Θυμάστε που πριν ένα μήνα περίπου έγινε ένας χαμός μεταξύ του Elon Musk και του ΟΗΕ στο twitter; Για όποιoν δεν το είδε, υπενθυμίζουμε. Στις 26 του Οκτώβρη, διευθυντής του Προγράμματος World Food των Ηνωμένων Εθνών, David Beasley, σε μια συνέντευξή του στο CNN μίλησε για την “απάθεια” των mega-rich δισεκατομμυριούχων απέναντι στο πρόβλημα της Παγκόσμιας Πείνας και πιο συγκεκριμένα επισήμανε πως αν ο Elon Musk πρόσφερε μόλις το 2% της περιουσίας του (δηλαδή 6 δις) για αυτό το σκοπό, το ζήτημα θα λυνόταν. Με αφορμή αυτές του τις δηλώσεις, μερικές μέρες αργότερα ξεκίνησε στο twitter ένα thread στο οποίο o Beasley και τα λεγόμενά του σχολιάστηκαν, μάλλον αρνητικά, με το πρώτο tweet από τον Dr. Eli David να κάνει την αρχή λέγοντας, “Το 2% της περιουσίας του Elon Musk είναι 6 δις. Το 2020 το Πρόγραμμα World Food των Ηνωμένων Εθνών (WFP) συγκέντρωσε 8,4 δις. Πώς και δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της Παγκόσμιας Πείνας;”

 

Σε αυτό πολύ σύντομα ήρθε η απάντηση από τον Elon Musk (παραπάνω), ο οποίος είπε πως αν καταφέρουν να του εξηγήσουν πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό με απόλυτη διαφάνεια και μέσω πάντα του twitter (εννοώντας τον δημόσιο διάλογο) τότε μετά χαράς να δώσει τα χρήματα.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά ο Beasley επανήρθε με ένα νέο tweet. Πιο συγκεκριμένα, είπε “Αυτή η κρίση πείνας παγκοσμίως είναι επείγουσα, πρωτοφανής ΚΑΙ αναστρέψιμη. @elonmusk, ζήτησες για ένα ξεκάθαρο πλάνο και ανοιχτά βιβλία. Ορίστε στα έχουμε εδώ! Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σου, και με οποιονδήποτε άλλο, παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση του να σωθούν ζωές. Αυτό που ζητάμε, 6,6 δις δολάρια για να αποφύγουμε τον επερχόμενο λιμό του 2022.” Και στην συνέχεια έδωσε το link στο οποίο φαίνεται αναλυτικά ο καταμερισμός των χρημάτων, όπως απαίτησε ο μεγιστάνας. Μέχρι στιγμής, ο Musk δεν έχει απαντήσει τίποτα, παρ’ ότι κατά τα άλλα είναι υπέρ-ενεργός στο twitter.