Η Emily Ratajkowski είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις εντυπωσιακότερες γυναίκες στην αμερικανική showbiz αυτή τη στιγμή. Η καριέρα της ξεκίνησε από το modeling, ενώ παράλληλα πριν περίπου τέσσερα χρόνια ίδρυσε την δική της εταιρεία με ρούχα, και μαζί με όλα αυτά διατηρεί και έναν διόλου αμελητέο αριθμό ακολούθων στο Instagram που φτάνει τα 28,5 εκατ. Όλες αυτές οι πληροφορίες λένε μια ιστορία για αυτή τη γυναίκα. Θέλοντας ωστόσο να πάρει τον έλεγχο της αφήγησης στα χέρια της και παράλληλα να ενδυναμώσει τη νέα γενιά κοριτσιών, η Ratajkowski πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο My Body. Πρόκειται για μια σειρά προσωπικών ιστοριών μέσα από τις οποίες περιγράφει την σχέση της με το σώμα της σε κάθε περίοδο της ζωής της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο επάγγελμα που η ίδια επέλεξε στην πολύ τρυφερή ηλικία των 14 χρόνων.

Στα πλαίσια λοιπόν μιας από τις συνεντεύξεις της για την προώθηση του βιβλίου της, η Ratajkowski  έκανε μια δήλωση που εκ πρώτης όψεως εκπλήσσει. Το διάσημο μοντέλο έγινε πρόσφατα μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο τον περασμένο Μάρτη τον γιό της Sylvester Apollo. Μιλώντας λοιπόν στην Lisa Taddeo για το περιοδικό Elle, ανέφερε πως παρ’ ότι αρχικά ήθελε μια κόρη, όταν τελικά έμαθε πως το μωρό της είναι αγόρι, ένιωσε ανακούφιση. Ο λόγος; Όπως λέει η Ratajkowski, η ίδια άρχισε να νιώθει από πολύ μικρή ηλικία ότι σεξουαλικοποιείται, και άρχισε να αναπαράγει αυτή την επιταγή της κοινωνίας, έχοντας ξεκάθαρα την αίσθηση του τι κάνει. Όπως αναφέρει και στο βιβλίο, από την νεαρή εφηβεία της ακόμα, είχε αντιληφθεί την δύναμη που φέρει η ομορφιά και η σεξουαλικότητα, και έτσι έσπευσε να την εκμεταλλευτεί, γεγονός που λέει ότι για την ίδια έχει περίπλοκες προεκτάσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζοντας τις προβληματικές της κοινωνίας που ζούμε και τις επιπτώσεις που μοιραία έχουν τα πατριαρχικά κατάλοιπα σε όλες τις θηλυκότητες ανεξαιρέτως, το μοντέλο ένιωσε πως ίσως ήταν καλύτερα που δεν έκανε τελικά κόρη. Παρ’ όλα αυτά σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή CBS Mornings, η Ratajkowski τόνισε πως η κουλτούρα της τοξικής αρρενωπότητας επηρεάζει αρνητικά και τα δυο φύλα, και πως έχουν να αντιμετωπίσουν και οι άντρες δυσκολίες σε σχέση με το τι απαιτεί από αυτούς η κοινωνία, (μολονότι διαφορετικές, και λιγότερο πιεστικές, θα σημειώσουμε εμείς εδώ, και θα θυμίσουμε τις πολυάριθμες γυναικοκτονίες που δυστυχώς βλέπουμε διαρκώς). Συνεχίζοντας, είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο γιός της να μάθει να φέρεται σωστά, να σέβεται και να εκτιμά τις γυναίκες.