω στο ξύλο για χάρη των παιδιών”.