Αν η συνάντηση του Brad Pitt και της Jennifer Aniston σε έκανε να ουρλιάξεις στα περσινά SAG Awards (αχ, ζωή πριν τον Covid) τότε καλύτερα να προετοιμαστείς ψυχολογικά για το τι συμβαίνει με τον Ben Affleck και την Jennifer Lopez. Παρόλο που γενικά δεν πιστεύουμε σε φήμες του Hollywood πριν αποδειχθούν ή ανακοινωθούν επισήμως, το nostalgia της υπόθεσης μας έχει κάνει όλους να ασχολούμαστε με το υποτιθέμενο ειδύλλιο των δυο τους, σχεδόν μία εικοσαετία αφού ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, και να κρυφοθέλουμε να τα ξαναφτιάξουν στα αλήθεια επειδή μοιάζει με παραμυθένιο happy end. Οι Ben & J.Lo λοιπόν λέγεται ότι έχουν ξεκινήσει να περνάνε πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον (μετά τον χωρισμό και την λήξη του αρραβώνα της Jen με τον παίχτη των Yankees, Alex Rodriguez) και μάλιστα ταξίδεψαν στην Montana το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να είναι μόνοι τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το ζευγάρι είναι όντως ζευγάρι ή δύο άνθρωποι που διατηρούν φιλικές σχέσεις και απλώς κάνουν παρέα (διόλου απίθανο) όμως αυτή είναι μία καλή εποχή για να θυμηθούμε την αιτία που χώρισαν εξαρχής, το μακρινό 2004.
Γνωρίστηκαν στο σετ της ταινίας Gigli το 2001 και μάλλον από την αρχή υπήρχε εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, παρόλο που η Jennifer τότε ήταν παντρεμένη με τον χορευτή Cris Judd.  Μέχρι τον Ιούλιο του 2002 όμως, η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός έκανε αίτηση διαζυγίου και λίγο καιρό αργότερα γεννήθηκε το Bennifer. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι δυο τους ήταν αρραβωνιασμένοι.
Το Gigli λοιπόν, παρόλο που είναι σίγουρα μία από τις χειρότερες ταινίες που έχουν ποτέ γυριστεί στο Hollywood (αλήθεια, τι σκέφτονταν;) είναι και υπεύθυνο για την δημιουργία ενός από τα πιο iconic ζευγάρια της pop κουλτούρας και των 00s, που έγινε viral πριν το viral προκύψει σαν έννοια.

Και ενώ βρίσκονταν μόλις ημέρες μακριά από τον γάμο τους, αποφάσισαν να ανακοινώσουν ότι θα αναβάλουν την μεγάλη ημέρα, κάνοντας τις φυλλάδες και τους φαν της εποχής να πάθουν σοκ και να συζητάνε για χωρισμούς και επικούς καβγάδες μεταξύ τους. Ο πραγματικός λόγος: ακριβώς αυτός.

“Λόγω της υπερβολικής προσοχής που έχουν δώσει τα media στον γάμο μας, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την ημερομηνία,” είχαν πει σε κοινή τους δήλωση τότε. “Όταν συνειδητοποιήσαμε πως σκεφτόμασταν σοβαρά να προσλάβουμε τρεις διαφορετικές ‘νύφες-αντιπερισπασμούς’ σε άλλες τοποθεσίες, καταλάβαμε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αισθανόμαστε ότι η διάθεση που θα έπρεπε να έχουμε την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μας μπορεί να χαλάσει. Αισθανόμαστε ότι η ημέρα που θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη και ιερή μπορεί να καταστραφεί για εμάς, την οικογένειά μας και τους φίλους μας.” Τελικά ο γάμος δεν προέκυψε ποτέ, και το ζευγάρι χώρισε επίσημα τον Ιανουάριο του 2004.
Η αιτία παρέμεινε μυστήριο για αρκετό καιρό μέχρι που ο Ben Affleck αποφάσισε να το συζητήσει τέσσερα χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, όπου δήλωσε ότι οι δυο τους ερωτεύτηκαν, ήταν πολύ ενθουσιασμένοι ο ένας με τον άλλον, και μάλλον υπερβολικά προσβάσιμοι.
“Κανένας από τους δυο μας δεν περίμενε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε όλο αυτό από άποψη δημοσιότητας.”
Η Jennifer Lopez φαίνεται να συμφωνεί με τα λόγια του πρώην αρραβωνιαστικού-νύν φίλου της, εκφράζοντας μία παρόμοια άποψη σε συνέντευξή της το 2016.
“Δεν προσπαθήσαμε να έχουμε μία τόσο δημόσια σχέση. Απλώς ήμασταν ζευγάρι όταν γεννήθηκαν τα tabloids και υπήρχε απίστευτη πίεση. ”

Πρόσφατα μάλιστα, ο Ben συνέχισε σε αυτό το κλίμα υπογραμμίζοντας πως η Jennifer ήταν εκείνη που υπέφερε περισσότερο από την όλη κατάσταση, καθώς όχι μόνο τα μέσα της εποχής ασχολούνταν συνέχεια με την ερωτική της ζωή, αλλά τα σχόλια που λάμβανε ήταν απίστευτα σεξιστικά και ρατσιστικά.
Ίσως λοιπόν το 2021 να θυμηθούμε ότι και οι διάσημοι είναι άνθρωποι, επηρεάζονται από τα όσα γράφονται και λέγονται για εκείνους (πάντα θα σας θυμίζουμε την περίπτωση της Britney) και μπορούμε να τους αφήσουμε ήσυχους να ζήσουν (ή όχι) τον έρωτά τους. Όταν αποφασίσουν πως θέλουν να μοιραστούν το relationship status τους με τον κόσμο, τότε θα μάθουμε.

Μέχρι τότε, ΜΗΝ κάνετε rewatch το Gigli. Αν θέλετε να τους δείτε μαζί, προτείνω το Jersey Girl. Πολύ καλύτερο.